Η Ελλάδα γνώρισε ακόμα μια ήττα στο Ευρωμπάσκετ, αυτή τη φορά από την Σλοβενία με 78-72. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλεψε απέναντι στα αστέρια της Σλοβενίας, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη και έτσι μπήκε σε περιπέτειες.
Το ματς
Η Σλοβενία ξεκίνησε καλύτερα, και με τον Βίντμαρ να παίρνει δύο επιθετικά ριμπάουντ, προηγήθηκε 6-0 στο 2’. Η Εθνική Ελλάδος βγάζοντας δύο καλές άμυνες μείωσε με λει απ του Παπανικολάου σε 10-8, ωστόσο με πέντε σερί πόντους ο Ντόντσιτς έφερε τους Σλοβένους στο +5 (15-8) στο 7’. Οι Σλοβένοι ανανέωναν επιθέσεις με επιθετικά ριμπάουντ και χάρη στο επιθετικό κρεσέντο του Ντόντστις, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι 23-13.
Με καλάθι του Ράντολφ η διαφορά ανέβηκε στη μέγιστη τιμή της (25-13), όμως, η ελληνική ομάδα με ένα σερί 8-1 κατάφερε να μειώσει σε 26-21 στο 15’. Παρότι ο Πρέπελιτς ανέβασε τη διαφορά στους 9 (30-21), η Εθνική ομάδα έτρεξε σερί 9-2, μειώνοντας σε 32-30 στο 19’. Ο Ντόντσιτς με τρίποντο έγραψε το 35-30 του ημιχρόνου.
Δυναμικό ξεκίνημα για τη «γαλανόλευκη» στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού ένα σερί 9-0 έφερε την ομάδα του Κώστα Μίσσα να προηγείται 35-39 στο 24’. Το μομέντουμ πλέον ήταν με την ελληνική ομάδα, η οποία με καλάθια του Σλούκα βρέθηκε στο +7 (38-45). Ένα μικρό σερί 5-0 με τους Ντόντσιτς και Πρέπελιτς έφερε τους Σλοβένους στο -2 (43-45), παρόλα αυτά, οι Μπουρούσης, Πρίντεζης, Σλούκας ανέβασαν τη διαφορά στους 8 ( 48-56) στο 29’. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε 52-58 ύστερα από καλάθι του Ντράγκιτς.
Ο Γκόραν Ντραγκιτς με προσωπικούς πόντους μείωσε σε 57-60, ενώ με καλάθι του Πρέπελιβτς η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ πλησίασε στο καλάθι (60-62) στο 35’. Ο Νίκος Παππάς έδινε στο σκορ στην Εθνική (60-64), παρόλα αυτά οι Σλοβένοι με σερί 9-0 προηγήθηκαν 69-66 με τρίποντο του Μούριτς στο 38’. Ο Βίντμαρ με μια βολή έκανε το 70-66, ωστόσο με δύο καλές άμυνες του Καλάθη και βολές του Σλούκα, η Εθνική ομάδα μείωσε σε 71-70. Με το σκορ στο 73-70 οι Έλληνες παίκτες έχασαν κρίσιμο αμυντικό ριμπάουντ και ο Γκόραν Ντράγκιτς με μια πολύ δύσκολη προσπάθεια έκανε το 75-70 22” πριν από το φινάλε. Ο Σλούκας μείωσε σε 75-72 16”πριν από το φινάλε, με τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει φάουλ στον Πρέπελιτς. Ο άσσος της Λιμόζ έκανε το 76-72, ο Νικ Καλάθης αστόχησε σε δύο σερί τρίποντα και η Εθνική Ελλάδος υπέστη τη δεύτερη σερί ήττα της.
α δεκάλεπτα: 23-13, 35-30, 52-58, 78-72.
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Κοκόσκοφ): Ράντολφ 8, Ντράγκιτς 20 (7/16 σουτ), Νίκολιτς, Πρέπελιτς 16 (3), Μούριτς 6 (1), Μπλάζιτς, Βίντμαρ 6, Ζάγκορατς, Ντίμετς, Τσάντσαρ, Ντόντσιτς 22 (7/12 σουτ, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ).
ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλάθης 6, Μπουρούσης 9, Σλούκας 18 (2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Παππάς 10, Παπαγιάννης 10, Πρίντεζης 10 (10 ριμπάουντ), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Αγραβάνης, Παπαπέτρου 5 (1), Μπόγρης, Αντετοκούνμπο.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Ταλέντο υπάρχει, παίκτες υπάρχουν (άλλωστε μην ξεχνάμε πως οι 6 από τους 12 έπαιξαν τελικό Ευρωλίγκας) αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει το σημαντικό τρίπτυχο . Αν και θέλω να μαι αισιόδοξος δεν βλέπω να αλλάζει η κατάσταση και η πορεία μας προδιαγεγραμμένη στα τάρταρα
Tο ότι έπαιξαν τελικό ευρωλίγκας δεν λέει τίποτα. Αν δεν ήταν ο Σπανούλης k οι 6-7 αμερικανοι του γαύρου ούτε από έξω από την ευρωλιγκα δεν θα περνούσαν, k αν εξαιρέσεις τον Πριντεζη οι υπολοιποι είναι μέτριοι ρολίστες
Οταν εισαι προπονητης μεγαλης ομαδας ή εθνικης ειναι απαρατητο να εισαι μεγαλη φυσιογνωμία και μεγαλης αξιας για να σε σέβονται οι μεγαλης αξιας παιχτες σου και να σου δίνουν σημασία. Αυτο δεν συμβαινει με τον μισσα και η ομαδα είναι παιδική χαρα εντος και εκτος παρκε .Απλα δεν τον πιστευουν οι παιχτες του . Συν οτι εχουμε τεραστιο προβλημα στη θεση 5. Ο Μπουρούσης εχει παρει την κατηφορα και οι υπολοιποι απλα τραγικοι .
Εχουμε παιχτες δεν εχουμε ομαδα ουτε προπονητη.
Η ομάδα έχει πάψει να είναι οικογένεια. Είναι απλό.
Μα καλά αυτή οι Miami Heat αφήνουν τον Dragic να παίξει Eurobasket στα 30 του, μα δεν έχουν μυαλό? Α ναί ξέχασα, ο παίκτης επιλέγει αν θα παίξει με την Εθνική του ή την προειδοποιεί πρωτού... Να τα βλέπουν άλλοι αυτά αντί να βγαίνουν και να λένε προτιμώ τρόπαιο με την Εθνική η θα ειμαι στην Εθνική άλλα 15 χρόνια.... Και ο Βασιλακόπουλος ο μεγαλύτερος κομπιναδόρος είναι ο γέρος.. Α ρε Εθνικάρα τι σου έχουν κάνει...
Τι κοινο εχει η εθνικη μπασκετ με την εθνικη ποδοσφαιρου;
Και οι δυο δεν ξερουν μπασκετ....
Καλά το αντίστροφο κι αν ισχύει
Η ομάδα είναι λίγη για τις απαιτήσεις ενός τέτοιου τουρνουά!!! Ο προπονητής είναι ανύπαρκτος!!!
ελλειψη προπονητη κ ελλειψη πειθαρχιας ειναι 2 βασικες αιτιες για τα κακα αποτελεσματα..απο εκει κ περα καποιες επιλογες παιχτων ειναι..λαθος...ουσιαστικα εχουμε μονο 1 παιχτη στο 2..αν εξαιρεσεις τον Πριντεζη που ειναι σταρ κ τους Καλαθη Σλουκα που ειναι καλοι παιχτες οι αλλοι απλα ειναι ρολιστες πολυτελειας...κ ο Μπουρουσης εινα ενας σταρ σε σταδιακη πτωση...απ το 3 κ το 5 δεν παιρνεις τπτ επιθετικα ενω κ στο 2 μονο με τον Παππα το συνολο ποντων ειναι μικρο...σουτ δεν υπαρχει..οποτε... ΣΥΝΕΧΕΙΑ μενει η αμυνα κ η ομαδικοτητα...τα οποια ουσιαστικα αναιρουνται απο τα 2 πρωτα που ειπα..
ταλέντο στην ομάδα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει.
Προσωπική εκτίμηση είναι πως βασικός λόγος για τις μέτριες έως τώρα εμφανίσεις μας είναι ο προπονητής...
Λειπει ο ηγετης. Δεν υπαρχει σημειο αναφορας. Ειναι σαν κοπαδι χωρις τσομπανοσκυλο παει ο καθενας οπου θελει. Για να μην συζητησουμε για τον τσομπανη(Μισσας)?????
Θα μιλήσω λέει ο κ Μισσας μετά το eurobasket .Γιιατι δεν μιλάει πριν ,να μην ξεφτιλιζομαστε έτσι ,αν υπηρχε πρόβλημα να μην αναλάβει.
ΟΛΟΙ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ "ΑΝΑΚΑΤΟΥΜΠΟ"............
min perimenete tipota apo tin omada mas exei poli klika mexri proxthes plakonontousan metaxi tous