Σε μια κίνηση καλής θέλησης, μετά τη διακορεατική σύνοδο, θα προχωρήσει η Βόρεια Κορέα καθώς, σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, που επιβεβαίωσε ανακοίνωση της Σεούλ, τα ρολόγια της θα προχωρήσουν κατά 30 λεπτά για να επιστρέψει η χώρα στην ίδια τοπική ώρα με τη Νότια Κορέα
Οι δύο Κορέες δεν έχουν την ίδια ώρα από το 2015, οπότε η Πιονγκγιάνγκ είχε ανακοινώσει ότι η επίσημη ώρα της χώρας θα είναι τριάντα λεπτά πίσω από αυτή της Νότιας Κορέας.
Τότε η Πιονγκγιάνγκ είχε δικαιολογήσει την απόφασή της επισημαίνοντας ότι είχε στόχο να τερματίσει το μέτρο που είχε επιβληθεί πριν περισσότερο από έναν αιώνα από τους Ιάπωνες αποικιοκράτες και να σηματοδοτήσει την 70η επέτειο από την απελευθέρωση της Κορέας από τον ζυγό του Τόκυο.
Όμως στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε- Ιν την Παρασκευή ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ- Ουν δεσμεύθηκε να επαναφέρει τη χώρα του στην ίδια ώρα με τη Σεούλ, μετέδωσε το KCNA.
Με αυτό τον τρόπο το πρακτορείο επιβεβαίωσε τη χθεσινή ανακοίνωση της προεδρίας της Νότιας Κορέας, η οποία είχε επισημάνει ότι ο Κιμ ανακοίνωσε αυτή την κίνηση καλής θέλησης στη διάρκεια της συνόδου κορυφής.
Ο Κιμ είχε δηλώσει ότι του φάνηκε «σπαρακτικό» που στη διάρκεια της συνόδου είδε δύο επιτοίχια ρολόγια με δύο διαφορετικές ώρες, αυτή της Σεούλ και αυτή της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Τότε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είχε εκφράσει «την αποφασιστικότητά του να ενοποιηθούν οι τοπικές ώρες».
Ανακοινώνοντας την απόφαση του Κιμ ο Γιουν Γιάνγκ- Τσαν, εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής προεδρίας, χαιρέτισε «το συμβολικό μέτρο» που σηματοδοτεί την επιθυμία βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
