Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Πέθανε ο Γκαρσία Σλέε, δημιουργός της πιο μυθικής φανέλας της Εθνικής Βραζιλίας (VIDEO)


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Στο πένθος βυθίστηκε το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας, καθώς πέθανε, σε ηλικία 83 ετών, ο ιστορικός εικονογράφος Αλντίρ Γκαρσία Σλέε.

Πρόκειται για τον εμπνευστή και δημιουργό της πιο μυθικής φανέλας της Εθνικής Βραζιλίας.

Το 1953, σε ηλικία 19 ετών, ο Σλέε πήρε μέρος σε διαγωνισμό, κέρδισε, και σχεδίασε τη φανέλα με σκοπό να φορεθεί στο Μουντιάλ 1954 στην Ελβετία.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, ο Σλέε είχε εξηγήσει την έμπνευσή του, λέγοντας το εξής: "Το μπλε και το λευκό πάνε μαζί, ξεχωρίζουν το ένα από το άλλο. Μέχρι στιγμής η επιλογή των χρωμάτων είναι εύκολη. Από εκεί και πέρα όμως, ποιά χρώματα παραμένουν;

Το κίτρινο και το πράσινο, τα οποία μάλιστα είναι τα πιο δύο χρησιμοποιούμενα χρώματα για να αναδείξουν την Βραζιλία".

Στη συνέχεια, έλεγε πως "όταν πιάνουμε με κορδέλες τα μαλλιά, αυτές είναι κίτρινου και πράσινου χρώματος. Έτσι σκέφτηκα: ας δουλέψουμε με το κίτρινο και το πράσινο. Έκανα περισσότερα από 100 σχέδια.

Έκανα δύο λωρίδες σε σχήμα Χ. Έκανα και μία με σχήμα V όπως αυτή της αργεντινικής Βέλες Σάρσφιλντ. Κατέληξα στο συμπέρασμα πως η φανέλα έπρεπε να είναι οπωσδήποτε κίτρινη.

Με το πράσινο δεν υπήρχε συντονισμός. Το κίτρινο δένει με το μπλε και λευκό μπορούσε να πάει στις κάλτσες".

Τα τελευταία χρόνια, ο Αλντίρ Γκαρσία Σλέε έδινε μάχη με τον καρκίνο του δέρματος.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ