Η πιο γλυκιά αναμονή για την επιστροφή στο σπίτι μας ξεκινά από εκείνο το μαγικό απόγευμα της Πέμπτης. Ήταν 27 Ιουλίου του 2017, έναν χρόνο πίσω ακριβώς. Όταν 15.000 Ενωσίτες έδιναν ραντεβού στα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας για την τέλεση του Αγιασμού του νέου γηπέδου, υπό τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας- Νέας Φιλαδέλφειας Γαβριήλ. «Τα τείχη της Αγια-Σοφιάς θα είναι ψηλά, θα είναι άτρωτα και δεν θα πέσουν ποτέ ξανά…», είπε στην ομιλία του ο θεμελιωτής του ονείρου Δημήτρης Μελισσανίδης, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την έναρξη των εργασιών, που μπήκαν σε πλήρη εφαρμογή την επομένη. Σήμερα, έναν χρόνο μετά, εκατομμύρια ΑΕΚτζήδες βλέπουν το όνειρο του γηπέδου να ορθώνεται επιβλητικά στη γη των προγόνων. Τα τείχη του Ναού κάθε μέρα που περνά γίνονται όλο και πιο ψηλά και η Αγιά Σοφιά παίρνει μορφή. Και πλέον όλοι μετράμε αντίστροφα για να μπούμε ξανά στο σπίτι μας, να επιστρέψουμε στη Νέα Φιλαδέλφεια και να ζήσουμε ακόμα μεγαλύτερες στιγμές. Γιατί τα καλύτερα έρχονται…
Όλα όσα έγιναν στις 27 Ιουλίου 2017…
Η μεγάλη γιορτή ξεκίνησε με την τέλεση του Αγιασμό από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας- Νέας Φιλαδέλφειας Γαβριήλ, οποίος μετά το τέλος του Αγιασμού μίλησε με θερμά λόγια για την ιστορική οντότητα της ΑΕΚ, ευχήθηκε να επιστρέψει η ΑΕΚ στο σπίτι της άμεσα και δώρισε συμβολικά στον Δημήτρη Μελισσανίδη την πρώτη σημαία της Αγίας Σοφίας.
Στη συνέχεια πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος Παλαιμάχων της ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης, δίνοντας τον δικό του πανηγυρικό χαιρετισμό, ενώ ακολούθησαν οι ευχαριστίες της ΠΑΕ ΑΕΚ προς τους πολιτειακούς παράγοντες που συνέβαλαν στην έκδοση της οικοδομικής άδειας.
Αμέσως μετά, ως κεντρικός ομιλητής, πήρε το λόγο πήρε ο εγγυητής και πρωτοστάτης αυτού του μεγάλου έργου για την ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος και γνώρισε την αποθέωση!
Τίγρης: Τα τείχη της Αγια-Σοφιάς θα είναι ψηλά, άτρωτα και δεν θα πέσουν ποτέ ξανά. Η φλόγα άναψε, ξεκινάμε αύριο
«Είναι ορισμένες περιπτώσεις που το μέγεθος της στιγμής που ζεις σε ξεπερνά. Γιατί είναι ιστορικές στιγμές. Μια τέτοια στιγμή είναι και η αποψινή. Ο χώρος που βρισκόμαστε είναι ιερός, γιατί εδώ, πριν 90 χρόνια πρόσφυγες, λίγο μετά τον ξεριζωμό αποφάσισαν να χτίσουν το γήπεδο της ΑΕΚ. Ήθελαν πρώτα σπίτι για την ομάδα τους και μετά για τους εαυτούς τους. Κι επειδή ο χώρος αυτός συμβόλιζε τα ιερά προσφύγων, γι’ αυτό και τον χαρακτήρισα ιερό. Εδώ δούλεψαν εθελοντικά εκατοντάδες πρόσφυγες, εδώ αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές μας γράφοντας ιστορίες, εδώ σηκώσαμε Κύπελλα και πρωταθλήματα. Εδώ έγραψαν ιστορία και οι ανιδιοτελείς παράγοντες, όπως οι Χατζηιωάννου, Γκούμας και Μπάρλος φωτίζοντας το δικό μας δρόμο. Γίναμε και πάλι πρποσφυγες το 2003, όταν χάσαμε τη στέγη μας. Όλα αυτά τα χρόνια μας πόνεσαν, γίναμε αντικείμενο χλεύης, μέχρι να διεκδικήσουμε τη θέση που μας αξίζει. Για να το κάνεις αυτό αρχίζεις από τα θεμέλια και η ΑΕΚ αρχίζει από εδώ. Κινηθήκαμε σε τρεις άξονες: να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού στο ποδόσφαιρο και νομίζω τα καταφέραμε και οι εκλογές της ΕΠΟ γίνονται. Ο άλλος να εξυγιάνουμε την ομάδα σε όλους τους τομείς κι εδώ τα πράγματα μπήκαν σε μια γραμμή και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας. Ο τρίτος άξονας είναι το γήπεδο. Μας προτάθηκε να κάνουμε γήπεδο αλλού, αλλά η ΑΕΚ μπορεί να είναι ο εαυτός της μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια, γιατί εδώ είναι το σπίτι και τα θεμέλιά της.
Δεν θέλω να αναφερθώ σε όλους εκείνους που έκαναν τα πάντα να τορπιλίσουν τις προσπάθειές μας. Εδώ θα χτιστεί το νέο μας σπίτι. Με σεβασμό στην ιστορία των προγόνων μας και την παράδοση. Εδώ θα δουλέψουμε τα δύο επόμενα χρόνια για να γίνει ένα γήπεδο που θα το χαίρονται όλοι. Που θα είναι σημείο αναφοράς, μνήμης και πολιτισμού για τον κάθε Έλληνα. Όλα θα στεγαστούν στο μουσείο του προσφυγικού πολιτισμού, ένα μουσείο μοναδικό του είδους του, που θα είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, για όλα τα σχολεία.
Ήθελα να απευθυνθώ στους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας. Δεν νοείται δήμος Νέας Φιλαδέλφειας χωρίς γήπεδο της ΑΕΚ. Είμαστε δύο όψεις στο ίδιο νόμισμα και θα το αντιληφθείτε όταν προσέρχονται κατά χιλιάδες οι άνθρωποι, πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμος. Σήμερα δεν είναι μέρα γκρίνιας και μιζέριας. Δεν θα αναφερθώ σε όσους μας πολέμησαν. Ξέρω πως κι εκείνοι κάπου μέσα τους θα καμαρώνουν όταν δουν να γίνεται ένα στολίδι για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Θέλω να αναφερθώ σε όλους όσοι βοήθησαν για το όραμά μας, να τους ευχαριστήσω. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους της πολιτείας που εξυπηρέτησαν τα δίκαια αιτήματά μας. Πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους, που πίστεψαν στο όραμα και φώναζαν κάθε Κυριακή ‘Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια’. Να τους ευχαριστήσω που δεν έχασαν ποτέ την εμπιστοσύνη τους. Σε αυτή την ομάδα δεν χαρίστηκε ποτέ. Τα τείχη της Αγια-Σοφιάς θα είναι ψηλά, άτρωτα και δεν θα πέσουν ποτέ ξανά. Η φλόγα άναψε, ξεκινάμε αύριο. Σας ευχαριστώ όλους και σας καλώ να χτίσουμε μαζί το δεύτερο σπίτι μας, να κάνουμε περήφανους τους προγόνους μας. Τους το χρωστάμε, για τις αρχές και αυτό το μεγαλείο που κληρονομήσαμε».
-Στην εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα και η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ καθώς και άνθρωποι του πολιτικού κόσμου της χώρας. Πιο συγκεκριμένα με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Κώστας Λαλιώτης, Σωκράτης Φάμελλος, Γιώργος Πάντζας, Ελένη Αυλωνίτου, Ιούλιος Συναδινός, Εφη Γαϊτανά Αποστολάκη, Θεόδωρος Δρίτσας και Παναγιώτης Κουρουμπλής. Πάντα παρών και ο αγαπημένος Κώστας Βουτσάς.
Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησαν μουσικοχορευτικές δράσεις από την Artventure Productions, μια εταιρεία μουσικών και καλλιτεχνικών παραγωγών, που εξειδικεύεται σε special, corporate και private events.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Πωωωω οπότε βλέπω αυτή την ομιλία δακρύζω και κρατιέμαι πάρα πολύ να μην τα μπηξω για τα καλά, να σαι καλά ρε τίγρη θα σε λέμε σένα εμείς οι νέοι στα παιδιάας, στα εγγόνια, και στα δισέγγονα μας