Μετά από μπαράζ επαφών και διαβουλεύσεων, οι ομάδες και οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν δεχθεί το πλάνο Βασιλειάδη για ριζική αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και τελικό στόχο τη δημιουργία τριών κατηγοριών με 12 ομάδες η καθεμία. Superleague 1, Superleague 2, Football League. Το σύνολον 36.
Η ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ 2018-2019
Μόνο που για να φτάσουμε εκεί πρέπει να υπάρξει η μεταβατική σεζόν 2018-2019, αυτή που ξεκινάει σε δύο μήνες δηλαδή. Και εδώ έρχεται το βασικό κομμάτι των συζητήσεων που ξεκίνησαν μέρες τώρα και θα κορυφωθούν την επόμενη εβδομάδα με σκοπό τέλος Ιουνίου να περάσει το πλάνο και όλα να πάρουν το δρόμο τους.
Υπάρχει ένα βασικό και ένα εναλλακτικό πλάνο. Το βασικό πλάνο περιλαμβάνει τα εξής:
1. Την προσεχή σεζόν πρωτάθλημα Superleague με τη συμμετοχή 16 ομάδων.
2. Στο πρωτάθλημα αυτό μετά το πέρας της κανονικής περιόδου των 30 αγωνιστικών θα γίνουν πλέι-οφ και πλέι-αουτ.
3. Στα πλέι-οφ θα συμμετάσχουν οι ομάδες από την 1η έως την 6η θέση, με στόχο την ανάδειξη του πρωταθλητή και φυσικά τις ομάδες που θα βγουν στην Ευρώπη.
4. Η 7η και η 8η θέση ουσιαστικά σε οδηγούν σε πρόωρες διακοπές.
5. Στα πλέι-άουτ για την αποφυγή του υποβιβασμού θα συμμετάσχουν οι ομάδες από την 9η έως την 14η θέση της κανονικής περιόδου. Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα μένουν στη μεγάλη κατηγορία η 1η και η 2η ομάδα (δηλαδή η 9η και η 10η τελικά).
6. Η 15η και η 16η ομάδα μαζί με τις υπόλοιπες τέσσερις (τρόπον τινά) υποβιβάζονται στη νέα κατηγορία που δημιουργείται, τη Σούπερλιγκ 2.
ΠΙΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ 12 ΟΜΑΔΕΣ
Συνοπτικά: Το πρωτάθλημα 2018-2019 θα έχει 16 ομάδες. Στο τέλος του θα μείνουν 12 (πιθανότατα 10+2 που θα ανέβουν από τη Football League ή με κάποιο άλλον τρόπο) και με αυτές τις 12 ομάδες θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-2020. Με δύο γύρους για την ανάδειξη πρωταθλητή και ευρωπαϊκών εισιτηρίων, πλέι οφ και πλέι άουτ: συνολικά 32 ματς.
Θα δημιουργηθεί για τη σεζόν 2019-2020 η νέα κατηγορία Σούπερλιγκ 2, με τη συμμετοχή 12 ομάδων. Ο πιο πιθανός συνδυασμός (6+6), δηλαδή έξι ομάδες από τη Σούπερλιγκ της εφετινής σεζόν και έξι από τη Football League. Μπορεί να αλλάξει ο συσχετισμός και να γίνει (4+8). Παράλληλα θα υπάρχει και η Football League, με τη συμμετοχή 12 ομάδων από τη σεζόν 2019-2020.
Στόχος του πλάνου που εκπόνησε ο Βασιλειάδης και τελικά όπως όλα δείχνουν θα περάσει με το συγκεκριμένο format είναι να γίνει πιο εμπορικό, πιο ελκυστικό και συνάμα πιο «καθαρό» το ελληνικό ποδόσφαιρο.
ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΜΕ ΤΙΣ 20 ΟΜΑΔΕΣ
Το εναλλακτικό θέλει τις ομάδες να αυξάνονται στις 20 για τη Superleague την προσεχή περίοδο, με στόχο τελικά να μείνουν πάλι οι γνωστές 12+12+12 στο τέλος της περιόδου 2018-2019. Χωρίς πλέι-οφ και πλέι-άουτ, αλλά προφανώς μία μακρά κανονική περίοδο. Και αυτό το σχέδιο το εξετάζει η διοίκηση της Σούπερλιγκας και θα ενημερώσει τις ομάδες.
Κάτι απαραίτητο για να προχωρήσουν όλα είναι αυτό που ξεκαθάρισε ο Βασιλειάδης στη συνάντηση της Τετάρτης με τα στελέχη της ΕΠΟ και της Σουπερλίγκας. Δεν θα γίνει τίποτα εν κρυπτώ, θα ενημερωθούν όλες οι ομάδες και μετά θα προχωρήσει ή όχι στην επόμενη φάση το σχέδιο. Η συναίνεση είναι μονόδρομος εδώ και μεγάλο ρόλο θα παίξη η στάση των τεσσάρων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου.
ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
Είναι σαφές πως η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει 30 εκατομμύρια ευρώ στους παράγοντες (+ τα 30-40 της NOVA), αν δεν δεχθούν τη συγκεκριμένη αναδιάρθρωση και φυσικά τους όρους λειτουργίας των πρωταθλημάτων. Οικονομική διαφάνεια, επιτροπή που θα ελέγχει που ξοδεύονται τα χρήματα, κινήσεις ουσίας για την αντιμετώπιση της βίας, μία γενικότερη κάθαρση του προϊόντος.
Σε αυτό το πλαίσιο, αναδιάρθρωση και αποδοχή των όρων που θέτει η Κυβέρνηση (με τη σύμφωνη γνώμη της UEFA) θα προχωρήσουν όλα ομαλά και θα εγκριθούν τα σχετικά κονδύλια.
Πάντως επειδή οι εξελίξεις αίφνης είναι ραγδαίες, λόγω πίεσης χρόνου, αναμένονται άμεσα ανακοινώσεις και δηλώσεις. Το βασικό πλάνο είναι αυτό που διαβάσατε, άρα ξέρουμε τι να περιμένουμε και για το νέο πρωτάθλημα και για τα επόμενα χρόνια.
Πηγή: sport24.gr
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

αυτο που λεει ο filakto21 πιο κατω! μετα το περας των βασικών αγώνων, μινι πρωτάθλημα με τις 6 πρώτες ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ χωρίς αυτή την διαίρεση που είναι άδικη....
Για να το δεχτούμε θα πρέπει να μην είναι play off, αλλα συνέχεια του πρωταθλήματος με τρίτο και τέταρτο γύρο για τους 6 πρώτους. Ολοι οι βαθμοί να μετράνε το ίδιο χωρίς την αηδία της διαίρεσης βαθμών. Δηλαδή συνολικά 32αγώνες.
Θα δούμε δηλαδή 4 αγώνες*Γαυρο Βορρα, 4*Γαυρο Νοτου, 4*Παο, 4*(αγώνες με τρεις απο Αρη, Ατρομητο, Ξανθη, Αστ Τρ, Οφη, Πανιωνακια, Παναιτωλικός, Ηρακλης).... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Θα πρέπει να οριστούν και κανόνες για τους Ελληνες παίκτες, Με τόσους δυνατούς αγώνες οι ομάδες δεν θα μπορούν να βάλουν στην 11αδα παίκτες λιγότερο βασικούς εύκολα. Μπορεί η ομάδα να έχει λόγο ανάγκης δύο Σιμόες όμως δύσκολα θα βγει ένας Γαλανόπουλος..
Εννοείται... Αλλιως ας παίξει η Nova μόνη της...
Δηλαδή του χρόνου θα παίξουν 40 αγώνες στο πρωτάθλημα... (30 +10 play off) χαχαχαχαχ
ΟΧΙ ΠΛΕΙ ΟΦ!!! ΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕ ΠΛΕΥ ΟΦ!!!;;;
Δηλαδη εσυ πιστευεις οτι ειμαστε σοβαρη (ποδοσφαιρική) Χώρα;
Με play off να το βλέπετε μόνοι σας! Κάναμε αμάν και τι να απαλλαγούμε από το αίσχος και θέλετε να μας τα ξαναφορτώσετε????
Τί playoff ρε !!!!
Ήμαρτον με αυτά τα playoff !!!
Ωραια, αν βγει ο Παοκ 1ος θα τον γλεντησουμε στα πλει οφ!! χαχαχαχα
Ντροπηηηηη αμα εφαρμοστειι!!!!!!
Σκουπίδια... Κάντε πράξη την πρόταση του Απόλλωνα!
Αίσχος. Τι βλακείες ειναι αυτά ρε παιδιά;
Εγώ είμαι υπέρ για πρωτάθλημα 14 αλλά και πάλι δεν είναι βλακείες, ίσως να υπάρχει καλύτερο σχέδιο αλλά από το σημερινό χάλι, καλύτερο είναι.. Στο εξηγώ: Δηλαδή σε σχέση με την σημερινή εικόνα, δε θα ήταν καλύτερο ένα πρωτάθλημα με ΑΕΚ, Οσφπ, Παοκ, Παο, Αστερα Τρ., Ατρομητο, Γιαννενα, Ξανθη, Λαρισα, Πανιωνιο, Αρη, Πανιατωλικό?? Βλέπεις καμιά εύκολη έδρα?? Και σκέψου ότι από αυτούς θα πέφτουν και 2 στο τέλος.. Χαμός θα γίνεται ρε συ, δε θα έχουν την δυνατότητα να δίνουν π.χ. παιχνίδια στον Παοκ ή... ΣΥΝΕΧΕΙΑ στον Οσφπ.. Δηλαδή εσύ θέλεις ομάδες όπως ο Πλατανιάς ή ο Λεβαδειακός ή η Λαμία? Γιατί? Που είναι το ενδιαφέρον?? Άσε που με αυτές μέσα, οι υπόλοιποι (π.χ Ξάνθη) θα νιώθουν ότι δεν πέφτουν και θα δίνουν παιχνίδια σε Παοκ και Οσφπ..Φτάνουμε στο πρωτάθλημα: 22 Αγωνιστικές και μετά play off όλοι.. Δηλαδή ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί έχοντας παίξει 4 φορές με Παοκ, Οσφπ, Παο, Ατρόμητο, Αστέρα και 2 με τους άλλους.. όχι επειδή θα έχει κερδίσει τον Πλατανιά..
Το να γίνουν 12 ομάδες με ότι συνεπάγεται δεν είναι άσχημη ιδέα.Αν είναι να επαναφέρουν την αηδία που λέγεται πλέι οφ,μόνο ένας τρόπος υπάρχει κι απόλυτα δίκαιος.Όλα τα άλλα είναι άδικα.Να μεταφέρεται η βαθμολογία από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στα πλέι οφ όπως είναι.Χωρίς διαιρέσεις κλπ.Το να υπάρχουν συντελεστές και διαιρέσεις μικραίνει πολύ το βαθμολογικό πλεονέκτημα της πρώτης ομάδας ή και χάνεται.
Τα play off ειναι οτι χειροτερο εχει δημιουργηθει για την αναδειξη πρωταθλητη. Εαν θελετε ελκυστικο προιον βρειτε τροπο να γεμισετε τα γηπεδα με κοσμο και οχι σε καθε αγωνιστικη να εχουμε επεισοδια. Στην Αγγλια ομαδες 3ης Εθνικης εχουν τιγκα κοσμο στα γηπεδα τους.
Πιό καθαρό (όχι εντελώς καθαρό) θα γίνει το πρωτάθλημα όταν δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές στα χρήματα που παίρνουν οι ομάδες ανάλογα με την θέση τους.
π.χ. όπως όταν παλιότερα βγάζαμε 2-1 ομάδες CH.L.