BUNDESLIGA- 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ-ΣΑΛΚΕ 0-2
ΓΗΠΕΔΟ: BAY ARENA
Για δεύτερη σερί χρονιά, η Σάλκε φεύγει νικήτρια από τη “BAYARENA”, επικρατώντας 2-0 της Μπάγερ Λεβερκούζεν, νίκη που τη φέρνει στη 3η θέση της βαθμολογίας.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν νωρίς το προβάδισμα, στο 11ο λεπτό. Ο Μπουργκστάλερ έγινε αποδέκτης μίας εξαιρετικής μακρινής μεταβίβασης από τον Καλιτζιούρι και εκμεταλλευόμενος το «νωθρό» μαρκάρισμα του Ρέτσου, πέρασε την μπάλα με ευφυή τρίπλα πάνω από το σώμα του για να πλασάρει στην συνέχει τον Λένο με ψύχραιμο τρόπο. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, η Λεβερκούζεν έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Μπέιλι σπατάλησε την ευκαιρία και στο 29’ ο Γκορέτσκα νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Λεβερκούζεν, τον Λένο. Πριν το ημίχρονο, η Μπάγερ Λεβερκούζεν έμεινε με δέκα παίκτες, αφού σε διάστημα έξι λεπτών, ο Κορ δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε. Στο 53’ νέα ευκαιρία για τη Λεβερκούζεν με τον Χάβερτς να σουτάρει και τον Φέρμαν να μπλοκάρει, ενώ στο 64’ και πάλι ο Φέρμαν κράτησε ανέπαφη την εστία του σε γυριστό του Αλάριο. Στην αντεπίθεση, η Σάλκε προσπάθησε να βάλει δεύτερο γκολ και στο 83’ ο Εμπολό βρέθηκε απέναντι από τον Λένο, αλλά απέτυχε να τον νικήσει. Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε, ο Ρέτσος ανέτρεψε τον Εμπολό, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, απόφαση την οποία κράτησε και μετά που συμβουλεύτηκε το VAR, και έτσι ο Μπενταλέμπ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Γεντβάι (72' Μπελαραμπί), Ρέτσος, Σ. Μπέντερ, Ουέντελ, Κορ, Αράνγκις, Μπραντ (72' Κίσλινγκ), Χάβερτς, Μπέιλι, Φόλαντ (62' Αλάριο)
ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Κέρερ, Νάλντο, Νάστασιτς, Καλιτζούρι, Οζίπκα, Μάιερ (49' Σταμπουλί), Γκορέτσκα (66' Μπενταλέμπ), Ντι Σάντο, Εμπολό, Μπουργκστάλερ (49' Αρίτ)
ΛΕΙΨΙΑ-ΚΟΛΟΝΙΑ 1-2
ΓΗΠΕΔΟ: RED BULL ARENA
Αποφασισμένη να παλέψει μέχρι τέλους για την παραμονή της στη Bundesliga είναι η Κολονία και το έδειξε στη RedBullArena, καθώς πήρε σπουδαία νίκη, 2-1 επί της Λειψίας, με ανατροπή.
Με φόρα από την πρόκριση στους “16” του EuropaLeague, η Λειψία μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε μόλις στο 5ο λεπτό. Από τα αριστερά ο Μπρούμα έβγαλε σέντρα, ο Λούκμαν έκανε την προβολή, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ογκουστέν την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, αλλά δεν τις αξιοποίησαν με την Κολονία να έχει παθητικό ρόλο. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά, πήραν την κατοχή, αλλά δεν απειλούσαν ουσιαστικά τον Γκουλάτσι. Ωστόσο, ένα επτάλεπτο ήταν αρκετό για την Κολονία για να φέρει τα πάνω κάτω. Στο 70ο λεπτό, η Κολονία βγήκε μπροστά, η σέντρα έγινε από τα δεξιά, η άμυνα της Λειψίας έδιωξε, η μπάλα στρώθηκε στον Κοζιελό, ο Γάλλος κοντρόλαρε και εκτέλεσε για το 1-1. Στο 77’ ο Ρίσε από τα δεξιά έβγαλε μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο ξεμαρκάριστος Μπίτενκουρτ σκόραρε για το τελικό 1-2. Πλέον, η Κολονία είναι ισόβαθμη με το Αμβούργο στους 17 βαθμούς, με τη Λειψία να χάνει την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση.
ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Όρμπαν, Μπερνάρντο, Σάμπιτζερ, Καμπλ, Φόρσμπεργκ (71' Ντέμε), Λούκμαν (59' Πόουλσεν), Μπρούμα, Ογκουστέν (69' Βέρνερ)
ΚΟΛΟΝΙΑ: Τ. Χορν, Σόρενσεν, Μερέ, Χάιντς, Χέκτορ, Ρίσε, Χόγκερ, Κοζιελό (88' Λέμαν), Οζάκο (82' Οζκάν), Τερόντε, Γ. Χορν (61' Μπίτενκουρτ)
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
