Η Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών ξέμεινε από δυνάμεις στον μικρό τελικό του Ευρωμπάσκετ. Τα κορίτσια ηττήθηκαν από το Βέλγιο με 78-45 και έτσι έχασαν την ευκαιρία να κατακτήσουν την 3η θέση και κατά συνέπεια το χάλκινο μετάλλιο.
Το ματς
Η άμυνα αποτελούσε το "βαρύ χαρτί" της Εθνικής Γυναικών μέχρι τα ημιτελικά, από εκεί και πέρα όπως εξελίχθηκε σε αχίλλειο πτέρνα, κάτι που αποδείχθηκε στον μικρό τελικό με το Βέλγιο. Η "γαλανόλευκη" απέτυχε να προστατεύσει το καλάθι της, με το Βέλγιο να "φορτώνει" πολύ παιχνίδι κοντά στη ρακέτα, κάτι το οποίο του έδωσε τη δυνατότητα να βρεθεί στο +9 (24-15) στο τέλος της α' περιόδου.
Μέσα σε όλα, η Άρτεμη Σπανού χρεώθηκε με τρία φάουλ μέχρι το 7', υποχρεώνοντας τον Κώστα Κεραμιδά να αλλάξει από νωρίς την στόχευση στο παιχνίδι της "γαλανόλευκης". Τα επιθετικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κόντρα στη Γαλλία επαναλήφθηκαν, ειδικά από την στιγμή που η Εβίνα Μάλτση ήταν άστοχη. Η αρχηγός είχε 1/11 σουτ στο α' μέρος, που βρήκε την Ελλάδα στο -11 (40-29). Παρά το γεγονός μάλιστα πως το Βέλγιο έμεινε χωρίς εντός παιδιάς καλάθι στα πρώτα τέσσερα λεπτά της β' περιόδου, η διαφορά ξέφυγε με το επιθετικό transition των αντιπάλων μας να αποτελεί την αιχμή του δόρατος.
Κάπως έτσι το -4 (26-22) του 14ου λεπτού έγινε -17 (40-23) στο 17ο λεπτό, αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα της αναμέτρησης. Η Ελλάδα είχε 9/27 σουτ στο ημίχρονο, αλλά και αρνητική αναλογία σε ασίστ και λάθη (4/7).
Η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη στη συνέχεια, με την Εθνική Γυναικών να μην έχει ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Από την στιγμή μάλιστα που τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά δυσκολεύονταν σημαντικά να σκοράρουν, ήταν λογικό το σκορ να ξεφύγει. Με 3/16 σουτ εντός παιδιάς στη γ' περίοδο, η Ελλάδα έχασε την επαφή της με το σκορ και μαζί κάθε πιθανότητα διεκδίκησης του χάλκινου μεταλλίου. Το Βέλγιο έφτασε στο +25 (61-36) στο 30ο λεπτό, κι έτσι μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την τελευταία περίοδο.
Με την ψυχολογία στο ναδίρ, η "γαλανόλευκη" δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι στην πορεία της αναμέτρησης, με το Βέλγιο να φτάνει στη νίκη και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, του πρώτου του σε μεγάλη διοργάνωση
Τα δεκάλεπτα: 24-15, 40-29, 61-36, 78-45.
Βέλγιο (Φίλιπ Μέσταγκ): Λίνσκενς 9, Μέσταγκ 18 (3), Ντελαρό, Χέντριξ 2, Καρπερό 3, Μέσεμαν 15, Βότερς 14, Μέσταγκ, Γκέλντοφ 3, Νόβελαρ, Βανλό 9 (3), Ραμάν 5.
Ελλάδα (Κώστας Κεραμιδάς): Σταμολάμπρου, Σταμάτη 2, Λύμουρα, Σπυριδοπούλου 1, Μάλτση 13 (1), Νικολοπούλου (3, Σωτηρίου 4, Κοσμά, Σπανού 6, Καλτσίδου 4, Χρηστινάκη 3, Φασούλα 9.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Σας ευχαριστουμε!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΊΚΤΡΙΕΣ, ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΗΧΗΣΗ,ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ, ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΟΥΜΕ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΊΚΤΡΙΕΣ, ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΗΧΗΣΗ,ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΑΣ
Οχι δακρυα για αυτη την ομαδα...αλλα ουτε και...απαξιωση που ειναι το πιο ευκολο πραγμα στον Ελληνα! Δεν υπηρχαμε στον χαρτη του ευρωμπασκετ γυναικων και καταφεραμε να φανουμε σε ολη την Ευρωπη!! ξεκινησαμε ως '4ο' φαβορι σε ομιλο με Σερβια Γαλλια και Σλοβενια( παραδοσιακες δυναμεις του μπασκετ), νικησαμε την ρωσια που δεν το ειχαμε κανει ποτε σε επισημο αγωνα,διαλυσαμε τους Τουρκους που εχουν κανει απιστευτο οικονομικο ανοιγμα στον αθλητισμο τα τελευταια χρονια! Μετα η ομαδα... ΣΥΝΕΧΕΙΑ αδειασε και δε μπορεσε να κανει αλλο ενα θαυμα..περηφανοι για την προκριση στο Παγκοσμιο και περηφανοι που ΄χαλασαμε΄απογευματινες και βραδινες εξοδους για να δουμε μπασκετ γυναικων! αυτο ειναι το μεγαλυτερο μεταλλιο!! Ελπιζω να μην κουρασα...!!