Τον Μίλαν Ράσταβατς ως τον νέο της προπονητή παρουσίασε σήμερα η Ξάνθη. Ο Σέρβος κόουτς έδειξε έτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας Αρης Πιαλόγλου στάθηκε στη πορεία του συλλόγου στη μεγάλη κατηγορία. «Καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου και στην παρουσίαση του νέου προπονητή. Εχουν περάσει 29 χρόνια κι αν αναλογιστούμε πως ξεκινήσαμε και που φτάσαμε, πιστεύω ότι μόνο χαρά και ενθουσιασμό πρέπει να νιώθουμε κι εμείς αλλά και όλοι οι φίλαθλοι. Χωρίς να ευλογήσουμε για γένια μας, αν ρίξουμε μια ματιά στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας θα δούμε ότι η Ξάνθη εκπροσωπεί την μισή Ελλάδα, αν σκεφτούμε ότι η επόμενη ΠΑΕ στη Super League, μετά τον ΠΑΟΚ, είναι η Λάρισα. Μπορείτε λοιπόν να αναλογιστείτε εύκολα το μέγεθος και την ευθύνη της Ξάνθης στην Α Εθνική, όλα αυτά τα χρόνια. Η σημερινή μέρα, είναι η μέρα παρουσίασης του νέου προπονητή. Ο Μίλαν Ράσταβατς κατάγεται από τη Σερβία και είναι έτοιμος να δεχθεί τις ερωτήσεις σας. Τον καλωσορίζω και του εύχομαι κάθε επιτυχία. Θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης, του τεχνικού διευθυντή και του team manager και να είναι βέβαιος ότι θα πορευτούμε μαζί για μία πετυχημένη χρονιά», ανέφερε σχετικά, ενώ παρουσίασε και τον Κώστα Τσαλίκη ως τον νέο team manager της ομάδας.
Ο νεαρός τεχνικός από την πλευρά του είπε αρχικά ότιι «πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποδοχή και να πω πως είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ αυτή τη στιγμή. Δέχθηκα την ευκαιρία να δουλέψω σ’ αυτή την ποδοσφαιρική ομάδα και θα συνεχίσω το έργο που άφησε ο προηγούμενος προπονητής. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό μαζί με όλο το επιτελείο μου για τον Σύλλογο. Βεβαίως, θα βρούμε πολλά εμπόδια μπροστά μας καθώς υπάρχουν νέα μέλη στο προπονητικό team και στην ομάδα. Με καινούργιες ιδέες στον τρόπο παιχνιδιού μας και όρεξη για δουλειά είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε. Φυσικά, το αποτέλεσμα μετράει και είναι το πιο σημαντικό, αλλά αυτό είναι συνηθισμένο στην δουλειά προπονητή και ομάδας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την βοήθειά τους αυτό το διάστημα όλους τους ανθρώπους της ΠΑΕ που μας υποστηρίζουν. Θεωρώ πως αυτό είναι «σημάδι» ότι θα προχωρήσουμε ομαλά στο πρωτάθλημα. Επίσης γνωρίζω ότι όλοι εσείς (σ.σ. οι δημοσιογράφοι) είστε ένα σημαντικό κομμάτι στο ποδόσφαιρο και θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω και να συνεργαστώ μαζί σας».
Μετά ρωτήθηκε για τους στόχους της επόμενης σεζόν. «Πρώτος προσωπικός στόχος που θέτω, είναι να φέρω νέες αξίες στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Είτε μέσω αγωνιστικού πλάνου, είτε μέσω της βαθμολογικής θέσης και να εξελίξουμε τους παίκτες και την ομαδικότητά μας. Φυσικά για την ομάδα της Ξάνθης σαν Σύλλογος, ο στόχος είναι να τερματίσουμε στο πρώτο μισό του βαθμολογικό πίνακα». Για τον λόγου που ήρθε στην Ξάνθη ανέφερε πως «έχω να πω ότι είναι ένα πολύ οργανωμένο club, έχει πολύ καλό περιβάλλον, τόσο η πόλη όσο και η ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι απλά πράγματα που όμως δεν συναντάς παντού. Μπορώ έτσι να επικεντρωθώ μόνο στο ποδόσφαιρο και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου να συνεχίσουν απερίσπαστα το δικό τους έργο».
Για το ότι του αρέσει να δουλεύει με νέα παιδιά σχολίασε ότι «έχω την εμπειρία να έχω δουλέψει με νέους παίκτες. Μία από τις υποχρεώσεις μου είναι να βρω, να εντάξω και να εξελίξω νέους παίκτες. Φυσικά αυτό είναι μία διαδικασία την οποία θα δουλέψουμε».
Για τα μεταγραφικά ανέφερε πως θα γίνουν ακόμη τρεις προσθήκες, ενώ δεν έδειξε αγχωμένος από το γεγονός ότι θα διαδεχθεί τον Ράζβαν Λουτσέσκου. «Δεν είμαι καθόλου αγχωμένος επειδή διαδέχθηκα μία κατάσταση σε ένα «ελεγχόμενο» περιβάλλον. Είμαστε εδώ για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».
Μετά ανέφερε πως «είμαι σίγουρος ότι θα δείτε κάποια καινούργια πράγματα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα όμορφο παιχνίδι στο οποίο μπορείς να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα με διαφορετικούς τρόπους. Κάθε προπονητής φέρνει μαζί του κάτι ξεχωριστό. Υπάρχουν πράγματα που με χαρακτηρίζουν κι αυτά θα μας βοηθήσουν να είμαστε πετυχημένοι. Πιστεύω ότι θα σας αρέσουν». Ο Ράσταβατς ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για το αν θα αποκτηθεί κάποιος συμπατριώτης του. «Με τους παίκτες υπάρχει πάντα το ίδιο. Έχουμε την αγορά, τον προϋπολογισμό μας και διαλέγουμε αυτούς με τους οποίους μπορούμε να πορευτούμε, είτε είναι από την Σερβία, είτε όχι».
Για το πώς θα παίζει η Ξάνθη σχολίασε ότι «υπάρχει ένα σύστημα με το οποίο παίζουν οι ομάδες και μέσα από την διαδικασία της προπόνησης θα δούμε πιθανές διαφοροποιήσεις. Το αγαπημένο μου σύστημα είναι το 4-3-3».
Κλείνοντας έκανε μία σύγκριση της ποδοσφαιρικής Ελλάδας με την Σερβία. «Από μία εξωτερική γωνία, θεωρώ πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό και μπορώ να πω πως μου αρέσει ο τρόπος άμυνας των ομάδων».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
