Ο Λοράν Μπλαν αποχώρησε από την Μπορντό και μέσα στις επόμενες 24 ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η πρόσληψη του στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Γαλλίας όπως αναφέρουν γαλλικά δημοσιεύματα.
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1998 θα διαδεχτεί τον Ρεϊμόν Ντομενέκ αμέσως μετά το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής καθώς έχει έρθει σε συμφωνία με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γαλλίας.
Σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γαλλίας Ζαν Πιέρ Εσκαλέτ επεσήμανε: «Ενημερώθηκα για την απόφαση που ανακοίνωσε ο Λοράν Μπλαν. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος του Μπλαν για την εθνική ομάδα με κάνει πολύ χαρούμενο. Το αθλητικό του παρελθόν, η προσωπικότητα του καθώς και το χάρισμα του ταιριάζουν με το προφίλ που θέλει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να έχει ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γαλλίας».
Τις επόμενες ώρες οι δυο πλευρές θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες και αμέσως μετά αναμένεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.
Ο Μπλαν αποχώρησε από τον πάγκο της Μπορντό με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2009 ενώ αντίθετα την εφετινή σεζόν η γαλλική ομάδα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που δημιούργησε η κατάκτηση του πρωταθλήματος τερματίζοντας στην έκτη θέση.
Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η Σεβίλλη όσο και η Γιουβέντους είχαν ενδιαφερθεί να αποκτήσουν τον Λοράν Μπλαν ωστόσο η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γαλλίας κινήθηκε γρήγορα και έτσι ο Μπλαν θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γαλλίας μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
