ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ-5ος ΟΜΙΛΟΣ-1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑ: 1-1
Γήπεδο: Rostov Arena
Διαιτητής: Σέζαρ Ράμος (ΜΕΞ). Βοηθοί: Μάρβιν Τορεντέρα (ΜΕΞ), Μιγκέλ Ερνάντες (ΜΕΞ). 4ος: Τζον Πίτι (ΠΑΝ).VAR: Πάολο Βαλέρι (ΙΤΑ), Ελενίτο ντι Λιμπερατόρε (ΙΤΑ), Μαούρο Βιλιάνο (ΑΡΓ), Τζιανλούκα Ρόκι (ΙΤΑ)
Με το αριστερό ξεκίνησε στη διοργάνωση η Βραζιλία που κόλλησε στο 1-1 με την Ελβετία αλλά έχει δικαιολογημένα παράπονα από τον Μεξικανό διαιτητή, Σέζαρ Ράμος. Από επιθετικό φάουλ το γκολ της ισοφάρισης των Ελβετών, καθαρό πέναλτι δεν δόθηκε στον Ζέσους.
Στο 3ο λεπτό μετά από σέντρα του Σακιρί ο Ντζεμαϊλί πλασάρε άστοχα από κοντά και στο 12’ μετά το γύρισμα του Νεϊμάρ, η ελβετική άμυνα μπερδεύτηκε με τον Παουλίνιο να είναι ο τελικός αποδέκτης και το σουτ του να περνά ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Σομέρ. Και στο 20ο λεπτό, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Σομέρ, η μπάλα στρώθηκε έξω και ο Κουτίνιο με ασύλληπτη σουτάρα έκανε το 1-0. Στο 33’ μετά από κόρνερ ο Ζέσους πήρε μόνος την κεφαλιά αλλά έστειλε έξω την μπάλα και στο 45+2’ μετά από νέο κόρνερ ο Σίλβα πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Οι Ελβετοί μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 50ο λεπτό μετά από κόρνερ του Σακιρί, ο Ζούμπερ από κοντά με κεφαλιά έκανε το 1-1 αλλά στο ριπλέι φάνηκε ότι υπήρξε φάουλ του Ελβετού στον Μιράνδα.
Η «Σσελεσάο» ανέβασε στροφές και σ το 58’ ο Νεϊμάρ έκανε όμορη κίνηση αλλά το σουτ του κόντραρε σε σώματα όπως κι εκείνο του Γουίλιαν στο 66’ και στο 70’ ο Κουτίνιο κατέβασε πανέμορφα στην περιοχή αλλά σούταρε άστοχα.
Στο 73’ η Ελβετία βγήκε στην κόντρα αλλά ο Ντζεμαϊλί σούταρε πάνω στον Άλισον και στο 73’ ο ρέφερι έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι πάνω στον Ζέσους. Γενικότερα οι Ελβετοί έριξαν πολύ ξύλο στους αστέρες της Βραζιλίας, με τον Νεϊμάρ να είχε δεχθεί τουλάχιστον 3 δυνατά μαρκαρίσματα την ώρα που ο ρέφερι άφηνε το ματς να εξελίσσεται έτσι.
Στο 82’ ο Φιρμίνο από δεξιά έπιασε όμορο σουτ που πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 87’ το γέμισμα του Κουτίνιο παραλίγο να μπερδέψει τον Σομέρ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σομέρ μπλόκαρε την κεφαλιά του Νεϊμάρ και στο 90’ ο Σομέρ είπε όχι εντυπωσιακά σε νέα κεφαλιά του Φιρμίνο.
Η «Σελεσάο» συνέχισε να πιέζει και στο 90+1’ το σουτ του Μιράνδα από το πέναλτι, έξυσε το δοκάρι της Ελβετίας, ενώ στο 90+6’ η άμυνα της Ελβετίας έωσε στη γραμμή μετά από σουτ του Αουγούστο.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Μιράνδα, Τιάγκο Σίλβα, Ντανίλο, Μαρσέλο, Παουλίνιο (67’ Ρενάτο Αουγούστο), Γουίλιαν, Κασεμίρο (60’ Φερναντίνιο), Κουτίνιο, Νεϊμάρ, Ζέσους (79’ Φιρμίνο)
ΕΛΒΕΤΙΑ (Πέτκοβιτς): Σομέρ, Λιχτστάινερ (87’ Λανγκ), Ακανζί, Σερ, Ζουμπέρ, Ροντρίγκες, Ντζεμαϊλί, Σεφέροβιτς (80’ Εμπολό), Τζάκα, Μπεχράμι (70’ Ζακάρια), Σακιρί
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Εγώ αντίθετα βλέπω ότι πέραν της Σαουδικής Αραβίας και της Νιγηρίας όλες οι ομάδες λίγο πολύ είναι σχεδον ισοδύναμες..Δεν υπάρχουν πλέον οι υπερομάδα που θα βάζουν άνετα 3 και 4 γκολ..
Και ο συμπαθητικός Παναμάς νομίζω κατατάσσεται στην κατηγορία που αναφέρεις με Σαουδική Αραβία και Νιγηρία . Αν και τους Νιγηριανούς περίμενε λίγο να τους δούμε και σε ένα ματς ακόμα . Δεν είναι χτεσινοι !
Βλέπω τα παιχνίδια και λέω τι παραπάνω έχουν αυτές οι ομάδες από την Ελλάδα που δεν είναι στο Μουντιάλ.
Η Ελλαδα φιλοι μου δεν εχει φιλοι μου παικτες να ανταγωνιστουν σχεδον καμια ομαδα απο αυτες που βλεπομε στο ΜΟΥΝΤΙΑΛ , απλα ταμπουρωνεται και οτι βγει σε ολα σχεδον τα παιχνιδια της . Οι παικτες της απο το κεντρο και τα πλαγια, το εχομε δει σε ολα τα παιχνιδια της , δεν μπορουν ουτε να κρατησουν μπαλα ουτε να δωσουν παρα πανω απο δυο πασες της προκοπης , αλλα και καποιες ασιστ για γκολ ας πουμε σημερα σε ενα διεθνως αποδεκτο σεντερ φορ οπως ειναι ο Μητρογλου. Τωρα η Εθνικη μας... ΣΥΝΕΧΕΙΑ να γεμισει με μελαμψους οπως οι Ελβετοι δεν ειναι ευκολο. Αλλωστε ο μονος μελαμψος, οχι ξενος , που επαιξε μπαλα υψηλου επιπεδου στην χωρα μας ηταν ο δικος μας ο ΜΠΑΤΙΣΤΑ και κανενας αλλος.
Ότι ναναι
Υπερβολη φιλε μου. Ολη θα θελαμε η Ελλαδαρα μας να ηταν στους ομιλους αλλα νομιζω θα φορτωνομασταν αρκετα γκολακια. Η Εθνικη θελει ακομα πιο καλους παικτες για να δεσει. Δν μπορει να μου παιρνεις 10 χρονια σχεδον εναν Τζιολη που δν εχει να δειξει τιποτα και να μου παραγκωνιζεις νεοτερους παικτες που παιζουν με πιο πολυ παθος (Γαλανοπουλος πχ). Ο Μπακασετας δν ειναι εξτρεμ που επιμενει ο Σκιμπε να βαζει αριστερα. Εχει δυστυχως πολλα να διορθωσει ακομα η Εθνικη.
ο Μπακασέτας πάντως φέτος στην ΑΕΚ και ως αριστερός εξτρέμ ήταν πολύ καλός σχεδόν σε όλα εκτός από το τηγάνι
ο Μπακασέτας πάντως φέτος στην ΑΕΚ και ως αριστερός εξτρέμ ήταν πολύ καλός σχεδόν σε όλα εκτός από το τηγάνι
Σοβαρά το ρωτάς αυτό τωρα ;;
Πολυ καλα στημενη η Ελβετια.η Βραζιλια οπως παντα γατακια......
Πέντε παγκόσμια κύπελλα αλλά για σένα είναι γατάκια. μαλιστα..
μετά την ομάδα του 2002 ειναι γατάκια κακά τα ψέματα. δεν εχεις παίκτες φόβητρα.. που ειναι ένας Καφού? που ειναι ένας Ρομπέρτο Κάρλος? που ειναι ένας Κακά? ένας Ροναλντίνιο? και αν συνεχίσω σε παλιότερες διοργανώσεις θα κάτσουμε όλοι μαζί να κλαίμε που σήμερα έχουμε εναν Νειμάρ και κάτι έκαναν... στην ομάδα του 2002 δεν θα ήταν ούτε νερουλάς
Δεν μιλαμε για το παρελθον προφανως αγαπητοι!μιλαμε για αυτο που ειδαμε χθες.βουτιες αλλα Αλεκου , λιγοστη ενεργεια και ολο κλαμα...γιατι απορειτε!
Δεν μιλαμε για το παρελθον προφανως αγαπητοι!μιλαμε για αυτο που ειδαμε χθες.βουτιες αλλα Αλεκου , λιγοστη ενεργεια και ολο κλαμα...γιατι απορειτε!
Δεν μιλαμε για το παρελθον προφανως αγαπητοι!μιλαμε για αυτο που ειδαμε χθες.βουτιες αλλα Αλεκου , λιγοστη ενεργεια και ολο κλαμα...γιατι απορειτε!
Όπως το 1958,το1962,το 1970,1994,το 2002.Τι να πεις πάντα γατάκια.
Γκολάρα ο Κοουτίνιο.. Η Βραζιλία δεν είναι ομάδα. Παίζουν σα μαλωμένοι.. Η Ελβετία φάνηκε η δυνατη της γραμμη η αμυνα.. Πριν δυο Μουντιάλ ήταν χωρις γκόλ μεχρι που η Χιλή της έβαλε γκολ οφ σάιντ και πέρασε στους 8.. Η Ελβετία έχει πολύ καλό ποδοσφαιρο τα τελευταια 20 χρόνια.
Ουτε οι μισοι δεν ειναι ελβετοι στην εθνικη τους. Τι καλο ποδοσφαιρο εχει;
Ριξαν ξύλο τα Ελβετα αλλά εντάξει Βραζιλία είσαι .Αν θέλει να προχωρήσει πρέπει να βασιστεί και σε άλλους παίκτες πλην του Νεϊμάρ που για μένα δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο ποσό μάλλον εφάμιλλος του Ρονάλντο Μέσσι
Πάντως απο τους μεγάλους η Βραζιλία έπαιξε την καλύτερη μπάλα έως τωρα ...
Αντε να δούμε το δικό μου «φαβορί « αύριο την Αγγλία πως θα τα πάει
Η Βραζιλία χτες ηταν τραγική την καλύτερη μπάλα έως τώρα την Έχει παίξει η Ισπανία και για μένα είναι και το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ
Από τους μεγάλους καλύτερη ήταν η Ισπανία. Βάζοντας την Αγγλία ως μεγάλη είναι σαν να λες τον παορκ σοβαρή ομάδα
Τετοιο πέναλντι έπαιρνε ο Αλέξανδρης για να νικήσει τον γιο του στην αυλή του σπιτιού του..
Θεος
Μην ακουω χαζομαρες ποια διαιτησια ρε παιδια
. παναξια πηρε τοΧ η ελβετια κ μπραβο της.. Λιγη η βραζιλια οπως κ ολα τα φαβορι μεχρι τωρα .. Ανετοιμες οι ομαδες.. Κροατια την βλεπω 4αδα..
Φαίνεται ότι η διαιτησία θέλει κάποιες...εκπλήξεις για το "καλο" του ποδοσφαίρου. Αλήθεια στο πεναλτυ που δεν έδωσε, μπορεί ο παίκτης να έπεσε μετά που τον άφησε, αλλά το αρχικό κράτημα στέρηση στον επιθετικό αυτό το ένα βήμα που θα προλαμβαινε να κράτηση τη μπάλα. Μετά αν έπεσε η οχι δεν είχε σημασία. Το πεναλτυ δεν έγινε στο πέσιμο, αλλά στο αρχικό κράτημα. Και ο διαιτητής αλλά και αυτός που ελέγχει το VAR δεν έκαναν το κόπο να το ελεξουν μήπως έκαναν έστω και το ανθρώπινο λάθος....
Swiss + FIFA =
Κουβά κουβά ααααα και κουβαααα
Ιδιες φασεις η Βραζιλια θα της ειχε παρει με οποιοδηποτε αλλον αντιπαλο επαιζε..η Ελβετια χρονια τωρα ειναι για την φιφα και την ουεφα οτι ο γαυρος ηταν για την τοτε ΕΠΟ..
Εμένα πάντως το Χ τους με πλήρωσε ! Και καλά μάλιστα ! Αλλά το ματσάκι μετριοτατο . Φοβερό ματσάκι ήταν το Γερμανία Μεξικό . Ρυθμός , φάσεις , πάνω κάτω η μπάλα ! Το ευχαριστήθηκα !!
Συγγνώμη αλλά κανένα επιθετικό φαουλ και πέναλτυ υπάρχει μόνο αν τον βρίσκει με τα πόδια με τα χέρια δεν παει τοσο δυνατά πέφτει εύκολα (μου θύμισε την φάση στο Ρεαλ- Γιούβε).
Μόνο ντίβες η Βραζιλία καμία ουσία, και ο Νευμάρ θα έπρεπε να έχει αποβληθεί με τόσες φορές θέατρο, έφτασε στα επίπεδα Φορτούνη
Τρομερη μπαλα η Βραζιλια εξαιρετικα ατυχη...
Ρε παιδες εμενα μ φανηκε πεναλτι οτι ηταν τον αγκαλιασε ο αλλος ολοκληρο!
Καμία σχέση με τρομερή μπάλα,θα ανέβει πιστεύω στη συνέχεια.
Εχει πιστευω τρομερες μοναδες που κανουν την διαφορα. Η Ελβετια περαν του Σακιρι που ετρχε παντου και του Λιχσταινερ δεν ειχε να επιδειξει κατι. Ολο ξυλο εδινε. Και ο Νευμαρ πολυ κολπατζης για το τιποτα.
Πέρα από την διαιτησία, απογοήτευση η Βραζιλία... Καλοί παίκτες, κακή ομάδα.... Πολλές προσωπικές ενέργειες χωρίς αιτία(οσο υπερπαικτης και να είσαι δεν μπορείς να περάσεις εύκολα 5 παίκτες)... πολλά σουτ αψυχολόγητα....και πολλα τακουνάκια και τσαλιμάκια... και φάνηκε το άγχος όχι για το αποτέλεσμα αλλά για το ποιος είναι άραγε από όλους τους ο πιο καλός...ποιος θα ξεχωρίσει.... Τους σπάσανε τα νεύρα και οι Ελβετοί και καλά έκαναν και τους πισμωναν να περάσουν ακόμα περισσότερους... ΣΥΝΕΧΕΙΑ παίκτες και κάπως έτσι πέρασε η ώρα...
Μαλλί κλαρίνο και φρέντο καπουτσίνο....Βαθμός χρυσάφι για την Σελεσάο
Αισχος διαιτησια πραγματικα....η κλοτσια πήγαινε συνεφο και αυτος περα βρεχει , καλα για το πεναλντι απλα ασχολιαστο
Απογοητευτικη Βραζιλία, εμετική Ελβετία και διαιτητής από τα lidl....