Στην απόφαση που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, γίνεται αναφορά και στο θέμα της κοπής κάποιων δέντρων πέριξ του οικοπέδου της ΑΕΚ, η οποία προβλέπεται για την δημιουργία των πεζοδρόμων που θα υπάρχουν γύρω από το γήπεδο. Για το εν λόγω ζήτημα το ΣτΕ έκρινε ότι «η διάνοιξη των πεζοδρόμων κρίνεται ως επείγουσα, για λόγους πυροπροστασίας του Άλσους».
Συγκεκριμένα στην απόφαση τονίζεται: «Επειδή με την προσβαλλόμενη 85/2017 έγκριση δόμησης επετράπη, εκτός των άλλων, η κοπή δένδρων, ο αριθμός των οποίων, όπως προκύπτει από το 47140/23.11.2017 έγγραφο του ΥΠΕΝ προς το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέρχεται κατά προσέγγιση σε ενενήντα. Από αυτά τα μισά περίπου (43) ευρίσκονται στο τμήμα του Αλσους που απαιτείται για την ολοκλήρωση του γηπέδου και ως προς αυτά η εκτέλεση των προσβαλλομένων πράξεων δεν μπορεί κατά τα αμέσως προαναφερόμενα να ανασταλεί, αφού οι σχετικές με την κοπή τους ρυθμίσεις του ν. 4277/2014 κρίθηκαν συνταγματικώς θεμιτές με τις άνω αποφάσεις του Δικαστηρίου. Τα υπόλοιπα δέντρα βρίσκονται περιμετρικά του γηπέδου, σε λωρίδα γης που πρόκειται να πεζοδρομηθεί και θα παρεμβάλλεται μεταξύ του γηπέδου και του άλσους.
Από τα στοιχεία του φακέλου, όμως, προκύπτει ότι η διάνοιξη των πεζοδρόμων που θα περιβάλλουν το γήπεδο είναι επείγουσα για λόγους πυροπροστασίας του άλσους έναντι των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων στο παρακείμενο εργοτάξιο του γηπέδου ''εξαιτίας είτε των λειτουργούντων βαρέων μηχανημάτων έργου και μηχανών είτε κατά την εκτέλεση εργασιών εκ των οποίων παράγεται υψηλή θερμότητα ή σπινθήρες και λοιπά υποπροϊόντα θερμικής επεξεργασίας υλικών'' (βλ. 2424/71791/1.9.2017 έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών Αθηνών προς την εταιρεία ''Δικέφαλος Κατασκευαστική ΑΕ''), καθώς και για λόγους προσπέλασης πυροσβεστικών οχημάτων (βλ. 2198/9.8.2017 έγγραφο της ίδιας Διεύθυνσης). Την ίδια εξάλλου εκτίμηση εκφέρει και η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νέας Ιωνίας (βλ. 6942/17/4.10.2017 έγγραφό της), η οποία θεωρεί ότι η παράλειψη διάνοιξης των προβλεπόμενων πεζοδρόμων προκαλεί κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς και καθιστά ανέφικτη την πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων. Κατά συνέπεια, λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την άμεση εκτέλεση των προσβαλλομένων πράξεων και κατά το μέρος που αφορά τα δένδρα αυτά».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Το ΣτΕ τους πρόλαβε! Ηταν σίγουρο ότι η επόμενη προσφυγή θα αφορούσε δέντρα και κορμοράνους οπότε τους το τέλειωσε εδώ. Πόνος αβάσταχτος απο παντού.
Όσα έχουν κόκκινη μπογιά στο κορμό τους ,είναι σημαδεμένα ,έχει εκει που είναι τα σκουπιδιαρικα (οδός Αττάλειας) κ στο κάθετο δρόμο (Πατριάρχου Κωνσταντίνου) προς το άλσος
ΠΟΙΑ ΔΕΝΤΡΑ ? O ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΕΝΩΣΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΙΟΝΙ ΔΕΝ ΚΟΛΩΝΕΙ !
Μετα απο τοσα χρονια κακόβουλης προπαγανδας που εκανε το ασπρο μαυρο, επιτελους αναγνωριζονται πανηγυρικα (ξανα και ξανα, να ´ναι καλα τα διαφορα μικυ μαους με τις πολλαπλες προσφυγές) το προφανες και το δικαιο!
Εν τω μεταξυ οι αποφάσεις εμπεριεχουν αναφορες που φτανουν στα ορια του τρολλαρισματος.... κοψτε λεει τα δεντρα γρηγορα, γιατι υπαρχει κινδυνος πυραγιας... απολαυση!
κόφτα τα δέντρα και στείλτα στο δημαρχείο να τα στολίσει ο ΑΒ!
Το 2017 ήταν η χρονιά της ΦΑΠΑΣ
Το 2018 θα ειναι η χρονιά της ΤΣΑΠΟΥ
Το 2019 δεν θα υπάρχετε καν...
Νομίζω αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της απόφασης γιατί κατοχυρώνει τις άμεσες επόμενες κινήσεις της Περιφέρειας και της ΑΕΚ.
Ποιος έκανε dislike σε αυτό το σχόλιο;;;Γαυράκια...εκεί θα σας πονάμε για χρόνια!
Η υπογειωση είναι θέμα της Περιφέρειας...το άλσος κ τα δέντρα είναι θέμα υπουργείου κ Σπιρτζη..Επειδή εκκρεμούσαν οι πρόσφυγες για τις περιβαλλοντικές μελέτες δεν έβαζε την συγκεκριμένη υπογραφή ....ήταν πολύ σημαντική η συγκεκριμένη απόφαση..Στην ουσία ξεμπλοκαρει το έργο αφού προκαταβαλει κ την απόφαση τής 7 Φεβρουαρίου..