Quantcast
NEWS
5 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Βασιλειάδης: Παραμένουν οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, από του χρόνου οι αλλαγές

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε πως για τη φετινή σεζόν παραμένει το υφιστάμενο καθεστώς για τις μετακινήσεις οπαδών


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Στο υφυπουργείο Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού με παράγοντες ομάδων για το θέμα της μετακίνησης οπαδών.

Η σύσκεψη κράτησε για περίπου 2.5 ώρες και μετά το τέλος της ο Γιώργος Βασιλειάδης υπογράμμισε πως παραμένει το υφιστάμενο καθεστώς με τις απαγορεύσεις για λόγους ισονομίας, αλλά και με ενεργοποίηση του νόμου για τις ευθύνες και τις ποινές. Από του χρόνου, θα υπάρχει νέο πλαίσιο, το οποίο θα εκπονηθεί από τώρα, ενώ στο τραπέζι έπεσε ακόμα και η μετακίνηση στα ντέρμπι.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε από τις ομάδες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να χαμηλώσουν τους τόνους ενόψει των ντέρμπι που έρχονται.

Στη σύσκεψη, την ΑΕΚ εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσσάνδρου, από τον Ολυμπιακό παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης, οι αντιπρόεδροι, Βαγγέλης Μπαταγιάννης και Μιχάλης Κουντούρης, από τον Παναθηναϊκό ο διευθύνων σύμβουλος Στράτος Σιωπήλης και ο πρόεδρος Βασίλης Κωνσταντίνου, από τον ΠΑΟΚ ο αντιπρόεδρος Μάκης Γκαγκάτσης, από τον Ατρόμητο ο πρόεδρος Βασίλης Μπέτσης και η διευθύνουσα σύμβουλος Κάτια Κοξένογλου και από τον Πανιώνιο ο πρόεδρος Χρήστος Δάρρας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού:

«Τα προβλήματα δεν πρέπει να τα κρύβουμε κάτω από χαλάκι, αλλά να κουβεντιάζουμε και να βρίσκουμε λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό έγινε η σημερινή σύσκεψη, καθώς υπάρχουν προβλήματα με τις απαγορεύσεις των μετακινήσεων, ενώ υπήρχαν και δικές μου διοικητικές αποφάσεις που στρεβλώθηκαν και καταπατήθηκαν. 

Κοινή παραδοχή όλων είναι ότι η χρονιά πηγαίνει σχετικά καλά και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε στο ίδιο πλαίσιο με αυστηρές ποινές. Παράλληλα, η Σούπερ Λίγκα ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει μια συνολική πρόταση για τις μετακινήσεις, που θα ισχύει από την επόμενη σεζόν. Στο τέλος του μήνα θα δομήσουμε το πλαίσιο για του χρόνου, ώστε να υπάρχον ξεκάθαρες ευθύνες. 

Παρά τους έντονους τόνους που παρατηρούνται, υπάρχει κοινή βούληση με τις ομάδες. Και σήμερα το κλίμα ήταν εξαιρετικό χωρίς αντεγκλήσεις. Ζήτησα από τις ομάδες τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση. Έχουμε ένα κρίσιμο τρίμηνο μπροστά μας και πρέπει να πέσουν οι τόνοι.  Είμαι αισιόδοξος, αλλά όλοι θα κριθούν το επόμενο διάστημα. 

Στις μετακινήσεις της φετινής σεζόν αποφασίσαμε να κινηθούμε συντηρητικά με το υπάρχον πλαίσιο και τις απαγορεύσεις όπου πρέπει. Ταυτόχρονα, όμως, θα υπάρχει ενεργοποίηση του νόμου και ποινές. Κρίναμε ότι όρους ισονομίας δεν πρέπει να υπάρξουν τώρα αλλαγές, ώστε να μην υπάρχει μουρμούρα και γκρίζες ζώνες. 

Ένα θέμα που έθεσαν οι ομάδες και η λίγκα είναι η ποινική ευθύνη των ΔΣ των ΠΑΕ για τις οργανωμένες μετακινήσεις. Θα το δούμε κι αυτό με τις προτάσεις που θα έρθουν. Νομικά είναι λογική η ένσταση. 

Ζητάμε ακόμα και παρουσία οπαδών σε ντέρμπι. Όλα τα συζητάμε. Αυτό ίσως σταδιακά. τη νέα σεζόν, πάντως, θα έχουμε νέο πλαίσιο και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Παραμένουν οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, από του χρόνου οι αλλαγές». 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ