Μπόστον Σέλτικς-Σικάγο Μπουλς 108-97 (3-2)
Πριν μερικές μέρες βρέθηκαν να χάνουν 0-2, αλλά τώρα οι Μπόστον Σέλτικς θέλουν μία νίκη για να περάσουν στην επόμενη φάση των πλέι οφ, αφού επικράτησαν 108-97 των Σικάγο Μπουλς και έκαναν το 3-2 στη σειρά.
Μετά το αρχικό 6-14 των Μπουλς, οι Σέλτικς πήραν μπροστά και τελείωσαν την πρώτη περίοδο στο +3, 23-20. Στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ και το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τους Σέλτικς να προηγούνται 52-50. Ίδιο σκηνικό και στη Τρίτη περίοδο με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και τους Μπουλς να προηγούνται 79-81. Στη τελευταία και καθοριστική περίοδο, οι Σέλτικς έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και με σερί 13-0 μετέτρεψαν το 91-89 σε 104-89, περίπου τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε, και εκεί όλα κρίθηκαν. Πέρα από τη καλή άμυνα, ρόλο έπαιξαν και οι δυο τεχνικές ποινές που χρεώθηκαν οι Μπουλς, μέσα σε 35 δευτερόλεπτα.
Οι Σέλτικς πήραν τη νίκη παρότι είχαν 9/40 τρίποντα και παρότι ο Αϊζέα Τόμας είχε μεν 24 πόντους, αλλά με 1/10 τρίποντα, 5/7 δίποντα και 11/11 βολές. Ο Άβερι Μπράντλεϊ έβαλε και αυτός 24 πόντους με τον Αλ Χόρφορντ να έχει 21 πόντους, 9 ασίστ και 7 ριμπάουντ. Ο Ντουέιν Ουέιντ πλήσιασε το τριπλ-νταμπλ, για τους Μπουλς, με 26 πόντους, 11 ριμπάουντ και 8 ασίστ.
Το έκτο παιχνίδι θα γίνει στο Σικάγο.
Σέλτικς: Μπράντλεϊ 24, Τόμας 24, Χόρφορντ 21, Ολινίκ 14, Κράουντερ 8, Σμαρτ 8, Ροζιέρ 5, Γερέμπκο 2, Γκριν 2
Μπουλς: Ουέιντ 26, Λόπεζ 14, Μπάτλερ 14, Κανάαν 13, Μόροου 8, Φελίσιο 6, Μίροτιτς 6, Ζίπσερ 5, Πόρτις 3, Κάρτερ-Ουίλιαμς 2
Ουάσινγκτον Γουίζαρντς-Ατλάντα Χοκς 103-99 (3-2)
Στα πέντε παιχνίδια που έχουν γίνει στη συγκεκριμένη σειρά, οι γηπεδούχοι μετρούν ισάριθμες νίκες, αφού τα ξημερώματα οι Ουάσινγκτον Γουίζαρντς νίκησαν 103-99 τους Ατλάντα Χοκς και κράτησαν το πλεονέκτημα έδρας κάνοντας το 3-2 στη σειρά.
Στην πρώτη περίοδο, οι Χοκς ξέφυγαν με επτά πόντους, 18-25 και το ίδιο έκαναν και στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, όταν προηγήθηκαν 27-34. Σε εκείνο το σημείο, οι Γουίζαρντς με επί μέρους 13-2 πέρασαν μπροστά με 40-34 και στο τέλος του ημιχρόνου προηγήθηκαν με 50-49. Στις αρχές της τρίτης περιόδου η ομάδα της Ουάσινγκτον ανέβασε τη διαφορά στο +9, 60-51, αλλά οι Χοκς απάντησαν και ισοφάρισαν σε 69-69 πριν οι Γουίζαρντς πάρουν ξανά κεφάλι στο σκορ με 83-79 στο φινάλε της περιόδου. Στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, οι Γουίζαρντς προηγήθηκαν 92-83 και 98-91, οι Χοκς μείωσαν στο καλάθι, 101-99 και στα 47 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Γουόλ έκανε το 103-99. Εννέα δευτερόλεπτα αργότερα ο Μίλσαπ αστόχησε σε λέι-απ, με τη μπάλα να καταλήγει στους Γουίζαρτς. Οι γηπεδούχοι περίμεναν να τους γίνει κάποιο φάουλ, αλλά η ομάδα της Ατλάντα επέλεξε να παίξει άμυνα, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στο -4. Οι Γουίζαρντς λοιπόν απλώς εξάντλησαν την επίθεσή τους με ένα άστοχο σουτ του Γουόλ, με τον Γκορτάτ ακολούθως να αστοχεί σε φόλοου. Με 10 δευτερόλεπτα να μένουν πλέον για το τέλος του αγώνα και την διαφορά στο -4 οι Χοκς ήθελαν ένα γρήγορο καλάθι. Ωστόσο το μόνο που κατάφεραν ήταν να αστοχήσουν σε τρίποντο με τον Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ ακριβώς με την λήξη του αγώνα, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.
Μπράντλεϊ Μπιλ (27 πόντοι) και Τζον Γουόλ (20 πόντοι, 14 ασίστ) έβαλαν μαζί 47 πόντους και ήταν οι κορυφαίοι των Γουίζαρντς. Ο Ντένις Σρέντερ με 29 πόντους και 11 ασίστ ξεχώρισε από τους Χοκς που θα φιλοξενήσουν το έκτο παιχνίδι στην έδρα τους.
Γουίζαρντς: Μπιλ 27, Γουόλ 20, Πόρτερ Τζούνιορ 17, Μπογκντάνοβιτς 14, Μόρις 8, Γκορτάτ 5, Σμιθ 5, Ούμπρε Τζούνιορ 5, Τζένινγκς 2
Χοκς: Σρέντερ 29, Μίλσαπ 21, Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ 15, Πρινς 10, Μπέιζμορ 6, Ντανλίβι 5, Χάουαρντ 5, Μουσκάλα 4, Καλντερόν 2, Ιλιασόβα 2
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
