Είναι όμορφο να βλέπεις αυτήν την ομάδα να βάζει «στοιχήματα». Και να τα κερδίζει. Ξανά και ξανά! Κόντρα σε όλους. Κόντρα στην λογική. Πολλές φορές, με μισή ομάδα. Όπως πέρυσι, που πήρε πρωτάθλημα, έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου και θα ήταν στους 16 του Europa, αν ο Μασούντ… φυσούσε απλά την μπάλα από το μισό μέτρο στο Κίεβο. Χωρίς να έχει… βάθος. Σύμφωνα με τους ειδήμονες. Θα τα ξανακούσουμε και φέτος. Είναι βέβαιο αυτό. Και πάλι όμως, το στοίχημα θα έχει κερδηθεί από τους πρωταθλητές. Που πριν καλά – καλά ξεκινήσουμε, έχουν φροντίσει να βάλουν την ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια και να ξεκινήσουν με δύο στα δύο για τη διατήρηση των κεκτημένων, πετυχαίνοντας μάλιστα διπλό στην Τρίπολη για πρώτη φορά μετά το 2011.
Η ΑΕΚ πέτυχε το τέλειο, με την τέλεια διαχείριση από τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Σε σκάρτο ένα μήνα -25 ημέρες περίπου- έδωσε έξι παιχνίδια που «καίγανε» με πιο μεγάλο αντίπαλο την πρωταθλήτρια Σκοτίας Σέλτικ των εκατομμυρίων, μόνιμο «κάτοικο» ομίλων Champions League, που ήταν ξεκάθαρα το φαβορί. Την πέταξε έξω και συνέχισε, έχοντας μπροστά της εννέα ημέρες βουνό. Εννέα ημέρες, στις οποίες έπρεπε να παίξει τέσσερα ενενηντάλεπτα και να ταξιδέψει -μεταξύ άλλων- σε Βουδαπέστη και Τρίπολη για να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας και τον Αστέρα, που ερχόταν με μεγάλη αυτοπεποίθηση, από το μονότερμα που έπαιξε τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, λυγίζοντας μόνο από το γνωστό πέναλτι-μαϊμού….
Ακόμα ένα «στοίχημα» είχε κερδηθεί! Με πλάνο ποδοσφαιρικής λογικής και με μια διαχείριση από έναν προπονητή που πατάει πάνω στην περσινή ατσάλινη αμυντική συνοχή και χτίζει κάτι ακόμα πιο όμορφο μεσοεπιθετικά, εξελίσσοντας το μοντέλο της επιτυχίας. Η ΑΕΚ της Τρίπολης ήταν μια ΑΕΚ ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου. Όσο άντεξε τουλάχιστον, για περίπου 65 λεπτά, αφού ήταν απόλυτα λογικό να εμφανίσει σημάδια κόπωσης με το εξαντλητικό πρόγραμμα του Αυγούστου που έβγαλε. Έφαγε μια φάση ουσιαστικά από τον Αστέρα κι αυτή από το λάθος του Χουλτ στο φινάλε και είχε εκτός του γκολ, δύο δοκάρια και τουλάχιστον άλλες δύο καθαρές φάσεις. Σε μια έδρα -όλα αυτά- που πέρυσι ο ΠΑΟΚ έπαιξε τελικό πρωταθλήματος και έφαγε τρία. Παρά την φιλότιμη προσπάθεια του σεσημασμένου βουτηχτή Πρίγιοβιτς, που και τότε έπαιρνε πέναλτι μαϊμού. Ο ΠΑΟΚ πήρε τον δρόμο του κι αυτό που του άξιζε στο τέλος. Η ΑΕΚ πήρε πρωτάθλημα και μπήκε στους ομίλους του Champions League. Αυτό είναι το επόμενο «στοίχημα». Το πως θα διαχειριστεί αυτήν την μεγάλη επιτυχία. Την «εκτόξευση». Έχει τους κατάλληλους ανθρώπους να το κάνει. Αποδεικνύεται καθημερινά, κάθε στιγμή που περνά. Εμπιστοσύνη και στήριξη λοιπόν. Τα καλύτερα έρχονται…
ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΛΙΔΗΣ
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Συμφωνώ με τον αρθρογράφο.
ΕΙΑ
ΑΕΚ=ΕΝΩΣΙΣ=ΟΙΚΟΓΕΝ
Μια χαρα ειναι η ομαδα. Ειδικα μπακακης, λαμπροπουλος, κλωναριδης ειναι φωτια. Πρεπει επισης σιγα σιγα να παρει ευκαιριες και ο γιακουμακης. Το παιδι ειναι συνεχεια στις φασεις απλα χρειαζεται το γκολ για να ξεμπλοκαρει. Τον πιστευω φουλ.
Περυσι καναμε ολα αυτα με κεντρο σιμοες, γαλανοπουλο (λιγοτερο σοβαρος απο φετος) και κονε, (ο γιοχανσον εφυγε στα μισα).
φετος δεν εχουμε κονε εχουμε αλεφ (καλυτερος) και τον γαλανο φετος για μεγαλα πραγματα.
περυσι ειχαμε βρανιες και λοιπους, φετος εχουμε οικονομου και τσοσιτς.
περυσι μπροστα ειχαμε λαζαρο φετος μπογιε, αραουχο εχουμε πονσε
Ο Γιόχανσον ήταν παρόν μέχρι Νοέμβρι που είχαμε συνέχεια διπλά παιχνίδια. Ο Αλεφ μέχρι τώρα δεν κατάφερε να τον αναπληρώσει. Επίσης ο Μπογιέ πρέπει να καθιερωθεί που πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Τότε στην καλύτερη περίπτωση μπορούμε να πούμε ότι κρατήσαμε επίπεδο. Ενώ με το ΤΣΛ έπρεπε να ανεβούμε επίπεδο. Η αγωνιστική στασιμότητα δεν μπορεί να είναι ο στόχος. Μακάρι να γίνουν ακόμη κάνα δύο προσθήκες.
Πέρυσι επίσης δεν είχαμε Μάνταλο και Κλωναρίδη, φέτος έχουμε
Όλα τέλεια!!
Ωραια...πρεπει νασυνεχισουμε...δουλεια στις αδυναμιες μας και ολα θα πανε καλα
Αδελφε ξεχασες ουζουνιδη.
Aκριβώς! Τα καλύτερα έρχονται!!!
Χθες πάίξαμε πολύ καλά σε μια πολύ δύσκολη έδρα και απειληθήκαμε μόνο στο 88
Είμαι πολύ αισιόδοξος για φέτος, ελπίζω να μην έχουμε τραυματισμούς