Το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων θα δωρίσει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από την προσωπική του περιουσία για την ανακούφιση των θυμάτων του τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς χθες.
«Με χαροποιεί να σας ανακοινώσω ότι (ο Τραμπ) θέλει να συμμετάσχει στις προσπάθειες που έχουμε δει να κάνουν πολλοί άνθρωποι σε όλη τη χώρα και υπόσχεται να δωρήσει 1 εκατομμύριο δολάρια προσωπικής περιουσίας στο ταμείο», είπε η Σάντερς σε ενημέρωση δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο.
Σύμφωνα με άρθρο των NewYorkTimes, η Σάντερς δήλωσε ότι ο πρόεδρος ήθελε από τους δημοσιογράφους προτάσεις για συγκεκριμένες οργανώσεις στις οποίες θα μπορούσε να κάνει τη δωρεά, «εφόσον είστε πολύ καλοί στην έρευνα και έχετε καλύψει πολύ εντατικά τις ομάδες και οργανώσεις που είναι οι καλύτερες και πιο αποτελεσματικές στην παροχή βοήθειας».
Εν τω μεταξύ περίπου 13,5% της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού έμεινε εκτός λειτουργίας χθες λόγω του τυφώνα Χάρβεϊ, ανακοίνωσε χθες η Διεύθυνση Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Ενίσχυσης, του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικών.
Το ποσοστό αντιστοιχεί σε περίπου 236.115 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, από σύνολο περίπου 1,75 εκατ. βαρελιών που αντλούνται καθημερινά από τον Κόλπο, μια μείωση από την παραγωγή 323.760 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως που έμεινε εκτός λειτουργίας αντίστοιχα την Τετάρτη.
Στο μεταξύ, 17,6% της παραγωγής του φυσικού αερίου στην περιοχή, ή 16,08 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως, έχει διακοπεί, είπε η Διεύθυνση, από τα 17,30 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου που σταμάτησαν να παράγονται την Τετάρτη.
Η Διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών υπολόγισε τα ποσοστά μείωσης της παραγωγής βάσει σύντομων συνεντεύξεων με 31 εταιρείες που λειτουργούν στην περιοχή του Κόλπου.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
