Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Πολωνία: Δολοφονήθηκε ο δήμαρχος του Γκντανσκ σε επίθεση με μαχαίρι


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τραγική κατάληψη είχε μια υπόθεση που είχε σοκάρει την Πολωνία από την πρώτη στιγμή. Ο 53χρονος δήμαρχος του Γκντανσκ, Πάβελ Αντάμοβιτς, έχασε τη μάχη με τη ζωή ύστερα από την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε χθες το βράδυ κατά την διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης.

Ο Πάβελ Αντάμοβιτς «χειρουργήθηκε επί πέντε ώρες την νύχτα, βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη, η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή και τα προγνωστικά για την επιβίωσή του πολύ αβέβαια. Έχασε τεράστια ποσότητα αίματος, πράγμα που προκάλεσε υποξαιμία. Η έλλειψη οξυγόνου στον οργανισμό, οι βλάβες που προκαλεί στους ιστούς, μας αναγκάζει να τηρούμε στάση αναμονής και να ελπίζουμε», ανέφερε το προτελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν μετά το οποίο εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για δωρεά αίματος.

«Σήμερα είχαμε τρεις φορές περισσότερους δωρητές από ό,τι συνήθως… είναι μία ένδειξη αλληλεγγύης σε αυτό το δράμα», δήλωσε ο υπεύθυνος του τοπικού κέντρου αιμοδοσίας.

Η επίθεση προκάλεσε σοκ στην Πολωνία, χώρα που δεν έχει γνωρίσει βίαιο επεισόδιο μετά τη πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος εδώ και τριάντα χρόνια.

Ορισμένοι σχολιαστές αναρωτιούνται μήπως η επίθεση στο Γκντανσκ ευνοήθηκε από την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει η βιαιότητα του πολιτικού διαλόγου ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα PiS(Κόμμα Δικαίου και Δικαιοσύνης) και την κεντρώα αντιπολίτευση.

«Θεωρώ ότι η γενική ατμόσφαιρα στην Πολωνία μπορεί να παίζει κάποιον ρόλο. Βρίζονται, επιτίθενται ο ένας στον άλλον. Υπάρχει ένα κλίμα επιθετικότητας στον αέρα», δήλωσε ένας 30χρονος κάτοικος του Γκντανσκ βγαίνοντας από το κέντρο αιμοδοσίας.

Ο δράστης της επίθεσης, ένας άνδρας 27 ετών, που βγήκε από την φυλακή αφού εξέτισε πενταετή ποινή φυλάκισης καταδικασμένος για ένοπλες επιθέσεις κατά τραπεζών στην πόλη.

Ο 27χρονος άνδρας όρμησε στο βήμα, και αφού μαχαίρωσε επανειλημμένως τον δήμαρχο, άρπαξε το μικρόφωνο και δήλωσε ότι μπήκε στην φυλακή ενώ ήταν αθώος από την προηγούμενη κεντρώα κυβέρνηση της Πλατφόρμας των Πολιτών και ότι βασανίσθηκε.

«Γι΄αυτό πεθαίνει ο Αντάμοβιτς», πρόσθεσε.

Η Πλατφόρμα των Πολιτών υποστήριξε τον Πάβελ Αντάμοβιτς κατά τις δημοτικές εκλογές του 2018.

Όμως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα κίνητρα του δράστη, του Στέφαν Β. ήταν μάλλον προσωπικά, παρά πολιτικά. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην φυλακή η ψυχική του υγεία επιδεινώθηκε σημαντικά.

Ο Πάβελ Αντάμοβιτς, δήμαρχος του Γκντασνκ από το 1998, δέχθηκε την επίθεση χθες το βράδυ κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την συγκέντρωση πόρων υπέρ οργάνωσης που χρηματοδοτεί την αγορά ιατρικού εξοπλισμού παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων, καθώς βρισκόταν στο βήμα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα και ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον δήμαρχο του Γκντανσκ.

«Παρά τις διαφορές των πολιτικών απόψεων, βρίσκομαι απολύτως στο πλευρό το δικό του και των συγγενών του, όπως ελπίζω και όλοι οι συμπατριώτες μας. Προσεύχομαι για την υγεία και την ανάρρωσή του», έγραψε στο Twitter ο Αντρέι Ντούντα.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ