Το καλοκαίρι ο Τιάγκο Μότα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και ανέλαβε προπονητής στην Κ-19 της Παρί Σεν Ζερμέν. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport αποκάλυψε την πρωτοποριακή ιδέα που έχει για το ποδόσφαιρο. Δηλαδή, μια ομάδα που θα παίζει με διάταξη 2-7-2!
Συγκεκριμένα, ο Τιάγκο Μότα τόνισε: "Επιθετικό ποδόσφαιρο, έντονη πίεση ψηλά και πολλή κινητικότητα με και χωρίς την μπάλα, αυτά θέλω. Θέλω τον παίκτη που κρατάει την μπάλα να έχει τρεις ή τέσσερις επιλογές και τουλάχιστον δύο συμπαίκτες δίπλα του για βοήθεια. Συχνά το δύσκολο μέρος του ποδοσφαίρου είναι να κάνεις τα πράγματα απλά. Βασίζεται στο κοντρόλ, τις πάσες και το ξεμαρκάρισμα.
Δεν μου αρέσουν τόσο οι αριθμοί διότι δεν λένε την αλήθεια. Μπορεί να παίξεις τρομερά επιθετικά με 5-3-2 και αμυντικά με 4-3-3, εξαρτάται από τους παίκτες σου, την ποιότητα και τη νοοτροπία τους. Για μένα το ιδανικό θα είναι ένα 2-7-2. Έχει συμβεί στη διάρκεια ενός αγώνα να χρησιμοποιήσω τους στόπερ μου ως εννιάρι και δεκάρι. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι παίκτες όπως ο Κιελίνι, οι οποίοι είναι γεννημένοι αμυντικοί".
Φυσιολογικά, ακολούθησε η ερώτηση του δημοσιογράφου "Δεν χρειάζεσαι 12 παίκτες για το 2-7-2;". Τότε, ο Μότα απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως "σε αυτό μου το σχήμα ο τερματοφύλακας είναι ένας από τους 7 μέσους! Για εμένα, επιθετικός είναι ο πρώτος αμυντικός και τερματοφύλακας είναι ο πρώτος επιθετικός. Ο τερματοφύλακας είναι αυτός που ξεκινά το παιχνίδι, με τα πόδια, ενώ οι επιθετικοί είναι αυτοί που τον πιέζουν για να επανακτήσουν την μπάλα".
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Καλά τα λέει ...ας το ονομάζει και 11-0-0
""Επιθετικό ποδόσφαιρο, έντονη πίεση ψηλά και πολλή κινητικότητα με και χωρίς την μπάλα, αυτά θέλω. Θέλω τον παίκτη που κρατάει την μπάλα να έχει τρεις ή τέσσερις επιλογές και τουλάχιστον δύο συμπαίκτες δίπλα του για βοήθεια. Συχνά το δύσκολο μέρος του ποδοσφαίρου είναι να κάνεις τα πράγματα απλά. Βασίζεται στο κοντρόλ, τις πάσες και το ξεμαρκάρισμα."
Δεν λεει κατι κακο... Η καλυτερη επιθεση ειναι η αμυνα κ η καλυτερη αμυνα η επιθεση.... Οι περισσοτεροι συνοπαδοι εδω μεσα δυστηχως δεν εχετε γνωση απο ποδοσφαιρο.... Ειναι επιστημη το αθλημα κ παραλληλα παιχνιδι... Μην ειστε καφενιου προπονητες εκτιθεστε.!!!! Ουτε σε ανεξαρτητο δεν εχετε κανει 4 μερες προετοιμασια...μην γινεστε γαβροι ρε
Έπαθε Λουτσεσκου αυτος
Ti tous dinoun???