Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η συνεδρίαση του ΔΣ του Π.Σ.Α.Κ όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που ταλανίζουν το Ελληνικό μπάσκετ και κυρίως η αλλαγή του νόμου που επιτρέπει στις ομάδες να έχουν τρείς Αμερικάνους και τρείς κοινοτικούς στο ρόστερ τους και εξέδωσαν ανακοίνωση που αναφέρει την διαφωνία τους και ότι η αντίδρασή τους να αναμένεται τις επόμενες ημέρες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη (15/6/2009) το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών στα γραφεία μας στο ΟΑΚΑ. Σε αυτό συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό μπάσκετ και πάρθηκαν σημαντικότατες αποφάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης τους. Αναλυτικά αποφασίστηκε ότι:
1) Ο Π.Σ.Α.Κ δεν δέχεται την αλλαγή στο καθεστώς των ξένων που αγωνίζονται στην Α1 κατηγορία από την στιγμή που αυτή θα έχει ως συνέπεια την μείωση του χρόνου συμμετοχής των Ελλήνων αθλητών. Την στιγμή που είμαστε ένα βήμα πριν την κατάργηση της απόφασης Μπόσμαν λόγω της αναγκαιότητας ανάπτυξης του εθνικού στοιχείου στον αθλητισμό, είναι αδιανόητο στην Ελλάδα να υιοθετούμε μέτρα εναντίον των Ελλήνων αθλητών.
2) Οι κινήσεις οι οποίες θα γίνουν για την αποφυγή ισχύς του μέτρου αυτού θα αποφασιστούν από τα μέλη του συνδέσμου μας μετά από επικοινωνία μαζί τους.
3) Το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας θεωρούμε δεδομένο ότι θα πραγματοποιηθεί μόνο υπό το νέο καθεστώς. Επί του θέματος αυτού ισχύουν οι ληφθείσες αποφάσεις της γενικής συνέλευσης».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
