ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
Η Εθνική Ιταλίας θέλει να αφήσει πίσω όσα δραματικά βίωσε στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 και να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών, έχοντας στον πάγκο τον Ρομπέρτο Μαντσίνι και με πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ της.
Έπειτα από τη δεύτερη θέση στον όμιλο με τις Πορτογαλία και Πολωνία στο Nations League και την παραμονή στην A' League, ωστόσο, έφτασε σε μια πολύ κακή επίδοση με έξι σερί εντός έδρας ματς δίχως νίκη για πρώτη φορά από το... 1923-1925 και έχει ακόμα αρκετή δουλειά για να σβήσει απομεινάρια του παρελθόντος, κακές αναμνήσεις και κακώς κείμενα.
Ο Μαντσίνι κάνει την προσπάθεια του στον πάγκο της εθνικής ομάδας της πατρίδας του, προσπάθησε να... χαλιναγωγήσει τους διεθνείς του και να ατσαλώσει ξανά, όσο δύναται σε αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο, ήθελε πολύ κάτι ευνοϊκό στα προκριματικά του Euro 2020 για να πετύχει το στόχο της παρουσίας στο τουρνουά που θα διεξαχθεί σε μεγάλες πόλεις της Γηραιάς ηπείρου.
Ο κόουτς της «σκουάντρα ατζούρα», είχε αναφέρει πως δεν θα ήταν καταστροφική η κατάληξη του ομίλου του Nations League όποια κι αν ήταν η έκβαση, σε μια απόπειρα ν' αποφορτίσει τους ποδοσφαιριστές του και να ρίξει όλο το βάρος στην πραγματικά σημαντική επιχείρηση αναζωογόνησης της εθνικής ομάδας κι όχι να πιέσει παραπάνω απλά και μόνο για τη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA.
Εννοείται πως παίκτες όπως οι Μπονούτσι, Κιελίνι, Βεράτι, Ζορζίνιο, Ιμόμπιλε και Ινσίνιε αυτομάτως παίρνουν περισσότερο βάρος και ευθύνες στις πλάτες τους σε αυτό το νέο εγχείρημα για την εθνική Ιταλίας, τραβώντας παίκτες όπως οι Μπιράγκι, Λασάνια, Πελεγκρίνι, Μπεράρντι, Ρουγκάνι, Πολιτάνο και Γκαλιαρντίνι ώστε βήμα – βήμα και σε βάθος χρόνου επανέλθει στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από μερικά χρόνια.
ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΣΝΙΑΣ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ
Για τέταρτη φορά, τα 12 τελευταία χρόνια, η Βοσνία θα βρεθεί στον δρόμο της Ελλάδας σε προκριματική φάση.
Στο πρόσφατο Nations League, η Βοσνία επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, κερδίζοντας την άνοδο στην Α' Κατηγορία.
Εδώ και περίπου ένα χρόνο τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Βοσνίας έχει πάρει ο Κροάτης, Ρόμπερτ Προσινέτσκι, ο οποίος διαδέχθηκε τον Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς.
Εκτός από το «κανόνι» της Ρόμα και αρχηγό της ομάδας, Έντιν Τζέκο, η Εθνική Βοσνίας διαθέτει επίσης παίκτες αξίας όπως τον Μίραλεμ Πιάνιτς της Γιουβέντους, τον Σέαντ Κολάσινατς της Άρσεναλ και τον έμπειρο Ασμιρ Μπέγκοβιτς της Μπόρνμουθ κάτω από τα δοκάρια. Φυσικά, υπάρχει και ο γνωστός μας από το πρόσφατο πέρασμά του από την ΑΕΚ, Όγκνιεν Βράνιες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες από τις παλιές... καραβάνες, όπως ο Σπάχιτς, ο Μισίμοβιτς, ο Μεντούνιανιν και ο Ιμπίσεβιτς αποσύρθηκαν από τη Βοσνία, ωστόσο η ποιότητα και το ταλέντο που έρχεται από πίσω, είναι δεδομένα.
Μεγάλη δύναμη της Βοσνίας αποτελεί η έδρα της, το «καυτό» Μπίλινο Πόλιε στη Ζένιτσα. Ένα... κλουβί χωρητικότητας 15.000 θέσεων, το οποίο δίνει μεγάλη ώθηση στην Εθνική ομάδα.
Φυσικά στα παιχνίδια των δύο ομάδων δεν έλειπαν και οι εντάσεις. Όπως εκείνο το πανό που είχε υψωθεί στο Καραϊσκάκη για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα και τα επεισόδια μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων στο παιχνίδι της Ζένιτσα, στο πλαίσιο των προκριματικών για το Μουντιάλ του 2018. Γεγονότα που φυσικά όλοι ευχόμαστε να εκλείψουν από τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην προκριματική φάση του EURO 2020.
ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι Έλληνες διεθνείς αναμετρήθηκαν με τους Φινλανδούς, αφού ήταν στον ίδιο όμιλο του Nations League, με την ελληνική ομάδα να χάνει 2-0 στο Τάμπερε και να νικάει 1-0 στο ΟΑΚΑ. Σημειώνεται πως η Φινλανδία τερμάτισε πρώτη στον όμιλο και θα παίξει στα playoffs, διεκδικώντας εκεί το εισιτήριο για τα τελικά του EURO 2020.
Η ομάδα του Μάρκου Κάνερβα έχει συγκεκριμένο πλάνο στο γήπεδο, δεν αλλάζει το 4-4-2 που της της χάρισε και την πρώτη θέση στον όμιλο του Nations League είναι ένας αντίπαλος που μπορούμε να βάλουμε από κάτω στον όμιλο.
Φυσικά το μεγάλο αστέρι της είναι ο Τεεμου Πούκι ο οποίος σκόραρε και στα τρία πρώτα παιχνίδια της Εθνικής του στον όμιλο (όλα τα ματς στο 1-0) αλλά φυσικά δεν είναι μόνος αυτός. Εκτός από τον γνωστό μας Ρούμπιν Λουντ ξεχωρίζει στην μεσαία γραμμή ο Γκλεν Καμαρά (είχε πετύχει το 2-0 στο ματς του Τάμπερε) αλλά και ο Τουομλεν που είναι παρτενέρ στην επίθεση του Πούκι.
Μεγαλό αρνητικό για εμάς η προϊστορία που έχουμε όταν παίζουμε στην έδρα της Φινλανδίας, μιας και δεν έχουμε νικήσει ποτέ στην χώρα τους (3 ισοπαλίες-4 ήττες).
ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΜΕΝΙΑΣ
Με ηγέτη τον Χένρικ Μχιταριάν, η Αρμενία θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό, έχοντας τερματίσει δεύτερη στον όμιλό της, για τη 4η κατηγορία του Nations League.
Σε αυτό τουρνουά, τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου έτσι όπως τα φαντάζονταν οι Αρμένιοι και για τον λόγο αυτό απομακρύνθηκε ο Μινασιάν από τον πάγκο, με τον Γκουλμπουντάγκιαντς να παίρνει το «τιμόνι» στα χέρια του, όντας προηγουμένως στο κλιμάκιο των Ελπίδων της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας του.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο προπονητικό επιτελείο, ως επικεφαλής φυσικής κατάστασης των παικτών βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό ο Χαβιέ Μινιάνο, ο οποίος έχει εργαστεί επί 11 χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης! Η πρόσληψη αυτή έκανε ιδιαίτερα χαρούμενη την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αρμενίας που αναζητά τρόπους για να δώσει ώθηση και λίγο παραπάνω κύρος στην εθνική ομάδα.
ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ
Το Λιχτενστάιν μπορεί να βρίσκεται στην 181η πρώτη του FIFA ranking, μπορεί να ήταν στο έκτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των προκριματικών όμως θα προσπαθήσει να μην είναι ο σάκος του μποξ για τις υπόλοιπες ομάδες.
Το Λιχτενστάιν του Αυστριακού τεχνικού, Ρένε Πάουριτς είναι μια σφικτή ομάδα που πουλάει πολύ ακριβά το τομάρι της. Στα 8 παιχνίδια που έδωσε μέσα στο 2018 (με το πιο σύνηθες σύστημα να είναι το 4-1-4-1) το Λιχτενστάιν είχε μία νίκη (2-0 το Γιβραλτάρ) και μια ισοπαλία (2-2 την Αρμενία που την συναντά ξανά στον όμιλο).
Το 2017 είχε φέρει ισοπαλία (1-1) με την Φινλανδία σε φιλικό που είχαν δώσει οι δύο ομάδες ενώ είχε νικήσει και την Εθνική του Κατάρ με 2-1 (πάλι σε φιλικό).
Προφανώς δεν είναι ομάδα που τρομάζει αλλά σίγουρα είναι ομάδα που δεν μπορείς να την υποτιμήσεις. Η λογική λέει πως η Εθνική μας ομάδα θα βρει τους έξι βαθμούς κόντρα στον Λιχτενστάιν.
Στα προηγούμενα τρία παιχνίδια που έχει αντιμετωπίσει το Λιχτενστάιν η Εθνική τα έχει νικήσει και τα τρία. Τα δύο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας (με 2-0 εντός και 1-0 εκτός) αλλά κι ένα μακρινό φιλικό ματς τον Ιούνιο του 2004 όταν και είχαμε επικρατήσει εκτός έδρας με 2-0.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!