Η δημοτική αρχή, μετά από αίτημα μιας ομάδας με το όνομα «Το περιβόλι του Ποδονίφτη», ζητά από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει την παραχώρηση δημοτικού οικοπέδου επί της οδού Ιωνίας (στη συμβολή με την οδό Φαναρίου) έκτασης περίπου 1 στρέμματος, για:
Την ιδιοπαραγωγή φρέσκων προϊόντων, την οικονομική ελάφρυνση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, στην επανασύσταση του κοινωνικού δεσμού στις γειτονιές, στην ψυχική υγεία και σε δυνατότητες διεξόδου από το στρες της πόλης, στο πρασίνισμα και τον εξωραϊσμό του αστικού περίγυρου, κ.ά. Οι συλλογικοί αστικοί λαχανόκηποι εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό μια γεωργία του ελεύθερου χρόνου και της αναψυχής, με σημαντικές βέβαια οικολογικές, κοινωνικο-πολιτισμικές και συμβολικές διαστάσεις.
Την ομάδα με το όνομα «Το περιβόλι του Ποδονίφτη», στην οποία θα παραχωρηθεί δημοτική έκταση, πρώτη φορά την ακούμε! Η Fx-news ποτέ δεν έλαβε κάποια ενημέρωση-δελτίο τύπου ή οτιδήποτε από τη συγκεκριμένη ομάδα, της οποίας την ύπαρξη αγνοούσε. Τι είδους ομάδα είναι; Είναι σύλλογος; ΜΚΟ; Εχει κάποια νομική υπόσταση, για να της παραχωρηθεί η έκταση;
Διότι στην αναζήτηση που κάναμε με το όνομα της «ομάδας«, τα μόνα αποτελέσματα που βρήκαμε ήταν μια εκδήλωση στο Facebook για «συζήτηση-ενημέρωση για την δημιουργία αστικού λαχανόκηπου στην περιοχή μας«, στις 17 Φεβρουαρίου 2017 στο Πνευματικό κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας…
Προφανώς το συγκεκριμένο ερώτημα καθώς και λεπτομέρειες (είδος παραχώρησης κλπ) του εγχειρήματος «θα μας απαντηθούν» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και στην συζήτηση πριν την ψήφιση του θέματος.
Δημοτική έκταση οδών Ιωνίας & Φαναρίου
Το συγκεκριμένο δημοτικό οικόπεδο ήταν παρκάκι με παιδικά όργανα αναψυχής (παιδική χαρά), που όμως από το 2010 και μετά είχε παραμεληθεί από τον Δήμο. Μετά και την υποχρεωτική πιστοποίηση ασφαλείας (iso) που θα πρέπει να έχουν για να λειτουργούν οι συγκεκριμένοι χώροι, η σημερινή δημοτική αρχή, καλώς «ξήλωσε» τα παλαιά όργανα που υπήρχαν στο χώρο. Και ενώ όλοι (ειδικότερα οι κάτοικοι της περιοχής) περίμεναν την αναβάθμιση του πάρκου και την δημιουργία σύγχρονης παιδικής χαράς, με έκπληξη είδαμε ότι η δημοτική αρχή είχε άλλα σχέδια… Την παραχώρηση του χώρου σε μια «ομάδα» (φιλική της;;;) για την δημιουργία λαχανόκηπου!
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
παντως καλα θα ειναι να περνατε καθε μερα απο τον λαχανακηπο και να κατουρατε τα μπροκολοκουνουπιδια χεχεχε να δω μετα πως θα τα ντερλικωσουν οι απατεωνες οι ψευτες οι παπατζηδες οι αριστεροι τρομαρα τους
παιδια μια απορια? ποτε εχουμε δημοτικες εκλογες?
μεχρι τοτε ας κανει τη φρουτοπια
αυτο δεν ειναι τιποτα..ερχονται μερες δοξας για την νεα φιαλαδελφεια, θα ειναι απο τους δημους που θα συμμετασχουν στην μετεγκατσταση προσφυγων οπως εγινε και στην λιβαδεια..ειναι ειλημενη αποφαση!
Κετσετζόγλου είχες πει την πρωταπριλιά ότι δεν θα ανεβάσεις ψεύτικες ειδήσεις...στην περίπτωση του δημάρχου που κάθε μέρα για αυτών είναι πρωταπριλιά τι θα κάνεις?
Καρότα βάλε....
ώσπου να γίνει η νομοθετική ρύθμιση θα κάνει όλο το δάσος θερμοκήπιο ...
και οι διοξίνες στα λάχανα στα καλυτερα τους ...
Εντάξει σε πρώτη φάση μπορεί κάποιος να το πάρει στο χαβαλέ, πχ 'θέλει και μπαχτσέ ο μπαταχτσής', 'να βάλει και αγγουράκια΄ κτλ αλλά σε δεύτερη ανάγνωση προσωπικά πλέον δεν δίνω καμία σημασία στον δήμαρχο και το συνάφι του. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αποκλειστικά και μόνο ΓΗΠΕΔΟ.
Η νομοθετική ρύθμιση είναι προ των πυλών (τουλάχιστον με ότι γράφτηκε πριν μια βδομάδα.. παρεπιπτόντως, ενημέρωση περί του θέματος;) που θα τον παρακάμψει νομικά αφαιρώντας του... ΣΥΝΕΧΕΙΑ οποιοδήποτε διαπραγματευτικό πλεονέκτημα για ανταποδοτικά προς όφελος της ΝΦ και των δημοτών της. Η αποτυχία του ως δήμαρχος να προσφέρει το ελάχιστο στα κοινά της πόλης είναι δεδομένη, αλλά ας μην έκανε υπόγειες συμφωνίες κι ας ήταν πιο διαλλακτικός απέναντι στην ιστορία της ΑΕΚ.
Θα φυτεύουν αγγούρια καλυβιώτικα προς πάσαν χρήσιν