Ισχυρός σεισμός έπληξε σήμερα το πρωί την ακτή του νότιου Περού, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS) με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε μερικά σπίτια και δρόμους και να τραυματισθούν περίπου 20 άνθρωποι.
Ο σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:18 (ώρα Ελλάδας) και είχε εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το USGS. Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο της κυβέρνησης του Περού από την πλευρά του, ανακοίνωσε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμούς και το επίκεντρό του βρισκόταν στο Λόμας, στη νότια περιφέρεια Αρεκίπα.
Οι ναυτιλιακές αρχές του Περού ανακοίνωσαν πως δεν προκλήθηκε τσουνάμι από τον σεισμό. Η κυβερνήτης της Αρεκίπα Γιαμίλα Οσόριο δήλωσε μέσω του Twitter πως 20 «ελαφρά τραυματίες» έχουν αναφερθεί στην πόλη Κάτσα, όπου σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές και μερικοί δρόμοι έχουν καταρρεύσει.
Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε αρκετούς δήμους και πολλά σπίτια από πλίνθους έχουν καταρρεύσει, πρόσθεσε η Οσόριο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.
Πηγή: kathimerini.gr
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
