Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Πορτογαλία μετά τις φονικές πυρκαγιές


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Σε τριήμερο εθνικό πένθος είναι από την Τρίτη η Πορτογαλία, μετά τον θάνατο τουλάχιστον 36 ανθρώπων από τις δασικές πυρκαγιές, ενώ η γειτονική Ισπανία θρηνεί άλλους τρεις νεκρούς.

Τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη περίπου 3.600 πυροσβέστες προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες στις περίπου πενήντα ενεργές ακόμη εστίες.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αυτές τις πυρκαγιές, οι οποίες σάρωσαν την Πορτογαλία και τη γειτονική ισπανική επαρχία της Γαλικίας, οι οποίες πλήττονται από ξηρασία, με τις φλόγες να ενισχύονται από τους σφοδρούς ανέμους του κυκλώνα Οφηλία.

Οι πυρκαγιές άφησαν πίσω τους 36 νεκρούς στην κεντρική και βόρεια Πορτογαλία, όπου ακόμη επτά άνθρωποι αγνοούνται, ενώ άλλοι 3 έχασαν τη ζωή τους στη Γαλικία, στη βορειοδυτική Ισπανία, σύμφωνα με τις αρχές των δύο χωρών.

Η εκπρόσωπος της πορτογαλικής Πολιτικής Προστασίας Πατρίσια Γκάσπαρ διευκρίνισε πως συνεχίζουν να επιχειρούν «ομάδες στο πεδίο» και ο απολογισμός των θυμάτων δεν είναι ακόμα ο τελικός, διευκρινίζοντας πως ανάμεσα στα θύματα ήταν ένα βρέφος ενός μήνα.

Από τις εκατοντάδες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα τραυματίστηκαν εξάλλου 63 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 16 σοβαρά, στην πλειονότητά τους πολίτες, καθώς και πυροσβέστες.

Στα μέσα του Ιουνίου η Πορτογαλία είχε πληγεί από την πιο πολύνεκρη πυρκαγιά στην ιστορία της, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 64 ανθρώπους και είχε τραυματίσει άλλους 250 στο Πεδρόγαου Γκραντ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

«Μετά από αυτή τη χρονιά, δεν πρέπει πλέον τίποτα να μείνει όπως πριν», τόνισε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιου Κόστα. Ο ίδιος εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να προωθήσει «θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις» για να αποφευχθούν νέες τραγωδίες αυτού του είδους, ιδίως στη διαχείριση του δασικού πλούτου και την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Οι πυροσβέστες στη Γαλικία, την ισπανική επαρχία όπου κηρύχθηκε επίσης τριήμερο πένθος, συνέχιζαν χθες βράδυ να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν περίπου δεκαπέντε ενεργές εστίες που απειλούσαν κατοικίες και πολίτες.

Μόνο την Κυριακή, στην Πορτογαλία καταγράφηκαν από τις αρχές 524 πυρκαγιές, ένας αριθμός χωρίς προηγούμενο από το 2006. Αντιμέτωπη χθες Δευτέρα με άλλες 200 φωτιές, η Λισαβόνα ζήτησε βοήθεια από τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ιταλία ανταποκρίθηκε στέλνοντας δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ