Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ινδονησία: Καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλακή επειδή είπε πως ο μουεζίνης ακούγεται πολύ δυνατά!

Σε 18 μήνες φυλακή καταδικάστηκε μια 44χρονη βουδίστρια κινέζικης καταγωγής που μένει στην Σουμάτρα της Ινδονησίας.

Ο λόγος είναι ότι η Μεϊλιάνα, όπως είναι το όνομά της, διαμαρτυρήθηκε πως οι φωνές του μουεζίνη που καλούσε σε προσευχή στο τέμενος της γειτονιάς της, «ακούγονταν πολύ δυνατά»!

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η ποινή βασίζεται στους νόμους περί βλασφημίας που ισχύουν στην Ινδονησία,ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως την απόφαση καταδίκασαν οι μεγαλύτερες μουσουλμανικές οργανώσεις της χώρας.

«Δεν βλέπω πως το να πει κανείς πως η φωνή που καλεί σε προσευχή είναι πολύ δυνατή, είναι έκφραση έχθρας ή μίσους προς μια άλλη ομάδα ή θρησκεία» λέει ο Ρομπικίν Εμχάς, επικεφαλής του νομικού τμήματος της οργάνωσης Nahdlatul Ulama.

Κάλεσε επίσης της αρχές της Ινδονησίας να μη χρησιμοποιούν τους νόμους περί βλασφημίας ως «εργαλείο για να καταπιέζουν την ελευθερία της έκφρασής» και είπε επίσης πως οι μουσουλμάνοι της Ινδονησίας πρέπει να δούνε την άποψη του σαν «εποικοδομητική κριτική».

Οι επικριτές αναφέρουν συχνά πως ο συγκεκριμένος νόμος στην Ινδονησία χρησιμοποιείται για δικαστικές επιθέσεις σε μειονότητες. Το τοπικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας χαρακτήρισε την απόφαση «γελοία».

Οι διαμαρτυρίες της Μεϊλιάνα, τον Ιούλιο του 2016, προκάλεσαν αντικινεζικές διαδηλώσεις στις οποίες πολλοί βουδιστικοί ναοί κάηκαν και καταστράφηκαν από τους μουσουλμάνους. Όσοι επικρίνουν την ποινή στη γυναίκα σχολιάζουν πως αυτοί που προσπάθησαν να καταστρέψουν τους ναούς καταδικάστηκαν μόνο σε λίγους μήνες φυλάκισης, ενώ πολλοί αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε αυτό συνέβαλλαν και πιέσεις κορυφαίων μουσουλμανικών προσωπικοτήτων της χώρας προς την αστυνομία.

Η Ινδονησία είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο στην οποία οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία. Ο δικηγόρος της γυναίκας είπε πως θα γίνει έφεση προκειμένου να μειωθεί ή να ακυρωθεί η ποινή της.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ