Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Αποκάλυψη NYT για τον γαμπρό του Τραμπ: Δεν πλήρωνε φόρους επί σειρά ετών

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του Τραμπ και ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, κατέβαλε ελάχιστους ή καθόλου ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος μεταξύ του 2009 και του 2016, αποκαλύπτει η εφημερίδα New York Times επικαλούμενη εμπιστευτικά οικονομικά έγγραφα.

Τα έγγραφα συντάχθηκαν με τη συνεργασία του ίδιου του Κούσνερ στο πλαίσιο εξέτασης των οικονομικών του από οργανισμό που σκεφτόταν να του δανείσει χρήματα.

Οι ΝΥ Times δήλωσαν ότι οι φορολογικοί λογαριασμοί του Κούσνερ αποδείκνυαν τη χρήση ενός φορολογικού πλεονεκτήματος γνωστού ως «υποτίμηση» που επιτρέπει στους επενδυτές ακίνητων περιουσιών να αφαιρούν μέρος του κόστους των ακινήτων τους από το φορολογητέο εισόδημα τους.

Εκπρόσωπος του δικηγόρου του Κούσνερ σχολίασε ότι όσα αναφέρονται στα οικονομικά έγγραφα δεν καταδεικνύουν ότι ο πελάτης του παραβίαζε το νόμο. Ανέφερε πως δεν απαντά στις εικασίες της εφημερίδας, που βασίστηκαν «σε ατελή έγγραφα, τα οποία αποκτήθηκαν κατά παράβαση του νόμου και των συνήθων επιχειρηματικών συμφωνιών εμπιστευτικότητας».

Πρόσθεσε πως «ακολουθώντας τις συμβουλές πολλών λογιστών και δικηγόρων ο κ. Κούσνερ δήλωσε με τον πρέποντα τρόπο και πλήρωσε όλους τους φόρους που έπρεπε βάσει νόμων και ρυθμίσεων».

Τα έγγραφα που εξέτασαν οι Times δεν αναφέρουν σαφώς πόσα πλήρωσε ο Κούσνερ ως φόρο, αλλά περιλαμβάνουν εκτιμήσεις του πόσα χρωστούσε στους λεγόμενους «καταλογιζόμενους φόρους εισοδήματος» και πόσα ο Κούσνερ πλήρωσε σαν «προκαταβολή φόρου». Η εφημερίδα αναφέρει πως για τις περισσότερες χρονιές τις οποίες καλύπτουν τα έγγραφα τα νούμερα είναι μηδενικά, με την εξαίρεση του 2013, όπου ο καταλογιζόμενος φόρος στον Κούσνερ έφτανε το 1,1 εκατ. δολάρια.

Ο όμιλος εταιριών Kushner, στον οποίο ο γαμπρός του Τραμπ ήταν διευθύνων σύμβουλος έχει υπάρξει κερδοφόρος τα τελευταία χρόνια, αναφέρει η ανάλυση των Times. Ο Kούσνερ πούλησε πέρυσι τις μετοχές που κατείχε στον όμιλο σε επενδυτικό ταμείο που ανήκει επίσης στην οικογένεια του.

Ούτε ο Λευκός Οίκος, ούτε ο όμιλος εταιριών Kushner έχουν κάνει για την ώρα κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα σημειώνει επίσης πως η αλλαγή στη φορολογική νομοθεσία που έφερε η κυβέρνηση Τραμπ το 2017 είχε ευνοϊκές διατάξεις για τους επενδυτές του real estate.

O εκπρόσωπος του δικηγόρου του Κούσνερ ανέφερε πως ο γαμπρός του Τραμπ «ακολούθησε τις εγκεκριμένες δεοντολογικές πρακτικές και απέφυγε να έχει οποιαδήποτε εργασιακή εμπλοκή που θα ενείχε σύγκρουση συμφερόντων«».

Τον περασμένο Δεκέμβριο μέλη του Κογκρέσου από το Δημοκρατικό Κόμμα έστειλαν επιστολή στον Κούσνερ στην οποία ρωτούσαν «αν στις συνομιλίες του με ξένους αξιωματούχους έχει ποτέ συζητήσει το ζήτημα της χρηματοδότησης ενός υπερχρεωμένου κατασκευαστικού πρότζεκτ στο Μανχάταν. Ουσιαστικά, έθεταν το θέμα του αν ο Κούσνερ χρησιμοποιεί τη θέση του για οικονομικό όφελος.

Ο όμιλος εταιριών Κούσνερ είχε προηγουμένως ανακοινώσει πως είχε πάνω από 2,5 δισ. έσοδα από μεταβιβάσεις το 2017 και πως επίσης αυτή τη στιγμή προχωρά σε κατασκευαστικά έργα, μεγέθους πάνω από 1 εκατ. τετραγωνικών μέτρων, σε Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ.

Σύμφωνα με έγγραφα που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος τον περασμένο Ιούνιο ο Κούσνερ είχε περιουσιακά στοιχεία αξίας τουλάχιστον 181 εκατ. δολάρια, ενώ σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο Κούσνερ και η σύζυγος του Ιβάνκα Τραμπ, είχαν εισοδήματα 81 εκατ. δολαρίων για το 2017, πέρα από την αμοιβή τους στον Λευκό Οίκο.


Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ