Τη φετινή σεζόν παρατηρείται συχνά το φαινόμενο των δεκάδων άδειων καθισμάτων σε αγώνες της Ρεάλ Μαδρίτης, στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", με την ισπανική εφημερίδα AS να παρουσιάζει στοιχεία που αποτυπώνουν τη μείωση των εισιτηρίων, μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο.
Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο, στο ματς με τη Ράγιο Βαγιεκάνο, βρέθηκαν στο γήπεδο 55.229 θεατές. Με αντίπαλο τη Μελίγια για το Κύπελλο είχαν κοπέί 55.243 εισιτήρια και κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στη βαριά ήττα με 3-0, 51.636 εισιτήρια.
Όπως σημειώνεται, το γεγονός πως τα καθίσματα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" έχουν αδειάσει, οφείλεται στην αποχώρηση του Ρονάλντο και στο γεγονός πως δεν αποκτήθηκε ποδοσφαιριστής ανάλογης αξίας.
Μέχρι στιγμής στη σεζόν, η Ρεάλ έχει δώσει δώδεκα παιχνίδια εντός έδρας και μόνο σε επτά από αυτά βρέθηκαν πάνω από 60.000 θεατές στο γήπεδο. Επιπλέον, μόνο στο ντέρμπι της Μαδρίτης, στο 0-0 με την Ατλέτικο, στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" βρέθηκαν πάνω από 70.000 θεατές, 78.642.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της AS, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για το πρωτάθλημα, κόντρα στη Χετάφε, στο γήπεδο πήγαν μόλις 48.466, οι λιγότεροι που παρακολούθησαν παιχνίδι της Ρεάλ στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" από τον Μάιο του 2009. Τότε, η ομάδα έδωσε το τελευταίο της ματς πριν αποκτήσει τον Ρονάλντο.
Στα θετικά, η αύξηση κατά 10% στα εισιτήρια διαρκείας, ενώ ανάλογα αρνητική είναι η εικόνα και στα εντός έδρας ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρυσι, ο μέσος όρος θεατών ήταν 73.657, ενώ τη φετινή σεζόν στις έξι αγωνιστικές ήταν 62.748.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!