Quantcast
NEWS
1 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Πρώτη η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση, τρίτο το Κίνημα Αλλαγής


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μπροστά αλλά εμφανίζεται η ΝΔ σε ακόμα μια δημοσκόπηση με διαφορά που φτάνει το 8,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Η πανελλαδική δημοσκόπηση έγινε από την Palmos Analysis για το Tvxs.gr.

Ακόμα, το Κίνημα Αλλαγής φαίνεται να έχει εδραιωθεί στην τρίτη θέση, ενώ η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου:

- ΝΔ 23,9%,

-ΣΥΡΙΖΑ 15,7%

-Κίνημα Αλλαγής 6,5%,

-Χρυσή Αυγή 5,3%

-ΚΚΕ 4,4%

Κάτω από το 3% στην πρόθεση ψήφου βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων (1,6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,6%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4%, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου (1,3%) και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου (1,2%), ενώ η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, συγκεντρώνει μόλις το 0,6%.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής τα ποσοστά έχουν ως εξής:

-ΝΔ 33,5%

-ΣΥΡΙΖΑ 27%

-Κίνημα Αλλαγής 10%,

-Χρυσή Αυγή 7%,

-ΚΚΕ 6,5%

-Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%

Κάτω από το όριο του 3% κινείται η Ένωση Κεντρώων με 2,5%. Και στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η ψαλίδα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς κλείνει και πλέον βρίσκεται στο 6,5% από το 10,5% που ήταν πριν από σχεδόν έναν χρόνο.

Παράλληλα οι πολίτες φαίνεται πως διαφωνούν με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του 2018, ζητώντας στην πλειονότητά τους ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας ή διπλές κάλπες το 2019. Αναλυτικά σχετικά με το ζήτημα του χρόνου των εκλογών το 44% δηλώνει πως επιθυμεί οι εκλογές να διεξαχθούν στην ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας το 2019, ενώ το 8% εμφανίζεται θετικό σε διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές το 2019. Αντίθετα υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες τάσσεται το 29%, ενώ ένα επιπλέον 11% ζητάει διεξαγωγή εκλογών μέχρι το τέλος του 2018.

Σχετικά με το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο «κανένας» συνεχίζει να διατηρεί τα πρωτεία με 37% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το προβάδισμα με 32% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει το 27% των προτιμήσεων.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ διατηρεί ένα πάρα πολύ ισχυρό προβάδισμα καθώς το 62% των ερωτηθέντων εκτιμά πως θα είναι το πρώτο κόμμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ