Σε νέες ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εξαπέλυσε το μεσημέρι της Κυριακής ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.
«Το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας έχει τη δύναμη να εξαφανίσει κάθε είδους "κίνδυνο" στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας στη διάρκεια των εγκανίων υποβρυχίου τρίτης γενιάς στον Μαρμαρά.
«Λέω ξεκάθαρα σε όσους θέλουν να κάνουν κάτι στο Αιγαίο, κανείς να μην κάνει λάθος υπολογισμούς» προειδοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Λίγες ώρες νωρίτερα ο «υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας» του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί είχε κινηθεί σε παρόμοιο μήκος κύματος όταν σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος είπε ότι η Τουρκία είναι σε θέση να εμποδίσει με το πολεμικό ναυτικό της προγραμματισμένες γεωτρήσεις σε όλα τα τεμάχια της ΑΟΖ,
Η απειλή μάλιστα περιλαμβάνει ακόμα και το τεμάχιο 10, όπου αναμένεται να τρυπήσει η ExxonMobil σε μερικούς μήνες. Ο κ. Ναμί τονίζει πως η ένταση και η διαμάχη μπορούν να αποφευχθούν αν οι Ελληνοκύπριοι δεχθούν συνδιαχείριση του φυσικού αερίου ή προχωρήσουν σε πάγωμα του ενεργειακού σχεδιασμού μέχρι τη λύση του Κυπριακού.
Ο ίδιος θέτει στην ουσία τη συνδιαχείριση των υδρογονανθράκων, καθώς και την αποδοχή συγκεκριμένου και σύντομου χρονοδιαγράμματος κατάληξης ως προϋποθέσεις για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων λύσης. Υπογραμμίζει, πάντως, πως από το νέο του «αξίωμα» θα προωθήσει την οικονομική συνέργεια Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ως όχημα που θα μπορούσε να οδηγήσει στη λύση του πολιτικού προβλήματος.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Μας τα εχετε ζαλισει καθε μερα.ελατε να σας δουμε.ολο μελι και τηγανιτα τιποτα.
Oυτε τη Μαλτα δεν μπορειτε να βρειτε καπεταν μπουχεσες που εχετε και ναυτικο ..... χαχαχα !!! Ελατε να φτιαξουμε υφαλους με τα βυθισμενα πλοια σας !!!