Μπόλικη κουβέντα έχει γίνει για την απόφαση του Τάσου Σιδηρόπουλου να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του Πέτρου Μάνταλου στο 12ο λεπτό του αγώνα Κυπέλλου με τον Πλατανιά, φάση κατά την οποία έδειξε παράλληλα απευθείας κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της ομάδας των Χανίων, Γιαγιά Μπανανά.
Ο διεθνής ρέφερι έλεγε στα αποδυτήρια μετά τον δεύτερο αγώνα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, το βράδυ της Τετάρτης (1/3), κατά τον οποίο η ΑΕΚ νίκησε 3-0 και πέρασε στα ημιτελικά, ότι "αν είχα κάνει λάθος, θα το έλεγα. Τον γνωρίζω τον κανονισμό". Ο ρέφερι από τα Δωδεκάνησα υποστήριζε τα εξής στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ:
Για το αν ο Μάνταλος έκανε θέατρο:
"Είναι έτοιμος να πλασάρει για να βάλει γκολ, πόσο χαζό μπορεί να είναι ένας ποδοσφαιριστής που είναι έτοιμος να βάλει γκολ, να κάνει είτε θέατρο είτε οτιδήποτε άλλο για να κερδίσει ένα πέναλτι που δεν είναι σίγουρο ότι θα μπει γκολ. Είναι τρία μέτρα από την εστία".
Για το αν ήταν πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Πλατανιά:
"Ο κανονισμός λέει ότι όταν ο παίκτης είναι σε προφανή ευκαιρία και ο αντίπαλος δεν έχει πιθανότητα να παίξει την μπάλα, τότε είναι κόκκινη κάρτα. Όταν η μπάλα είναι στο δεξί πόδι του επιτιθέμενου και ο αντίπαλος μαρκάρει από την αριστερή πλευρά, την αριστερή πλευρά του ποδοσφαιριστή πως πάει να παίξει την μπάλα; Αν πάει να παίξει την μπάλα τότε ναι, έκανα λάθος. Ο συγκεκριμένος όμως, δεν προσπαθεί να παίξει μπάλα γιατί η μπάλα είναι στο δεξί πόδι του Μάνταλου. Προσπαθεί να ανατρέψει τον αντίπαλο. Γι’ αυτό έβγαλα κόκκινη κάρτα".
Μία από τις αλλαγές των κανονισμών που έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι αφορούν την κόκκινη κάρτα στις περιπτώσεις πέναλτι. Πλέον, έχει καταργηθεί η κόκκινη και η λεγόμενη "τριπλή τιμωρία" και με απλά λόγια αν κάποιος παίκτης σταματήσει αντικανονικά αντίπαλο εντός περιοχής σε φάση που είναι προφανής ευκαιρία για να επιτευχθεί γκολ, θα αποβάλλεται μόνο αν το χτύπημα είναι εκ προθέσεως ή βίαιο.
Ο Τάσος Σιδηρόπουλος δίνει την δική του εκδοχή:
"Η τριπλή τιμωρία έχει καταργηθεί μόνο όταν ο παίκτης κάνει μία δίκαιη προσπάθεια να παίξει την μπάλα. Στην συγκεκριμένη φάση, δεν τεντώνει ο παίκτης του Πλατανιά καν το πόδι του προς την μπάλα, πάει στον παίκτη κατευθείαν επάνω. Είναι μια προφανή ευκαιρία που ο παίκτης του Πλατανιά δεν προσπαθεί να παίξει την μπάλα. Την ίδια φάση την έδωσα κίτρινη κάρτα στο Μπριζ - Λέστερ γιατί ο τερματοφύλακας που ανατρέπει τον Βάρντι πάει να παίξει την μπάλα. Εκεί τον ήξερα τον κανονισμό, εδώ δεν τον ήξερα;".
ΠΗΓΗ: Sport24.gr
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Μετα το ΝΕΟ βιντεο απο τον ΟΤΕ TV....το βουλωσαν ολοι οι αντικειμενικοι;;;;; και κυριως οι ''αντικειμενικοι'' δημοσιογραφοι που εσπευσαν στο...ημιχρονο του αγωνα με Πλατανια να ποσταρουν καθε ειδους κουταμαρα;;;;εεεεεεεεεεεε;;;;;;; Αλλη φορα να ΣΕΒΕΣΤΕ και να μην βιαζεστε ......
Διαφωνώ κάθετα, ο Μάνταλος ήταν μισό μέτρο από την εστία.
Πεναλτυ κ κιτρινη.
τασο , οσο και να γλυφεις ...δεν εχει κοκό....
τα σαλια σου μυριζουν σαβίλα...
δεν καταλαβα ???
22 αγαπατε το τασο σιντιροπουλο το φιλαρακι του σαβα που του ελεγε στο κινητο οτι : ΚΥΡ ΣΑΒΑ ΕΚΑΜΕς ΟΜΑΔΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥς Γ@μ@ς ολους ???
Συνηθως δεν κανω χαρακτηρισμους αλλα εσεις οι 22 ειστε απιστευτοι !!!
Όπως τα λέει ο διαιτητής είναι: πέναλτι και κόκκινη κάρτα.
Κατά τ' άλλα, σωστός ο Μήτσος.
ΡΕ συ Αετε, μπας και νομιζουν οτι ασχολουμαι με την αποφαση του κορακα ???
kala krassia...
Πέναλτι και ας πάρουμε και εμείς αποβολή αντιπάλου ,μας έχουν ξεσκίσει φέτος οι κόρακες ...έρχεται στη Ν.Σμύρνη το κοράκι της Ξάνθης που μας άφησε με 10 με όλο φρου-φρου και φρου-φρου ...
Δεν πολυστεκει αυτο που λεει. Δλδ επειδη ενας παιχτης εχει τη μπαλα στο δεξι, σημαινει οτι ο αντιπαλος δε μπορει να του την παρει αν παει απο αριστερα? Λογικη θα ειχε αν ελεγε οτι η μπαλα ηδη ηταν 1 μετρο μπροστα οταν ο Μπανανα παρι στον Μανταλο. Αρα γι αυτο θεωρησε οτι δεν πηγαινε για μπαλα.
..Συντροφε,στεκει και παραστεκει.....σου λεει οτι αν ηθελε να παιξει την μπαλα θα εκανε απλα μια ωραια προβολη με το αριστερο του ποδι η εστω με το δεξι........ να τσιμπησει εστω την μπαλα.και ας τον ξαπλωνε αν δεν εβρισκε την μπαλα..........αλλα ο παικτης του πλατανια τον χανει στα μετρα τον μανταλο.....ψιλο παιδι ψιλα ποδια.............''το ειδα πανω απο δεκα φορες το βιντεο καρε-καρε'' και απλα...ο τυπος εξυπνα παταει το αριστερο του ποδι και ακουμπαει το αριστερο ποδι ψηλα (ισχιο) του... ΣΥΝΕΧΕΙΑ μανταλου για να χασει τον βηματισμο του ο αντιπαλος....και ο πετραν πεφτει...ειναι πεναλτι...απλα στην ΑΕΚ ειχαμε μαθει να βγαινει αιμα απο τον παιχτη μας και μετα να δειτε πεναλτι και αμα!!
Προφανως δεν καταλαβες τιποτα απ οσα εγραψα. Γιατι λεω οτι ειναι κοκκινη επειδη η μπαλα εχει φυγει μπροστα και οχι επειδη η μπαλα ειναι δεξια και αυτος μαρκαρει απο αριστερα. Ο Σιδηροπουλις ειναι σαν να λεει οτι οποιος μαρκαρει απο αριστερα ενω η μπαλα εινσι δεξια, δεν παει για τη μπαλα. Ολοι εσεις που κανατε dislike, δειτε στο επομενο ματς ποσα μαρκαρισματα θα γινουν απο μια πλευρα ενω η μπαλα ειναι στο αλλο ποδι. Εχετε παιξει ποτε μπαλα? Οταν αμυνοσασταν πηγαινατε για τη μπαλα μονο αν... ΣΥΝΕΧΕΙΑ αυτη ηταν στο ποδι του αντιπαλου που βρισκοταν στην πλευρα σας?
Κατά τη γνώμη μου ήταν πέναλτι (ο αμυντικός σχεδόν πατάει το δεξί πόδι του Μάνταλου που σημαίνει ότι 100% έκανε επαφή τρικλοποδιάς με το αριστερό) αλλά όχι αποβολή, για την μπάλα πήγαινε, απλά άργησε.