Μπορεί η ΑΕΚ να πέτυχε την ευρωπαϊκή της επιστροφή και να ξεκίνησε ιδανικά στον τέταρτο όμιλο του Europa League, αλλά -μετά τις αλλαγές που αποφάσισε η UEFA τον Αύγουστο του 2016 στον τρόπο υπολογισμού του συντελεστή των ομάδων- η προσπάθειά της για γρήγορη άνοδο στα σκαλοπάτια της ευρωπαϊκής βαθμολογίας θα είναι πιο δύσκολη από ποτέ.
Στα χρόνια της ευρωπαϊκής της απουσίας η ΑΕΚ δεν μπορεί πλέον να ποντάρει στο ποσοστό του εθνικού συντελεστή με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχει μόνο 3,000 βαθμούς, τον ένα από την περσινή συμμετοχή στον τρίτο προκριματικό και τον αποκλεισμό από τη Σεντ Ετιέν και τους δυο από τη νίκη στην Κροατία, αφού οι τρεις βαθμοί με την Μπριζ στον προκριματικό υπολογίζονται μόνο για τον εθνικό συντελεστή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο επίσημο σάιτ της η UEFA έχει την ΑΕΚ με 8,540 βαθμούς όπως θα ήταν με το τρέχον σύστημα το οποίο αλλάζει από το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να χάνεται η ετήσια συνεισφορά του εθνικού συντελεστή, η ΑΕΚ να μένει στους 3,000 βαθμούς και με τα τωρινά δεδομένα να χρησιμοποιεί τους 5,400 βαθμούς, που είναι το 20% του τρέχοντος συντελεστή της Ελλάδας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και η επόμενη ευρωπαϊκή εφετινή νίκη της ομάδας μας δεν θα επιφέρει κάποια διαφοροποίηση και ότι η ΑΕΚ θα αρχίζει να χτίζει και πάλι το δικό της συντελεστή από τη δεύτερη νίκη και μετά, οπότε θα πάει πάνω από τους 7,000 βαθμούς και θα χρησιμοποιεί το δικό της συντελεστή.
Αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστεί πως θα διαμορφωθούν με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντελεστών των ομάδων τα όρια για τα γκρουπ των ισχυρών στις κληρώσεις της νέας χρονιάς αλλά είναι δεδομένο ότι για να βρεθεί και πάλι η ΑΕΚ σε θέση ισχύος από την πρώτη κιόλας χρονιά της ευρωπαϊκής της επιστροφής θα χρειαστεί συνολικά τέσσερις με πέντε νίκες, κάτι που έχει να πετύχει από τη σεζόν 2006-7 (με συντελεστή εκείνη τη σεζόν 9,932 βαθμούς), ενώ το ρεκόρ της τα τελευταία είκοσι χρόνια παραμένει το 14,365, συντελεστής που διαμόρφωσε τη σεζόν 2002-3 από τη συμμετοχή της στο Champions League με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Ομάδα με Πάθη αλλά και Λάθη .....!!!
Μια ομάδα με δύο δεξιά παπούτσια .. χωρίς αριστερά ...!!!
Ομάδα με ατυχία αλλά και ρέντα ...!!!
Το μυστήριο του 2ου αριστερού μπακ συνεχίζεται για 3η χρόνια ...!!!
Το ανέκδοτο Τζανετόπουλος - Ανέστης - Αϊντάρεβιτς - Βινίσιους συνεχιζεται ... !!!
Αν προκριθουμε.. ο πρωτος προκριματικος για Τσ.Λ..θα ναι ευκολος..Αν μαζευουμε 9-10β..καθε χρονο σε 3 θα ειναι ευκολος και ο τελευταιος προκριματικος πριν τους ομιλους..ΥΓ,,οι 9-10β σε ομιλους Ουεφα,,στο Τσ.Λ ειναι 4-5 γιατι παιρνεις περιπου τους διπλους...
Αδερφέ καλησπέρα,
Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Για αυτό καλύτερα είναι άμα δεν γνωρίζεις πως λειτουργεί το σύστημα να μην λες κάτι.
Οι πόντοι που παίρνεις από κάθε νίκη σε όμιλο (C.L. ή Europa) είναι οι ίδοι. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι... ΣΥΝΕΧΕΙΑ η UEFA δίνει 4.000 βαθμούς δώρο για την συμμετοχή σου στους ομίλους.
Άρα δεν "παίρνεις σχεδόν τους διπλούς" αλλά ένα bonus.
ΜΕ αγάπη από ένα ΑΕΚΤΖΗ!
ΠΑΜΕ ΑΕΚΑΡΑ ΣΗΜΕΡΑ!!!!
Παιδιά αν πούμε ότι κερδίζουμε σήμερα και το μάτσ με την Ριέκα και με δεδομένο ότι περνάμε στους 32 τότε όλα είναι πιθανά. Πάντως η Ευρώπη είναι απαραίτητη και πρέπει να την δίνουμε μεγάλη προσοχή γιατί από αυτήν παίρνουμε χρήματα απαραίτητα για την υγεία της ομάδας. Πάμε γερά.
καλησπέρα..αν κάποιος αδερφός ξέρει ας με διαφωτίσει 4-5 νίκες από εδώ και στο εξής ή 3-4 νίκες;
4-5
Δεν ξέρω αδερφέ τι εννοούν θέσει ισχύος πάντως για να είμαστε στη 100αδα θέλουμε 5 νίκες απο εδώ και πέρα περίπου
συνολικα λεει, οποτε 3-4 νικες ακομα
Εδω φαινεται η Βαθμολογια του χρονου, οπως ειναι σημερα.
ome.xs4all.nl/bert/uefa/data/method5/trank2019.html
https://kassiesa.h
Για να φτασουμε στην 120η θεση θελουμε περι τις 4 νικες ακομη
Φετος θα φτασουμε μεχρι τους 8, θα το δειτε!
Μακαρι φιλε, αλλα δεν ειναι ευκολα τα πραγματα...
θυμαμαι ακομη την αισιοδοξια με την Μαλαγα, οταν μας απεκλεισε στους 16. Θεωρουσα οτι η ΑΕΚ το 2002-3 επαιζε μπαλα εφαμιλλη της ΑΕΚ του 1976 στην Ευρωπη...
Ντεμης, Τσιαρτας, Γεωργατος, Ζαγορακης, Κατσουρανης, Ιβιτς, Κασαπης, Μπορμποκης, Σεντενο κλπ κλπ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Μια γκαφα του Χιωτη εδω, εφτανε για να μεινουμε εξω...
Το 2002-3 καναμε το απολυτο ρεκορ αηττητοι στην Ευρωπη, το οποιο το ισοφαρισε ο ...ΠΑΟΚ
Συγκεκριμενα ειχαμε:
1 ματς απο το 2001-2 (την ρεβανς με Ιντερ στη Φιλαδελφεια το 2002 το 1-1)
2 ματς προκριματικα Τσου Λου με ΑΠΟΕΛ
6 ματς ομιλου Τσου Λου... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
3 ματς ΟΕΥΦΑ που παιξαμε σαν τριτοι (2 με Μακαμπι, και 1 με Μαλαγα)
Συνολο 12 ματς, στα οποια αντιμετωπισαμε
2 Ιταλικες σε 3 ματς (Ιντερ και Ρομα)
2 ισπανικες σε 3 ματς (Ρεαλ και Μαλαγα)
1 Βελγικη σε 2 (Γκενκ)
1 Ισραηλινη σε 2 (Μακαμπι)
1 Κυπριακη σε 2 (ΑΠΟΕΛ)
Με συνολικη συγκομιδη 8 ισοπαλιες και 4 νικες
ΣΗμειωση: Μερικες βδομαδες πριν παιξουμε με την Μακαμπι ειχε ξεφτυλισει τον ΟΣΦΠ στους ομιλους του ΤσουΛου
Απλα ενημερωτικα
καλό είναι να κάνουμε νίκες στον όμιλο ώστε να πάμε κοντά στη θέση 100 και του χρόνου να επιστρέψουμε στις ψηλές θέσεις που ανήκουμε ευρωπαϊκά. με Μίλαν θα έχουμε τη μορφή του Ζούλιο Σέζαρ πλάι μας
Δηλαδή για παράδειγμα οι 3 που αποκλείστηκαν αυτή τη σεζόν παίρνουν μηδέν βαθμούς και τους όποιους βαθμούς πήραν πάνε μόνο στην εθνική βαθμολογία σωστά? Τώρα όσον αφορά την ομάδα μας έχουμε τους 3000 βαθμούς και με νίκη σήμερα πάμε στους 5000 σωστά? Αν δηλαδή κάνουμε μια νίκη και μία ισοπαλία ακόμα στα εναπομείναντα παιχνίδια πάμε στους 8000 βαθμούς σωστά? Αν περάσει τον όμιλο παίρνει βαθμούς η ομάδα? Αν ναι πόσους? Και πόσους βαθμούς πριμοδοτεί κάθε φάση τις ομάδες? Και τέλος η νέα... ΣΥΝΕΧΕΙΑ βαθμολογία στους πόσους βαθμούς περίπου θα χωρίζει δυνατούς με αδυνάτους στην πλέι οφ φάση των προκριματικών του τς Λ και του Γιουρόπα? Καλό θα ήταν να κάνατε ένα άρθρο για το θέμα.
Συνολικά 4-5 νίκες η ΑΕΚ μπορεί να κάνει.Έχει κερδίσει ήδη τη Ριέκα στη Κροατία και μπορεί να κάνει το ίδιο στο ΟΑΚΑ.Όπως είναι στις δυνατότητες της να κερδίσει Αούστρια εντός κι εκτός έδρας.Κυνηγώντας τη 5η νίκη είτε κάνοντας τη μεγάλη υπέρβαση στο ΟΑΚΑ με Μίλαν,είτε στη νοκ αουτ φάση των 32.
Δεν είναι εύκολα όλα αυτά,αλλά δεν είναι και δύσκολα.Μπορεί να τα καταφέρει η Ένωση.Γι' αυτό ακόμα... ΣΥΝΕΧΕΙΑ κι αν προκριθεί η ΑΕΚ από την 5η αγωνιστική με νίκη επί της Ριέκα στο ΟΑΚΑ και είναι αδιάφορο βαθμολογικά το τελευταίο ματς στην Αυστρία,η ομάδα μας θα πρέπει να πάει εκεί για τη νίκη και μόνο σαν να κρινόταν η πρόκριση από το συγκεκριμένο παιχνίδι.