Τεράστιο ποσοστό αύξησης στην πώληση των συνολικών εισιτηρίων παρουσίασε πέρυσι η ΑΕΚ, με τον κόσμο να παίζει καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος! Η Super League, παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για τη διάθεση των εισιτηρίων, για τη σεζόν 2017-2018, συγκριτικά με παλαιότερες σεζόν, με την ΑΕΚ να φτάσει σε ποσοστό αύξησης το 40,17 %.
Παράλληλα, στο μέσο όρο εισιτηρίων ανά αγώνα, εξαιρουμένων των αγώνων που διεξάχθηκαν κεκλεισμένων των θυρών, μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψε η ΑΕΚ. με 75,20%, ενώ τα περισσότερα εισιτήρια στο πρωτάθλημα, πουλήθηκαν στην φιέστα των «κιτρινόμαυρων» με τον Λεβαδειακό, την 28η αγωνιστική.
Αναλυτικά:
Αύξηση στα εισιτήρια κατέγραψαν οι 11 από τις 14 ομάδες στο Πρωτάθλημα Super League Σουρωτή
Μεγαλύτερη αύξηση στα συνολικά εισιτήρια είχε η Α.Ε.Λ. με 55,29%, η ΞΑΝΘΗ με 53,49%, ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ με 42,68% και η Α.Ε.Κ. με 40,17%.
Αύξηση στα συνολικά εισιτήρια κατέγραψαν οι 11 από τις 14 ομάδες στο Πρωτάθλημα της Super League, δεδομένου ότι οι δύο «νεοφώτιστοι» Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΣ Λαμία 1964 αγωνίζονταν στη Football League την περίοδο 2016-17.
Ωστόσο και οι δύο αυτές ομάδες (ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 και ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ) τερμάτισαν στην 8η, με 29.109 συνολικά εισιτήρια και 10η θέση, με 26.640 συνολικά εισιτήρια αντίστοιχα, ως «νεοφώτιστες» ομάδες.
Την αγωνιστική περίοδο 2017-18 του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή τα συνολικά εισιτήρια ανήλθαν σε 949.051, παρά το γεγονός ότι 16 αγώνες διεξάχθηκαν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ αντίστοιχα την περίοδο 2016-17 τα διατεθέντα εισιτήρια ήταν 943.799
Εξαιρουμένων των 16 αγώνων που διεξάχθηκαν χωρίς την παρουσία φιλάθλων (κεκλεισμένων των θυρών), καταγράφεται μια αύξηση της τάξεως των 299 εισιτηρίων περίπου ανά αγώνα δηλαδή 4.237 εισιτήρια ανά αγώνα κατά μέσο όρο, έναντι 3.938 εισιτηρίων ανά αγώνα το 2016-17, μια αύξηση δηλαδή 7,6%.
Αντίστοιχα, οι συνολικές ακαθάριστες εισπράξεις εμφανίζουν και αυτές μια αύξηση και έφτασαν στο ανώτερο σημείο κατά την τελευταία τετραετία.
Το 2017-18, οι συνολικές ακαθάριστες εισπράξεις κινήθηκαν στα 8.351.188€, αυξημένες κατά 4% σε σχέση με την αγ. περίοδο 2016-17 (8.032.543€).
Η μέση τιμή εισιτηρίου παρουσίασε μείωση και έφτασε στα 7,57€ το 2017-18 από 7,98€ το 2016-17.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέση τιμή εισιτηρίου ήταν η χαμηλότερη στα 12 χρόνια διοργάνωσης του Πρωταθλήματος από τη Super League και πλησίασε στα επίπεδα της αγ. περίοδου 1998/1999 (κατ’ εκτίμηση αφού κατά την συγκεκριμένη περίοδο οι τιμές των εισιτηρίων ήταν σε δραχμές).
Χαρακτηριστικά, από ιδρύσεως της Super League, η μέση τιμή εισιτηρίου έχει μειωθεί κατά 40,8% (12,78€ το 2007-08 σε 7,57€ το 2017-18).
Πρώτος στα εισιτήρια εμφανίζεται ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με 210.245 (19.113 μ.ο. εισιτηρίων), ενώ τελευταίος εμφανίζεται ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ με 13.180 (879 μ.ο. εισιτηρίων) συνολικά εισιτήρια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι 4 πρώτες ομάδες στα εισιτήρια (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΟΚ, Α.Ε.Κ., ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) κατέχουν το 65% των συνολικών εισιτηρίων.
Την πρώτη 6αδα συμπληρώνουν η Α.Ε.Λ. και ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ομάδες με σταθερή παρουσία στην πρώτη εξάδα τις τελευταίες αγωνιστικές περιόδους.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι αύξηση στα συνολικά εισιτήρια σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο είχαν έντεκα (11) συνολικά ομάδες.
Μεγαλύτερη αύξηση στα συνολικά εισιτήρια είχε η Α.Ε.Λ. με 55,29%, η ΞΑΝΘΗ με 53,49%, ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ με 42,68% και η Α.Ε.Κ. με 40,17%.
Στο μέσο όρο εισιτηρίων ανά αγώνα, εξαιρουμένων των αγώνων που διεξάχθηκαν κεκλεισμένων των θυρών, μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψε η Α.Ε.Κ. με 75,20%, με την Α.Ε.Λ. και την ΞΑΝΘΗ να ακολουθούν.
Από την άλλη πλευρά, μόνο τρεις (3) ομάδες κατέγραψαν μείωση (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και Π.Α.Ο.Κ.) στα συνολικά εισιτήρια με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και τον Π.Α.Ο.Κ. κυρίως λόγω των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών (τέσσερα και οκτώ ματς αντίστοιχα).
Στην πληρότητα των γηπέδων ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (59,51%), Π.Α.Ο.Κ. (58,44%) και Α.Ο.Κ. (46,55%) βρίσκονται στις πρώτες τρεις θέσεις.
Στον αντίποδα, τη χαμηλότερη πληρότητα εμφανίζουν ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (15,48%), ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (13,63%) και ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ (12,64%).
Η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος της Super League Σουρωτή που «έκοψε» τα περισσότερα εισιτήρια ήταν η 28η με 58.571, ενώ η αντίστοιχη που είχε τα λιγότερα ήταν η 1η με 7.248 εισιτήρια.
Η 28η αγωνιστική διεξάχθηκε στις 22 Απριλίου 2018 και εντός έδρας αγωνίστηκαν οι Α.Ε.Κ., Α.Ο.Κ., ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ενώ ο αγώνας Π.Α.Ο.Κ.-ΞΑΝΘΗ διεξάχθηκε κεκλεισμένων των θυρών.
Η 1η αγωνιστική διεξάχθηκε στις 19-21 Αυγούστου 2018 και εντός έδρας αγωνίστηκαν οι ΑΣΤΕΡΑΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, Α.Ο.Κ., ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΞΑΝΘΗ και ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, ενώ δύο αγώνες διεξάχθηκαν κεκλεισμένων των θυρών, οι Α.Ε.Κ.-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Α.Ε.Λ.
Ο αγώνας με τα περισσότερα εισιτήρια στο φετινό πρωτάθλημα ήταν το Α.Ε.Κ. – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (28η Αγωνιστική) με 50.141 εισιτήρια, ενώ ο αγώνας με τα λιγότερα ήταν το ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – Α.Ο.Κ. (30η Αγωνιστική) με 383 εισιτήρια.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Κάτι πρέπει να γίνει γι'αυτό και αν μην τα περιμένουμε όλα από την ΠΑΕ. Πρέπει να κάνουμε καμπάνια όλοι μας. Κυριακή που ξεκινάμε για το γήπεδο ρίχνουμε και κανένα τηλέφωνο στον φίλο ή την φίλη που ξέρουμε ότι έχει γίνει ένα με τον καναπέ και προσπαθεί να αποσβέσει τη νόβα που έβαλε με το ανάλογο πείραγμα. Όποιος βάζει το όχημα ας φροντίσει να κάνει ότι μπορεί για να μην έχει ούτε μία θέση άδεια.... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Στα θετικά που δεν καταγράφονται είναι η αλματώδης αύξηση που έχουμε στα παιδιά που έρχονται γήπεδο τα τελευταία χρόνια. Το γήπεδο έχει πολλά παιδάκια χωρίς εισιτήριο λόγω ηλικίας και εύχομαι να διατηρηθεί αυτή η πολιτική της ΠΑΕ και να αυξηθούν οι συνοπαδοί που παίρνουν ανελλιπώς τα παιδιά τους στο γήπεδο.
Αυτό είναι ένα θέμα..... ο ΑΕΚτζής πρέπει να έρθει γήπεδο. Η Ομάδα είναι πρώτη και ο ΑΕΚτζής τρίτος. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει τεράστια κόπωση από τη μάχη με το πληκτρολόγιο αλλά....
23.000 εισιτήρια λιγότερα από το γάβρο. 210.000 vs 187.000 και σηκώσαμε κούπα. Συγνώμη αλλά δεν το λες κι επιτυχία για ΑΕΚ. Να τα λέμε όπως είναι και να απαιτούμε περισσότερα. Όταν 24.9 στο αξέχαστο 3-2 είχαμε μόνο 25.000 εισιτήρια τί να πει κανείς. Δεν μπορεί να περιμένουν όλοι τη φιέστα για να έρθουν 50.000 με το Λεβαδειακό. Και φέτος παίχτηκε αναλογικά καλή μπαλίτσα. Δε μεγαλώνουν έτσι οι ομάδες. Τη νέα χρονιά όλοι κοντά στην ομάδα.