Στις δικαστικές αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ, που δικαιώνουν τους διεθνείς διαιτητές της Euroleague, στάθηκε ο Γιάννης Φούφης, ο οποίος μίλησε για την προσπάθεια των συγκεκριμένων διαιτητών να μιλήσουν με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο.
Μιλώντας στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ο διεθνής διαιτητής Γιάννης Φούφης τόνισε: "Προσπαθήσαμε πολλές φορές να μιλήσουμε με τον κ. Βασιλακόπουλο. Ο συγχωρεμένος ο Μπασούρης μεσολάβησε κάποια στιγμή στο παρελθόν να κατέβω στην Αθήνα και να μιλήσω με τον πρόεδρο της ΕΟΚ. Έγιναν κι άλλες προσπάθειες. Βρήκαμε κλειστές πόρτες. Δεν ήθελαν καν να μας ακούσουν. Γιατί μας φέρονται έτσι; Τι είμαστε; Εγκληματίες;".
Ο Γιάννης Φούφης είπε επίσης το εξής: "Έχουμε, όπως ήδη θα ξέρετε, στα χέρια μας δύο δικαστικές αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ που μας δικαιώνουν σχετικά με το θέμα τιμωρίας μας, όπως και του μη ορισμού μας από την ΚΕΔ στους αγώνες. Επισκεφθήκαμε μαζί με τον Σπύρο Γκόντα τα γραφεία της ΚΕΔ το μεσημέρι της Τετάρτης και ζητήσαμε να μάθουμε τους λόγους για τους οποίους δεν εκτελούν την απόφαση. Σας θυμίζω πως τα ονόματά μας δεν συμπεριλήφθηκαν στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος. Δεν πήγαμε να ζητήσουμε τον λόγο σχετικά με τους τελικούς. Δεν μας είχαν ήδη συμπεριλάβει στις κληρώσεις των ημιτελικών. Απάντηση δεν λάβαμε. Αντιθέτως, ακούσαμε κάποιους χαρακτηρισμούς. Ακολούθως, πήγαμε με τον δικηγόρο μας, τον κ. Μαύρο, στο αστυνομικό τμήμα και υποβάλαμε μηνύσεις για μη εκτέλεση δικαστικής απόφασης και για εξύβριση και ακολούθησαν όσα ήδη έγιναν γνωστά.
Υπάρχει εμπαιγμός απέναντί μας. Κάναμε υπομονή, όμως αυτή πλέον εξαντλήθηκε. Είμαστε σε άμυνα, υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας. Δεν μπορώ προσωπικά να δεχθώ ότι κάποιοι επιδεικτικά βρίσκουν τη δύναμη και είναι σε θέση να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει. Με την ανοχή όλων αγνοούν δικαστικές αποφάσεις, λειτουργούν κατά το δοκούν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό για τίποτα και σε κανέναν. Πήγαμε στα δικαστήρια, βγήκαν κάποιες αποφάσεις, λάβαμε το σκεπτικό αυτών των αποφάσεων, δεν έκαναν καν τον κόπο να ασκήσουν έφεση και λειτουργούν σαν να μην συνέβη τίποτα. Ρωτάω λοιπόν: είναι πάνω από νόμους; Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα. Πουθενά δεν τιμωρούνται διαιτητές επειδή παίζουν στην Ευρωλίγκα. Ουδέποτε μπήκε σε εμάς το δίλημμα από την ΚΕΔ ή την ομοσπονδία "ή θα πας Ευρωλίγκα ή σε κόβουμε". Δεν λειτουργήσαμε παρορμητικά, περιμέναμε, κατάπιαμε την πίκρα της άτυπης τιμωρίας, κάναμε έναν χρόνο υπομονή μέχρι να προσφύγουμε στα δικαστήρια, ελπίζοντας ότι η αδικία αυτή θα πάψει να υφίσταται"
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
