Πραγματικά απίστευτα πράγματα ακούστηκαν στην τουρκική τηλεόραση για την ΑΕΚ και την Αγιά Σοφιά. Όχι το γήπεδο, αλλά τον ναό – σύμβολο. Η κουβέντα στην γειτονική χώρα σχετικά με τις σκέψεις να μετατραπεί το ιστορικό μνημείο σε τζαμί έχει φουντώσει. Σε εκπομπή εμφανίστηκε ο ιστορικός, Μουσταφά Αρμαγάν, που ταυτίζεται με τις απόψεις του Ερντογάν και έμπλεξε στη συζήτηση και την ΑΕΚ!
Εμφάνισε μάλιστα μια ανεπίσημη φανέλα της Ένωσης που έχει στο εμπρός μέρος της την Αγιά Σοφιά με σταυρό και χωρίς μιναρέδες και τόνισε: «Βγάζουν μέχρι και αθλητικές εμφανίσεις. Πότε είδατε μία δική μας, τουρκική ομάδα να βάζει την Αγιά Σοφιά; Στην κορυφή υπάρχει και ο σταυρός ε;».
«Καλά λέει ο Πρόεδρός μας ότι αυτό είναι μία Σταυροφορία κι όλοι πρέπει να το αντιληφθούμε και να δράσουμε», είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής με τον συγγραφέα να προσθέτει: «Ναι, η Ελλάδα κάνει ό,τι θέλει! Εσύ γιατί Τούρκε νέε δεν κάνεις το ίδιο; Γιατί δεν διεκδικείς την Αγιά Σοφιά;». Δείτε το βίντεο με το επίμαχο απόσπασμα, που έπαιξε στο δελτίο ειδήσεων του Ant1.
Εθνικιστικές κορώνες στην Τουρκία κατά της ΑΕΚ... από Enikos_gr
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Φαντάζομαι τό γήπεδο μέ τίς ὀνομαστικές θύρες. Θύρα Κωνσταντινούπολη, θύρα Τραπεζούντα, θύρα Σμύρνη, θύρα Ἀιβαλί κ.λπ. Πώ πώ ἀφρούς θά βγάλουν οἱ γείτονες ἀπό τό στόμα. Θά ζητοῦν μετονομασία τῶν θυρῶν πάραυτα. Πόσο θά τό χαρῶ νά σκυλιάσουν!
Οταν βλέπεις τέτοια ρεπορτάζ , και κάποιους "ανιστόρητους " Τούρκους ιστορικούς , να αναφέρουν την ΑΕΚ , την σύνδεσή της με την Αγια Σοφιά και την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη... Τότε Ν Α Ι ρε αδέλφια ΑΕΚτζήδες, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΑ , ΡΙΖΕΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ , ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!!!
λάικ γιά τό σχόλιό σου ἀλλά τό «ἀνιστόρητους» γιατί σέ εἰσαγωγικά;;; Δέν εἶναι δηλαδή ἀνιστόρητοι;;;
Θυμάμαι παλιά ένα σύνθημα που ακουγόταν στο γήπεδο: "Α.Ε.Κ. ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ".
Γιατί δεν ακούγεται πια; Μην τυχόν και μας πούνε "ιμπεριαλιστές";
Προτείνω να πάρουμε όλοι μια τέτοια φανέλα και στο επόμενο παιχνίδι να πλημμυρίσει το ΟΑΚΑ με την Αγία Σοφία. Να γιατί δεν αξίζει να ζεις αν δεν είσαι ΑΕΚ.!!!!!!!!
Βασικό πρόβλημα των Τούρκων είναι πως όπου γυρίσουν και κοιτάξουν, όπου πατήσουν στο χώρο που μένουν, υπάρχουν απομεινάρια ενός πολιτισμού που όλος ο κόσμος θαυμάζει. Πολιτισμού που φυσικά οι ίδιοι δε μπορούν να επισκιάσουν με τίποτα και που όλοι γνωρίζουν από που προέρχεται.
Βλέποντας αυτά, δε μπορούν να ξεχάσουν αυτό που οι ίδιοι είναι στην πραγματικότητα, δηλαδή κλέφτες και καταπατητές. Ο κλέφτης έχει ανήσυχη συνείδηση όταν δεν έχει τελειώσει τη δουλειά.... ΣΥΝΕΧΕΙΑ Φοβάται πως κάποια στιγμή θα πληρώσει για τα εγκλήματά του σε όσο πλεονεκτική θέση κι αν βρίσκεται προσωρινά. Η μόνη λύση για να ηρεμήσει θα ήταν να εξαφανίσει αυτούς που του θυμίζουν ποιος είναι ο πραγματικός δικαιούχος της περιοχής. Έτσι θα ηρεμούσαν γιατί δε θα μπορούσε κανείς νόμιμα να έχει βλέψεις για το χώρο στον οποίο κατοικούν.
Έχουν χρησιμοποιήσει όσα κόλπα μπορεί κάποιος -που συμπεριφέρεται ως κομπλεξικός επειδή δεν έχει παράξει πολιτισμό- να χρησιμοποιήσει (πχ δεν αναφέρουν ποτέ στις ξεναγήσεις τους σε αρχαιολογικούς χώρους ότι είναι ελληνικά τα μνημεία, απλά αναφέρουν για διάφορους προγόνους ή αρχαίους) μιας και δεν έχουν προσφέρει κάτι αξιομνημόνευτο στην ανθρωπότητα και ξέρουν ότι πάντοτε στη σύγκριση βγαίνουν χαμένοι. Οι ίδιοι αισθάνονται ανώτεροι από τους άλλους μουσουλμάνους γιατί οι τελευταίοι έχουν ακόμα λιγότερες ελευθερίες, αισθάνονται κομπλεξικοί όμως μπροστά στη λάμψη και την παγκόσμια αποδοχή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που έχουν μέσα στα πόδια τους. Πολύ θα ήθελαν να μην υπάρχουμε καν.
Πιστεύω πως δε θα ξεμπερδέψουμε ποτέ από αυτούς και θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είμαστε με το όπλο παρά πόδα. Η μόνη περίπτωση να συμβιώσουμε μαζί τους ειρηνικά θα ήταν να αποκτούσαν ένα υψηλότερό μορφωτικό επίπεδο και να ξεκολλούσαν από τα κόμπλεξ τους. Δεν είναι όμως επίσημη πολιτική τους αυτό, άσε που θα τους δημιουργούσε και πολλά προβλήματα. Ποιος θέλει ιδιαίτερα μορφωμένους και σκεπτόμενους ανθρώπους (κι αυτό φυσικά δεν ισχύει για τα μουσουλμανικά μόνο κράτη) που ελέγχονται δύσκολα και μπορεί να εγείρουν ερωτήματα για τις ελευθερίες που τους επιτρέπει η θρησκεία τους να έχουν στην κανονική τους ζωή και, ακόμα χειρότερα, αν μορφωθεί ο κόσμος μπορεί μερικοί ή και πολλοί να δουν το αυτονόητο. Πως καμμιά σχέση δεν έχουν οπτικά με τούρκους αλλά πως η συντριπτική πελιοψηφία στα παράλια είναι εξισλαμισμένοι με τη βία. Δεν είναι τυχαίο που ένα μεγάλο μέρος των τούρκων στα παράλια της Μικράς Ασίας και στην Κωνσταντινούπολη είναι αλεβίτες που έχουν πιο χαλαρή σχέση με τη θρησκεία. Αυτό (το να αναζητήσει την πραγματική ταυτότητα του ένας μέρος του πληθυσμού) θα έκανε το τούρκικο κράτος να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του και φυσικά δεν πρόκειται όσο μπορεί να το επιτρέψει. Τέτοια πράγματα φοβούνται και τέτοια πράγματα δεν αφήνουν τον κλέφτη να κοιμηθεί. Γι' αυτό και πενταπλασίασαν τον πληθυσμό τους μέσα σε λιγότερο από 100 χρόνια (13 εκατομμύρια ήταν το 1930, πάνω από 65 σήμερα με αρκετούς φυσικά να είναι Κούρδοι) και ο Ερντογάν πέρυσι είπε πως θέλει να κόψουν τα προφυλακτικά και να κάνουν και ακόμα περισσότερα παιδιά. Όσο μεγαλύτερος ο πληθυσμός τόσο δυσκολότερο να μορφωθεί και τόσο πιο εύκολο να προβατοποιηθεί και να ακολουθεί δοξασίες και την επίσημη προπαγάνδα του κράτους (η κεφαλή του οποίου αυτήν την περίοδο ταυτίζεται με το Ισλάμ). Αν δεν εξελιχθούν ή φαγωθούν μεταξύ τους (κάτι το οποίο εμείς θα πρέπει να υποδαυλίζουμε όσο μπορούμε) οι συγκρούσεις μελλοντικά είναι βέβαιες με την πρώτη ευκαιρία που θα δωθεί και εμείς δε θα πρέπει να εφησυχάζουμε ποτέ....
Tι περιμενετε απο Μογγολους? Αυτα σε οσους τους θεωρουν φιλους μας....ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
Η ΑΕΚ πόθεν πως σαν τη Μπεσίκτας που λένε οι Τούρκοι;Στη λογική και καλά τρίτο μέγεθος βάσει τίτλων η ΑΕΚ,όπως η Τουρκική ομάδα φαντάζομαι;Μήπως στη λογική ότι η ΑΕΚ διακρίνεται για τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά των οπαδών της,όπως φημίζεται η Μπεσίκτας για τους αντιφασίστες κι αναρχο-αριστερούς οπαδούς της;Τουλάχιστον οι δικοί μας είναι γνήσιοι αντιφασίστες,όπου για να είσαι αντιφασίστας δεν χρειάζεται να είσαι αριστερός απαραίτητα,δεν είναι πολιτική τάση,αλλά... ΣΥΝΕΧΕΙΑ στάση ζωής.Οι και καλά αντιφασίστες οπαδοί της Μπεσίκτας,στο ματς με τον γαύρο διάβασα για κάτι συνθήματα που τραγούδησαν υπέρ κεμάλ.
Ξαναλέω αντιφασίστας μπορεί να είναι ο αναρχικός,ο κομμουνιστής,ο κεντρο-αριστερός,ο κεντρώος,ακόμα κι ο δεξιός.Μην λέμε ξανά ότι πολιτικοποιούμε την ΑΕΚ,μετά και τα τελευταία γεγονότα κάποιων αναρχικών κατά του γηπέδου.
Ολοι οι προσφυγες που ηρθαν απο Μικρα Ασια, ηταν πολιτικοποιημενοι και αντι? Εχει χαθει το τοπι
Το αντί-φασίστας μέχρι κάποτε στο μυαλό μου ήταν πολιτικοποίηση,συνυφασμένο με αριστερές ιδέες κι αναρχία.Όπως σε πολλούς γίνεται αυτή η σύγχυση.Δεν είναι όμως,είναι στάση ζωής.Αντιφασίστας κάλλιστα μπορεί να είναι ο αναρχικός,ο κομμουνιστής,ο πασόκος,ο νεοδημοκράτης.Μου λες αν όλοι οι πρόσφυγες Μικρασιάτες ήρθαν με συγκεκριμένη ιδεολογία.Μα ποιος είπε ότι η ΑΕΚ δημιουργήθηκε για πολιτικοποίηση;Πρεσβεύει αναμφισβήτητα όμως κάποια ιδανικά.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Ο ΚΕΜΑΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΎΡΚΟΥΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΠΑΤΈΡΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΘΈΣΕΙ ΠΟΎ ΈΧΟΥΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΆ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΎΝ.
Μπορώ να καταλάβω φίλε,αλλά αν υποτίθεται είναι αντιφασίστες,είναι σε όλα.Κι ο Μέγας Αλέξανδρος έχει κάποια σημασία για ορισμένους Έλληνες,εμένα αδιάφορο μ' αφήνει,όπως φαντάζομαι πολλούς ακόμα.Δεν νιώθω και καμιά περηφάνεια.
Ο αλλος δεν νοωθει περηφανια για τον Μεγα Αλεξανδρο...στρατηγος που μαζι με τον πατερα του ενωσε τους Ελληνες και τους εφτασε στην Ινδια....αυτο δεν ειναι αντιφασιστας αυτο ειναι ανιστορητος ή απατρις....
Ο άλλος έχει όνομα,Θανάσης.Ότι έφτασε στην Ινδία έγινε με πολέμους.Γιατί δεν ανέφερα ανθρώπους που πολέμησαν για την εθνική ανεξαρτησία το 1940 και όσους επαναστάτησαν το 1821,μετά από εκατοντάδες χρόνια υποδούλωσης;Για τους οποίους νιώθω περήφανος.Το άπατρις που λες καταρρίπτεται.Το ανιστόρητος,δεν είπα ότι είμαι παντογνώστης.Όταν δεχόταν η τότε Ελλάδα επιθέσεις από Πέρσες κλπ,καλά έκανε και πολέμησε.Ποιος ο λόγος για επεκτατικούς πολέμους;Από οποιαδήποτε πλευρά κι αν... ΣΥΝΕΧΕΙΑ προέρχονται;
Θα έρθει και σας η σειρά σας μην αγχώνεστε
Η φανελα ειναι ενα μικρο δειγμα. Οταν θα χτιστει το γηπεδο μνημειο μιας χαμενης πατριδας στη φιλαδελφεια τοτε να δειτε τι θα λενε. Για μενα προσωπικα το καινουργιο γηπεδο μας δεν θα ειναι μονο ενα αθλητικο και πολιτισμικο κεντρο.Θα ειναι συμβολο της πραγματικης Ελλαδας, της αληθινης ελληνικης θρησκειας, θα ειναι η ιδια μας η ταυτοτητα . Δεν θα πω αλλα για να μην παραφερθω αλλα για κατι ΑΒ που κυκλοφορουν και το παιζουν δημαρχοι ας πανε στην Τουρκια να δηλωσουν αντιθεσεις για... ΣΥΝΕΧΕΙΑ γηπεδα και φανελες. Γιατι η πραγματικη Ελλαδα ειναι ξενος τοπος για τα μουτρα τους.
ΜΌΝΟ ΑΕΚ.... ΤΟΣΟ ΑΠΛΌ ΚΑΙ ΤΌΣΟ ΣΎΝΘΕΤΟ ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ!!!
Κατ'αρχας επειδη οι νεοι της Τουρκιας και κυριως της Κωνσταντινουπολης (κι αυτο τους πειραζει παρεπιπτωντως γι αυτο το λενε Ιστανμπουλ) γνωριζουν καλα την ιστορια, γιαυτο δεν κανουν τιποτα και εχει γεμισει η πολη κρυχοχριστιανους.
Την έχουν ακούσει οι οπαδοί του σουλτάνου
Αυτό το σήμα.. αυτη η φανελα.. αυτο το ονομα που θα σας θυμίζει τις ριζες μας.. θα ειναι αυτο που παντα θα σας ενοχλεί.. και που ποτε εμεις δεν θα απεμπολήσουμε..