Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

«Εμφύλιος» στην Ισπανία: Η Μαδρίτη πάει στην Καταλονία στα δικαστήρια για το δημοψήφισμα


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας οδηγεί την Καταλονία στο ισπανικό Συνταγματικό Δικαστήριο σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας στην Καταλονία.

«Δεν θα γίνει κανένα δημοψήφισμα την 1η Οκτωβρίου» είπε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι την Παρασκευή, ανακοινώνοντας την κίνηση της κυβέρνησης.

H σύγκρουση μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες καθώς η περιφερειακή κυβέρνηση πρόκειται να συνεχίσει τις κινήσεις για προετοιμασία του δημοψηφίσματος.

Την Τετάρτη, το περιφερειακό Κοινοβούλιο είχε κυρώσει νομοθεσία που του επέτρεπε να ξεκινήσει την προετοιμασία για την κάλπη. Η κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης προσέφυγε εναντίον αυτής της νομοθεσίας στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Το εάν και το πώς θα γίνει όντως δημοψήφισμα είναι ακόμη άγνωστο, όπως αναφέρει το Reuters: Το Συνταγματικό Δικαστήριο έχει σε προηγούμενες περιπτώσεις μπλοκάρει απόπειρες της Βαρκελώνης.

Το ζήτημα έχει αρχίσει να προβληματίζει και αρκετούς υπαλλήλους των μεσαίων και χαμηλότερων κλιμακίων στην κρατική μηχανή: Ακόμη και αστυνομικοί δεν ξέρουν τι στάση θα πρέπει να κρατήσουν αν γίνει το δημοψήφισμα, καθώς μπορεί να απειληθούν με διώξεις είτε από την κεντρική διοίκηση εάν συνδράμουν είτε από την περιφερειακή εάν απέχουν.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ