EREDIVISIE- 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Άγιαξ-Φέγενορντ 2-0
(50’ Φαν Ντε Μπεκ, 53’ Χούντελααρ)
Ιδανικότερο ντεμπούτο στον πάγκο του Άγιαξ δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Τεν Χαγκ, αφού είδε την ομάδα του να νικάει 2-0 τη Φέγενορντ στο κλασικό ντέρμπι του ολλανδικού πρωταθλήματος. Λίγα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο με τη μεγαλύτερη ευκαιρία να τη χάνει η Φέγενορντ, όταν ο γκολκίπερ του Άγιαξ, Ονανά, νίκησε τον Μπέρχαους που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση. Στις καθυστερήσεις, ο Άγιαξ απάντησε με τον Κλάιφερτ. Στην επανάληψη, ένα τρίλεπτο ήταν αρκετό για τον Άγιαξ ώστε να «καθαρίσει» την πρωταθλήτρια Ολλανδίας. Στο 50’ έγινε σέντρα από τα αριστέρα, ο Ντόνι Φαν Ντε Μπεκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο και από πλάγια θέση σούταρε για το 1-0. Μέχρι να προλάβει να συνέλθει η Φέγενορντ, δέχτηκε και δεύτερο γκολ. Στο 53ο λεπτό ο Φέλτμαν από δεξιά έβγαλε τη σέντρα και ο Χούντελααρ με κεφαλιά έκανε το 2-0. Τα χειρότερα για τους φιλοξενούμενους δεν σταμάτησαν εκεί, γιατί στο 61’ έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γιόργκενσεν, δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα. Μετά την αποβολή, ο Άγιαξ κατέβασε ταχύτητα, δεν απειλήθηκε και είχε μία αξιόλογη φάση για τρίτο γκολ, το σουτ του Ζίγιεχ που έδιωξε ο Τζόουνς στο 61’. Το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε με τον Άγιαξ να μετράει πέντε σερί νίκες, τη Φέγενορντ να μένει «άσφαιρη» στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από τις 14 Οκτωβρίου και να δίνει συνέχεια στο αρνητικό σερί κόντρα στον Άγιαξ.
ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Φέλτμαν, Ντε Λιγκτ, Φαν Ντε Μπεκ (85' Σιμ Ντε Γιονγκ), Νέρες, Χούντελααρ, Ζίγεχ, Σένε, Ντε Γιονγκ, Ταλιαφίκο (89' Βόμπερ), Κλάιφερτ
ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Τζόουνς, Σεντ Τζουστ, Φαν Μπεκ, Τάπια, Μαλάσια (84' Χαπς), Ελ Αχμάντι, Τόρνστρα, Βιλένα, Μπέρχαους (63' Άμραμπατ), Γιόργκενσεν, Μπούτιους (73' Μπασατσίκογλου)
Χέρακλες-Αϊντχόφεν 1-2
(66’ Χάρντεβελντ/ 45’+1’ Μπεργκούιν, 90’+3’ Ντε Γιονγκ)
Για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν, η Αϊντχόφεν παίρνει τη νίκη με γκολ μετά το 90ο λεπτό. Τον Νοέμβριο «θύματά» της ήταν η Τβέντε και η Τσβόλε και σήμερα ήταν η Χέρακλες, με την πρωτοπόρο να επικρατεί 2-1.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Λουκ Ντε Γιονγκ με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Στίβεν Μπεργκούιν και εκείνος με αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ για την Αϊντχόφεν. Στο 66’ η Χέρακλες έφτασε στην ισοφάριση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζεφ Χάρντεβελντ και από εκείνο το σημείο η Αϊντχόφεν πίεσε για το δεύτερο γκολ, προκειμένου να μην γκελάρει. Τελικά η λύτρωση για την πρωτοπόρο ήρθε στο 90’+3’ με τον Λουκ Ντε Γιονγκ να διαμορφώνει το τελικό 1-2, αποτέλεσμα που διατηρεί την Αϊντχόφεν στο +5 από τον Άγιαξ.
Σπάρτα Ρότερνταμ-Εξέλσιορ 2-3
(3’ Μάσοπ, 42’ Μπρονιό/ 5’, 45’ Μεσαούντ, 86’ Χαντουίρ)
Στο Ρότερνταμ η Εξέλσιορ νίκησε 3-2 τη Σπάρτα και τη βύθισε ακόμα πιο πολύ στον πάτο της βαθμολογίας. Μόλις στο 3ο λεπτό το αυτογκόλ του Μίλαν Μάσοπ έδωσε προβάδισμα για τη Σπάρτα, αλλά δυο λεπτά αργότερα ο Αλί Μεσαούντ ισοφάρισε για την Εξέλσιορ. Η Σπάρτα Ρότερνταμ ανέκτησε το προβάδισμα στο 42’ χάρη σε γκολ του Λορίς Μπρονιό, αλλά και πάλι η Εξέλσιορ απάντησε γρήγορα, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, και πάλι με σκόρερ τον Μεσαούντ. Στην επανάληψη, η Εξέλσιορ πέτυχε και τρίτο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ανουάρ Χαντουίρ που διαμόρφωσε το τελικό 2-3, αποτέλεσμα που κράτησε την Εξέλσιορ αήττητη για 3η σερί αγωνιστική.
Βίλεμ-Γκρόνινγκεν 1-1
(71’ Αζαουί/ 14’ Ντόαν)
Βίλεμ και Γκρόνινγκεν έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που δεν βολεύει καμία από τις δυο στη μάχη που δίνουν για παραμονή. Στο 14ο λεπτό ο Ρίτσου Ντόαν άνοιξε το σκορ για τη Γκρόνινγκεν και η Βίλεμ ισοφάρισε στο 71’ με τον Ισμαήλ Αζαουί. Ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα της Βίλεμ και έγινε αλλαγή στο 68’.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
