Ένας εργαζόμενος από το Πακιστάν, ο οποίος εργαζόταν στη Μύκονο, κατήγγειλε τον εργοδότη του ότι προέβη ρατσιστική επίθεση όταν «τόλμησε» να του ζητήσει τα δεδουλευμένα που του χρωστούσε. Ακόμα πιο σοκαριστική από την επίθεση είναι ωστόσο η στάση της Αστυνομίας, η οποία σύμφωνα με τον εργαζόμενοι δεν έκανε τίποτα όταν της κατήγγειλε το περιστατικό.
Συγκεκριμένα, ο Νασάρ Ικμπάλ ο οποίος εργαζόταν στη Μύκονο, όταν ζήτησε τα δεδουλευμένα από το αφεντικό του εκείνος απάντησε με γροθιές και κλοτσιές τραβώντας τον βίντεο «για να δουν όλοι τι παθαίνουν οι Πακιστανοί».
Σύμφωνα με καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, μετά την επίθεση ήρθε η Αστυνομία και ο Ικμπάλ ζήτησε να υποβάλει μήνυση αλλά οι αστυνομικοί δεν την παρέλαβαν λέγοντας του ότι πρέπει να πάρει ό,τι του δίνει το αφεντικό και να μην ζητάει ό,τι του λέει η Επιθεώρηση Εργασίας.
«Ο εργαζόμενος Νασάρ Ικμπάλ καταγγέλλει στην ΚΕΕΡΦΑ ότι την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη στις 2.30μμ δέχτηκε επίθεση με γροθιές από τον εργοδότη του. Ο εργοδότης αρνιόταν να καταβάλει τα μεροκάματα που είχαν συμφωνήσει και έτσι κατέθεσε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Εργάζονταν ως ψήστης και του έβαζε ένσημα ως λαντζέρης και η αμοιβή που συμφώνησαν ήταν 50 ευρώ για 10 ώρες! Το αφεντικό έπρεπε να του είχε δώσει 2.950 ευρώ και του έδωσε μόνο 660!
»Ο εργαζόμενος περνούσε μπροστά από το κατάστημα όπου και τον φώναξε το αφεντικό να μπει μέσα. Του φώναζε: “Δεν θα αφήσω κανένα Πακιστανό να είναι εδώ στη Μύκονο. Αν σε δω εδώ αύριο μετά 7.30πμ θα σε πυροβολήσω”. Όταν χτυπούσε με γροθιές και κλωτσιές΄’ τραβούσε βίντεο, γέλαγε και φώναζε “για να δουν όλοι τι παθαίνουν οι Πακιστανοί’’» αναφέρει η καταγγελία.
Η ΚΕΕΡΦΑ, δεδομένου ότι η Αστυνομία δεν παρέλαβε τη μήνυση του Πακιστανού εργάτη, καλεί το αρμόδιο υπουργείο να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζόμενων που απασχολούνται σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης και μαύρης εργασίας, ενώ απαιτεί από την υπουργό Δημόσιας τάξης κ. Ολγα Γεροβασίλη να ερευνήσει την λειτουργία του Αστυνομίας στη Μύκονο καθώς είναι απαράδεκτο να λειτουργούν για λογαριασμό των εργοδοτών.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Κάτι τέτοιοι παλιάνθρωποι δυσφημούν τη χώρα και τους Έλληνες διεθνώς.
Ο επιχειρηματίας τι λέει γι αυτό; η δεν χρειάζεται να τον ρωτήσουν
Μυκονοοοοοοοοοοοος!!!!!!