Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Μπάνε Πρέλεβιτς και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου για τη τεχνική ηγεσία, σημειώνοντας πως δεν ήταν εύκολος ο αποχωρισμός με τον Σούλη Μαρκόπουλο. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΑΕ υπογράμμισε πως θα χαρεί αν ο Ιβάν Σαββίδης γνωρίζει τι συμβαίνει στο τμήμα μπάσκετ.
Αναλυτικά όσα είπε ο Μπάνε Πρέλεβιτς:
«Θέλω να διευκρινίσω μερικά πράγματα στο θέμα του προπονητή. Η αλλαγή είχε αποκλειστικά αγωνιστικά κριτήρια. Πιστεύω ότι η ομάδα έπρεπε να αλλάξει τη φιλοσοφία της και την προσέγγιση του μπάσκετ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Όλοι είχαμε αποκτήσει φιλικές σχέσεις με τον Σούλη κι εγώ έχω απεριόριστη αγάπη γι' αυτόν. Δυστυχώς οι δύσκολες αποφάσεις είναι για τις διοικήσεις. Πάμε στον καινούργιο προπονητή, παρακολουθούμε τον Ηλία Παπαθεοδώρου εδώ και χρόνια. Έφτασε στο επίπεδο να είναι νέος προπονητής με εμπειρία. Έχει δουλέψει με όλους τους νεαρούς παίκτες και τους ξέρει καλά. Έχει δουλέψει στο εξωτερικό. Κατανοεί τι σημαίνει ΠΑΟΚ και σε ποιο επίπεδο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, τις ανάγκες και τις δυνατότητές μας. Θεωρώ ότι είναι ιδανική επιλογή αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα γιατί είναι η καινούργια δύναμη του ελληνικού μπάσκετ».
Σε ερώτηση για τα στοιχεία που διέκρινε στον Ηλία Παπαθεοδώρου, απάντησε: «Έχει δουλέψει και δουλεύει με τους καλύτερους νέους παίκτες. Κατανοεί τις ανάγκες τους. Έχει ξεφύγει από την ελληνική νοοτροπία έχοντας δουλέψει στο εξωτερικό. Έχει εμπειρία, πέραν της δουλειάς που έκανε στην Κηφισιά. Ο προπονητής πρέπει να διαχειρίζεται και να προσεγγίζει το μπάσκετ, πέρα από τα τεχνικά ζητήματα. Τον παρακολουθούμε εδώ και χρόνια».
Σχετικά με το αν ήταν άκομψος ο τρόπος διαζυγίου με τον Σούλη Μαρκόπουλο, είπε: «Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες της συμφωνίας με τον κόουτς. Εκτός από το συναισθηματικό που ήταν δύσκολο υπήρχαν κι άλλα κριτήρια. Το timing είναι το σωστό. Οι όροι του συμβολαίου είναι εξασφαλισμένοι και δεν θεωρώ ότι ήμασταν άκομψοι απέναντι στον Σούλη», είπε και συμπλήρωσε:
«Εμείς θέλουμε να προσθέσουμε κάτι καλύτερο στο καταπληκτικό dna που έχουμε. Θέλουμε να αλλάξουμε την προσέγγιση του μπάσκετ και να μας βοηθήσουν άνθρωποι που έχουν ζήσει κάτι διαφορετικό».
Σε ερώτηση για το αν ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να ασχοληθεί με την ομάδα μπάσκετ κι αν εμπλέκεται στην επιλογή του Ηλία Παπαθεοδώρου, είπε: «Θα χαρώ πάρα πολύ αν ο Ιβάν Σαββίδης γνωρίζει τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην ομάδα ομάδα μπάσκετ. Θα είναι μεγάλη επιτυχία».
Ρωτήθηκε επίσης για το αν θα αυξηθεί το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς και απάντησε: «Τα οικονομικά θέματα είναι εσωτερικά. Αν εγώ ανακοινώσω το μπάτζετ, πάει η αγορά. Μετά μπορεί να αλλάξουν οι απαιτήσεις. Δεν λες ποτέ το μπάτζετ σου. Οι εταιρίες ανακοινώνουν τους ισολογισμούς τους»
Σχετικά με την κριτική που ασκήθηκε για το διαζύγιο με τον Σούλη Μαρκόπουλο αλλά και την... ευθεία γραμμή στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος εδώ και πολλά χρόνια, είπε... «έχετε μετρήσει πόσα ΜΜΕ υπάρχουν; Αν κάθε μέρα σχολιάσω για πέντε λεπτά το τι γράφει ο καθένας, πάει η μέρα μου. Αν κάποιος έχει να μας βοηθήσει με μια χρήσιμη πληροφορία, τον περιμένω να έρθει».
Ο Μπάνε Πρέλεβιτς δεν θέλησε να μπει σε επιμέρους ζητήματα και επανέλαβε το βιογραφικό του Ηλία Παπαθεοδώρου. «Μπορούμε να καθίσουμε μέχρι αύριο το πρωί για να αναλύσουμε το μπάσκετ. Για μένα κανείς δεν έχει λάθος φιλοσοφία, απλά έχει τη δική του. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι νέος προπονητής και σε κάθε του χρονιά πέτυχε κάτι. Έχει δείξει ότι γνωρίζει την αγορά των παικτών που εμάς μας ενδιαφέρει και πηγαίνοντας σε μια ομάδα στη VTB με την Αστάνα πέτυχε κάτι που η ίδια ομάδα δεν έχει καταφέρει ποτέ. Άρα μπορεί να λειτουργήσει και στις συνθήκες του ΠΑΟΚ», είπε.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
