EREDIVISIE- 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Άγιαξ-Ρόντα 5-1
(45’, 60’, 85’ Κλάιφερτ, 59’ Ντόλμπεργκ, 75’ Φαν ντε Μπέεκ/ 32’ Κουμ)
Στην “Amsterdam Arena”, ο γιος του Πάτρικ Κλάιφερτ, Τζάστιν, έδωσε το δικό του σόου και με τρία γκολ οδήγησε τον Άγιαξ στο 5-1 επί της Ρόντα. Σημειώνεται πως η ομάδα του Άμστερνταμ κατέγραψε 13 γκολ ενεργητικό, αφού την περασμένη αγωνιστή είχε νικήσει 8-0 στην έδρα της Μπρέντα.
Η Ρόντα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Κρις Κουμ στο 32ο λεπτό και κράτησε το προβάδισμα μέχρι τις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Τότε, ο Τζάστιν Κλάιφερτ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 59’ ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ έκανε το 2-1. Δεν πέρασαν παραπάνω από 60 δευτερόλεπτα για να κάνει ο Κλάιφερτ το 3-1, με τον Φαν ντε Μπέεκ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 4-1 στο 75ο λεπτό. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε στο 85’ ο Κλάιφερτ, ολοκληρώνοντας το προσωπικό του χατ τρικ.
Εξέλσιορ-Αϊντχόφεν 1-2
(52’ Κούλβαϊκ/ 13’ Ματέι αυτογκόλ, 41’ Λοσάνο)
Η ξέφρενη πορεία της Αϊντχόφεν προς τον τίτλο δεν σταμάτησε ούτε στην έδρα της Εξέλσιορ, αφού η ομάδα του Κοκού επικράτησε 2-1, διατήρησε το +8 από τον Άγιαξ και έφτασε τις εννέα συνεχόμενες νίκες. Στο 13ο λεπτό, η Αϊντχόφεν άνοιξε το σκορ, χάρη σε αυτογκόλ του Γιούργκεν Ματέι. Στο 31’ η πρωτοπόρος έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, όταν ο Λοκάντια σημάδεψε το δοκάρι, ωστόσο το δεύτερο γκολ ήρθε, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, με σκόρερ τον Ίρβινγκ Λοσάνο, 10ο γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα. Η Εξέλσιορ κατάφερε να μειώσει νωρίς στην επανάληψη με τον Ράιαν Κούλβαϊκ να κάνει το 1-2 στο 52ο λεπτό. Η Αϊντχόφεν κράτησε το προβάδισμα μέχρι το σφύριγμα της λήξης και παραμένει χωρίς απώλεια βαθμών από τις 10 Σεπτεμβρίου.
Σπάρτα Ρότερνταμ-Ουτρέχτη 1-3
(55’ Πρόσβιτς/ 1’, 70’ Λαμπιάντ, 75’ Κερκ)
Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την Ουτρέχτη, καθώς επικράτησε 3-1 στην έδρα της Σπάρτα Ρότερνταμ και παραμένει σε ευρωπαϊκή τροχιά. Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Λαμπιάντ άνοιξε το σκορ για την Ουτρέχτη και στο 55’ η Σπάρτα ισοφάρισε με τον Νικ Πρόσβιτς. Τελικά, η Ουτρέχτη «καθάρισε» το ματς με δυο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών. Στο 70ο λεπτό ο Λαμπιάντ πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ, αφού με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-2 και στο 75’ ο Κερκ διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
Φίτεσε-Ντεν Χάαγκ 2-0
(87’ Μιάζγκα, 90’+4’ Λίνσεν)
Μετά από τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη, η Φίτεσε επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας, δύσκολα, της Ντεν Χάαγκ με 2-0. Με τη συμπλήρωση 50 λεπτών η Φίτεσε έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ όταν ο Μάταβζ νικήθηκε σε εκτέλεση πέναλτι από τον τερματοφύλακα της Ντεν Χάαγκ. Στο 70’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Φίτεσε με τον Μουντ να σημαδεύει το δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα το ίδιο έκανε και ο Καστάνιος. Η Ντεν Χάαγκ έμεινε με δέκα παίκτες στο 71ο λεπτό, δεύτερη κίτρινη στον Εμπουέχι και η Φίτεσε αξιοποίησε το αριθμητικό της πλεονέκτημα στο 87ο λεπτό. Ο Ματ Μιάζγκα έκανε το 1-0 και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπράιαν Λίνσεν διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
