EUROPA LEAGUE-ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
ΛΙΟΝ-ΑΓΙΑΞ: 3-1 (1-4)
Γήπεδο: Parc Olympique Lyonnais
Η πιο γλυκιά ήττα για τον Άγιαξ. Ο Αίαντας έχασε με 3-1 στην έδρα της Λιόν αλλά στο πρώτο ματς είχε κερδίσει με 4-1 κι έτσι πέρασε στον τελικό του Europa League. Τα χρειάστηκαν οι πιτσιρικάδες του Άγιαξ με τη Λιόν να πέφτει μαχόμενη και να αγγίζει το θαύμα.
Μόλις το 1ο λεπτό η κεφαλιά του Λακαζέτ έξυσε το δοκάρι ενώ στο 14’ ο Γιουνές προσπάθησε να κρεμάσει τον Ονανά με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Στο 24ο λεπτό ο Λόπες νίκησε σε τετ α τετ τον Ζίγετς και στο 26’ το σουτ του Κορνέ κόντραρε και πέρασε έξω. Και στο 27’ ο Ντόλμπεργκ μπήκε από αριστερά στην περιοχή και με όμορφο πλασέ έκανε το 0-1. Όμως στο 45’ η Λιόν κέρδισε πέναλτι και ο Λακαζέτ από τα 11 μέτρα έκανε το 1-1 ενώ με τη σέντρα ο Φεκίρ έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Λακαζέτ σε κενό τέρμα έγραψε το 2-1.
Στο 51’ και στο 52’ Ονανά είπε όχι σε σουτ των Ντιακαμπί και Λακαζέτ, ενώ στο 55’ και στο 56’ τα σουτ των Κορνέ και Φεκίρ πέρασαν άουτ. Την ίδια τύχη είχαν και τα σουτ των Φεκίρ και Γιουνές στο 65 και στο 66’ αντίστοιχα, ενώ στο 69’ ο Τολισό έπιασε υπέροχο ψαλιδάκι αλλά δεν πέτυχε το γκολ. Στο 72’ ο Ντιακαμπί έβαλε σωτήρια την κόντρα στον Τραορέ, ενώ στο 76ο λεπτό, ο Λακαζέτ πήρε την κεφαλιά και ο Ρίμπους δεν κατάφερε να νικήσει τον Ονάνα. Στο 79ο λεπτό ο Άγιαξ άγγιξε το γκολ καθώς είχε δοκάρι με τον Φαν ντε Μπεκ και στο 81’ ο Ρίμπους σέντραρε και ο Γκεζάλ με κεφαλιά έκανε το 3-1. Μάλιστα στο 84’ ο Άγιαξ έχασε με κόκκινη τον Φιεργκέφερ και στο 89’ το σουτ του Κορνέ έξυσε το δοκάρι του Ονανά.
ΛΙΟΝ: Λόπες, Ντακαμπί, Νκουλού, Τολισό, Μορέλ (74’ Ρίμπους), Λακαζέτ, Φεκίρ, Γκοναλόν, Ράφαελ, Κορνέ, Βαλμπουενά (77’ Γκεζάλ)
ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Φέλτμαν (65’ Τετέ), Σάντσες, Τραορέ, Γιουνές (82’ Κλάιφερτ), Κλάασεν, Σένε (59’ Φαν ντε Μπεκ), Ζίγετς, Φιεργκέφερ, Ντόλμπεργκ, Ντε Λιτ
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

 
					





