Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών: Κανείς δεν ανάγκασε την Ελλάδα να ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις


Ο Τέο Βάιγκελ υπήρξε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας από το 1989 έως το 1998, και παραχώρησε συνέντευξη στην ελβετική εφημερίδα Finanz und Wirtschaft. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα, λέγοντας το εξής: "Μακροπρόθεσμα καμία χώρα δεν μπορεί να ξοδεύει περισσότερα απ' όσα εισπράττει. Μέτρα εξυγίανσης όπως στην Ελλάδα είναι φυσικά επώδυνα για τον λαό, αλλά γι' αυτά ευθύνεται η εθνική πολιτική. Κανείς δεν ανάγκασε την Ελλάδα να ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει.

Ως ένας από τους αρχιτέκτονες του ευρώ, ο Βάιγκελ σχολίασε την ευρωπαϊκή κρίση, σημειώνοντας πως "τα τελευταία δέκα χρόνια η κρίση έβαλε σε δοκιμασία τη βιωσιμότητα των οικονομικών ορισμένων χωρών. Αλλά από τα πέντε προγράμματα στήριξης τα τέσσερα είχαν επιτυχία, στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο. Το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά μετά από έλλειμμα 15% πριν από πέντε χρόνια, η κυβέρνηση κατάφερε τώρα να έχει πραγματικό πλεόνασμα. Η οικονομία καταγράφει φέτος ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 2%. Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι παράδειγμα για τους πολιτικά υπεύθυνους στην Ιταλία".

Σε ερώτηση τι είναι αυτό που θα μπορούσε να διδαχθεί η Ιταλία από την Ελλάδα, ο Τ. Βάιγκελ απαντά: "Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης αναγκάστηκαν μετά από δύο χρόνια να ανακαλέσουν όσα υποσχέθηκαν στους Έλληνες. Έπειτα ακολούθησαν τις συστάσεις του ΔΝΤ και των σκεπτόμενων οικονομολόγων και έκτοτε η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερο δρόμο".

Πηγή: capital.gr




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ