Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Επιδοτήσεις για διακοπές, βιβλία και θέατρο για εργαζόμενους και αγρότες


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Αιτήσεις για διακοπές και βιβλία μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι αγρότες της χώρας.

Συνολικά 212.500 εργαζόμενοι μισθωτοί, άνεργοι και ασφαλισμένοι ή συνταξιούχοι αγρότες μπορούν να λάβουν επιδότηση για διακοπές μέσω του ΟΑΕΔ ή του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ (πρ. ΟΓΑ), ενώ ακόμα 200.000 αγρότες μπορούν να εξασφαλίσουν δωρεάν εισιτήρια θεάτρου και δωρεάν βιβλία.

Μέχρι την Κυριακή 17 Ιουνίου τα μεσάνυχτα συνεχίζονται οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για το μεγάλο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού 2018. Υπενθυμίζεται πως η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για την Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2018-2019 ξεκίνησε την Τετάρτη, 6 Ιουνίου στις 10.00 το πρωί. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 140.000 εργαζόμενους και ανέργους και επιδοτεί έως 38 ευρώ την διανυκτέρευση ανά άτομο σε ξενοδοχείο 5 αστέρων για τα νησιά Λέσβο, Λέρο, Σάμο Χίο και Κω.

Κοινωνικός Τουρισμός – ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι αγρότες

Ταυτόχρονα με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ τρέχει και το πρόγραμμα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του πρώην ΟΓΑ και νυν ΟΠΕΚΑ για 55.000 ασφαλισμένους και 4.000 συνταξιούχους αγρότες. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 21 Μαΐου, ωστόσο λόγω σοβαρής τεχνικής βλάβης οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες πρόσφατα απενεργοποιήθηκαν και έτσι δόθηκε παράταση για την υποβολή των αιτήσεων μέχρι και τις 18 Ιουνίου.

Ιαματικός τουρισμός

Παράλληλα με το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού τρέχει και το πρόγραμμα του Ιαματικού Τουρισμού, στο οποίο συμμετέχουν μόνο συνταξιούχοι αγρότες. Φέτος το πρόγραμμα απευθύνεται σε 4.000 συνταξιούχους αγρότες και ακολουθεί το μοντέλο του Κοινωνικού Τουρισμού. Ισχύει από 18/6/2018 έως 10-5-2019 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από το κατάλυμα) και εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας, με τις ίδιες διαδικασίες όπως και για τον Κοινωνικό Τουρισμό.

Παιδιά αγροτών σε κατασκηνώσεις

Για πρώτη φορά φέτος ο ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ υλοποιεί παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για 1.000 παιδιά αγροτών. Η υποβολή αιτήσεων αποκλειστικά για το κατασκηνωτικό γίνεται απευθείας στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ μέχρι και αύριο Δευτέρα 11 Ιουνίου. Δικαιούχοι είναι παιδιά ασφαλισμένων (που δεν οφείλουν εισφορές ή πληρώνουν σε δόσεις ρύθμιση) και συνταξιούχων πρώην ΟΓΑ, ηλικίας 6 έως 16 ετών. Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν μέχρι και 16 ημέρες (διάρκεια ισχύος από 16-6-2018 έως 9-9-2018).

Δωρεάν βιβλία και εισιτήρια θεάτρου για 200.000 αγρότες

Ακόμα θα δοθούν δωρεάν βιβλία για 150.000 δικαιούχους του ΛΑΕ/ ΟΠΕΚΑ καθώς και δωρεάν εισιτήρια θεάτρου για 50.000 δικαιούχους (αν οι αιτήσεις συμμετοχής είναι περισσότερες θα γίνει κλήρωση).




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ