0 ΣΧΟΛΙΑ

Παπασταθόπουλος: Στόχος μας η πρωτιά στον όμιλο

Ο διεθνής στόπερ και ο Κουρμπέλης μίλησαν για τα προσεχή παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας στο Nations League


Την Ουγγαρία εντός (12/10) και τη Φινλανδία εκτός (15/10) αντιμετωπίζει η Εθνική Ελλάδας, για το Nations League, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να υπογραμμίζει πως στόχος της εθνικής ομάδας είναι να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης για την επέκταση της συνεργασίας ανάμεσα σε ΟΠΑΠ και ΕΠΟ, ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της Άρσεναλ τόνισε: "Το αν ο αγώνας με την Ουγγαρία θα κρίνει την πρώτη θέση δεν μπορώ να το πω, γιατί έχουμε ακόμη παιχνίδια μπροστά μας. Όμως, είναι ένας αγώνα πολύ σημαντικός, οπότε η νίκη είναι μονόδρομος. Στη συνέχεια κοιτάμε ένα-ένα τα παιχνίδια που απομένουν ώστε να βγούμε πρώτοι στον όμιλό μας. Αυτός είναι ο στόχος μας".

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε και για τη νέα διοργάνωση, το Nations League: "Στην ουσία είναι μια δεύτερη ευκαιρία. Για τις ομάδες που δεν είναι τόσο δυνατές και δεν μπορούν να προκριθούν απευθείας στα τελικά του EURO, είναι μια δεύτερη ευκαιρία".

Για τις πιθανότητες της Εθνικής να προκριθεί στα τελικά του EURO 2020, μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης, ο Παπασταθόπουλος είπε πως "μπορεί και μέσω του Nations League και των προκριματικών, αν και στην πρώτη περίπτωση γίνεται λίγο πιο περίπλοκο στη συνέχεια. Στόχος μας είναι να έχουμε την πρώτη θέση στον όμιλό μας, σε περίπτωση που τα προκριματικά δεν πάνε καλά. Στόχος μας όμως, επίσης, είναι να πάρουμε την πρόκριση και από τα προκριματικά".

Δηλώσεις έκανε και ο Δημήτρης Κουρμπέλης: "Έχουμε άλλα τρία παιχνίδια στον όμιλο. Σίγουρα είναι ένα κομβικό παιχνίδι, το οποίο θέλουμε πάρα πολύ. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς γιατί χάσαμε λίγο έδαφος με την ήττα μας στην Ουγγαρία και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να νικήσουμε και να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας για την πρώτη θέση".

Ο μέσος του Παναθηναϊκού μίλησε και για το Nations League, λέγοντας πως "είναι στην αρχή της γι΄ αυτό δεν μπορούμε ακόμη να κρίνουμε τα θετικά και τα αρνητικά, αλλά από τη στιγμή που αντικαθιστά φιλικά παιχνίδια τα επίσημα βοηθούν περισσότερο τις ομάδες και τους παίκτες για να κρατηθούν σε υψηλό επίπεδο. Ναι, μέχρι στιγμής είναι μια ενδιαφέρουσα διοργάνωση και τη βλέπουμε θετικά".

Για την πορεία της Εθνικής στον όμιλο, ο Κουρμπέλης δήλωσε: "Πιστεύω ότι είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο θα καταφέρουμε να βρεθούμε στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πετύχουμε και να προχωρήσουμε πιο μπροστά".


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ