Ο Ολυμπιακός τα είδε όλα απέναντι στην φοβερή Κύμη, με τον Μακ Φάντεν να έχει 1/2 βολές στα 12 δευτερόλεπτα για την ισοφάριση, τον Σπανούλη να κερδίζει φάουλ και τον Μανωλόπουλο να αστοχεί σε ελεύθερο τρίποντο στο φινάλε (78-75).
Ο Ουίλτζερ ξεκίνησε το ματς με 2/2 τρίποντα και οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν γρήγορα στο 10-0. Η Κύμη έβρισκε δεύτερες επιθέσεις (5 επιθετικά ριμπάουντ), αλλά οι γηπεδούχοι είχαν ρυθμό και ο Σπανούλης έγραψε γρήγορα το 22-6. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 25-8 και τους φιλοξενούμενους να έχουν μόλις στα 3/21 εντός πεδιάς.
Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου άρχισαν να μεγαλώνουν την απόσταση (36-11 με Πρίντεζη και Μάντζαρη), την ώρα που η αστοχία της Κύμης είχε δώσει τη θέση της σε συνεχόμενα «φθηνά» λάθη. Με το σκορ στο 41-17, όμως, οι παίκτες του Καστρίτη αφυπνίστηκαν κι έτρεξαν σερί 0-11 με μπροστάρη τον Λενζέλ Σμιθ για το 41-28 του ημιχρόνου. Στο ίδιο διάστημα, οι Πειραιώτες παρουσίαζαν ένα αρκετά στατικό πρόσωπο επιθετικά.
Αν και ο Ολυμπιακός ήταν «υποψιασμένος», μπήκε άσχημα στο δεύτερο μέρος. Η Κύμη βρήκε μακρινά σουτ από Σμιθ και Μανωλόπουλο, ενώ ο Κάιζερ κάρφωσε για να μειώσει ακόμη περισσότερο (50-45, στο 26'). Οι γηπεδούχοι έσφιξαν την άμυνά τους και κράτησαν την φουριόζα Κύμη χωρίς καλάθι για τρία λεπτά. Ωστόσο, η διαφορά δεν επανήλθε σε διψήφια επίπεδα μέχρι τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (59-51).
Η διαφορά έπεσε εκ νέου στους πέντε (59-54) με τρίποντο του Μανωλόπουλου, ενώ ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να βρει σκορ εντός πεδιάς. Ο ΜακΦάντεν βρήκε σε καίριο σημείο το πρώτο του τρίποντο και λίγο αργότερα ο ΜακΓκι μείωσε σε απόσταση αναπνοής (65-64). Ο Σπανούλης έδωσε ανάσα με γκολ-φάουλ για το 68-64, αλλά ο ΜακΦάντεν ήταν και πάλι εκεί για το 68-67. Ο Σπανούλης είχε 1/2 βολές, στη συνέχεια, ενώ ο Ουίλτζερ ευστόχησε σε καθοριστικό τρίποντο για το 72-67. Ο ΜακΓκι κάρφωσε μειώνοντας ξανά, ενώ ακολούθησε άστοχο τρίποντο από τον «Kill Bill». Ο ΜακΦάντεν έβαλε τρίποντο με ταμπλό (72-72) 46" πριν το τέλος. Το φιλί της ζωής στον Ολυμπιακό έδωσε ο Στρέλνιεκς με έμμεσο τρίποντο, πριν ακολουθήσουν οι βολές του Αμερικανού «μπόμπερ» της Κύμης για το 75-74. Ο Μάντζαρης είχε 1/2 για το 76-74 και οι «ερυθρόλευκοι» επέλεξε να κάνουν φάουλ. Ο ΜακΦάντεν είχε όμως επίσης 1/2, πριν έρθει η σειρά του Σπανούλη για νέες βολές 4" πριν το φινάλε. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, που κέρδισε κάποια φάουλ με την εμπειρία του στο τέλος, έκανε το 2/2 για το 78-75. Η Κύμη βρήκε ελεύθερο σουτ στην τελευταία επίθεση, αλλά ο Μανωλόπουλος έκανε airball.
Τα δεκάλεπτα: 25-8, 41-28, 59-51, 78-75.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σπανούλης 18 (3/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 9/12 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη), Παπανικολάου 10 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Ρόμπερτς 2, Μπόγρης 6, Ουίλτζερ 14 (4/11 σουτ, 7 ριμπάουντ), ΜακΛιν 2 (6 ριμπάουντ), Μπράουν (0/3 σουτ), Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 7 (7 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 5 (1/6 σουτ), Πρίντεζης 7 (1), Μάντζαρης 7 (2/9 σουτ).
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Τι μας νοιαζει?εμεις θα πεσουμε με παο αν περασουμε...