Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Μπορεί να βγει Τσάμπιονς Λιγκ

Κανένας δεύτερος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν αναδείχθηκε «πρωταθλητής» στα πλέι οφ


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Όταν λέγεσαι ΑΕΚ και έχεις βγει εκτός στόχων πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισό της σεζόν, τότε οποιοσδήποτε άλλος, έστω και αναπροσαρμοσμένος στόχος που θέσεις, θεωρείται αποτυχία. Ωστόσο, όπως ήρθαν τα πράγματα την φετινή περίοδο, αν η Ένωση καταφέρει, μέσω της δοκιμασίας των πλέι οφ και κατακτήσει την δεύτερη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με όλα τα οφέλη που αποφέρει αυτή η «επιτυχία», τότε σίγουρα η χρονιά μπορεί και να σωθεί. Έστω και στην ύστατη στιγμή. Ο δρόμος όμως μόνο με ροδοπέταλα δεν είναι στρωμένος, αφού για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η ΑΕΚ να φτάσει με νίκες μέχρι το τέλος για να μην ανοίξει και άλλο η ψαλίδα από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό (αυτοί είναι από πάνω της τώρα) και η διαφορά να μείνει στους δύο πόντους. Και αυτό διότι στους τελευταίους αγώνες θα υπολείπεται μόλις μίας νίκης από τους πρωτοπόρους και εκεί όλα μπορούν να συμβούν, αφού πλέον θα υπάρχουν σοβαρά κίνητρα για όλους.

Η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ στην Λάρισα, δεν πείθει κανέναν ότι η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει. Η εμφάνιση όμως στο Καραϊσκάκη, με τον Παναθηναϊκό, με τον ΠΑΟΚ και με την Μπενφίκα, αποδεικνύουν ότι ο δικέφαλος έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει, αν παρουσιάσει το καλό του πρόσωπο. Μάλιστα σε αυτή την προσπάθεια έχει και έναν... σύμμαχο. Την προϊστορία του θεσμού, που μόνο τυχαίο ή σημειολογικό χαρακτήρα δεν έχει. Ο δεύτερος της κανονικής περιόδου, ποτέ δεν βγαίνει πρώτος στα πλέι οφ. Στις δύο προηγούμενες σεζόν που έχει εφαρμοστεί αυτό το σύστημα, ούτε η ΑΕΚ, το 2008, ούτε ο ΠΑΟΚ, το 2009, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν αυτό που εξασφάλισαν στην κανονική διάρκεια.. Και βέβαια υπάρχει και η αιτία. Όταν όλη την χρονιά δοκιμάζεσαι σε πορεία πρωταθλητισμού και κυνηγάς τίτλο μέχρι τέλους, η κούραση (σωματική και ψυχολογική) είναι πολύ μεγαλύτερη, ενώ ακόμα μεγαλύτερη είναι η απογοήτευση όταν δεν επιτυγχάνεται αυτός ο στόχος. Αυτή η απογοήτευση βγαίνει στους αγώνες των πλέι οφ, αφού ο στόχος του Τσάπιονς Λιγκ, υπολείπεται κατά πολύ αυτού του πρωταθλήματος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η... πρωταθλήτρια ΑΕΚ της περιόδου 2007/08, κατέρρευσε στους αγώνες κατάταξης και έχασε το Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως δεν είναι τυχαίο ότι και πέρσι ο ΠΑΟΚ, που έκανε μία πολύ καλή σεζόν, τερμάτισε τέταρτος στα πλέι οφ.

Μάλιστα, η ΑΕΚ έχει και οδηγό την περσινή χρονιά, όπου και τερμάτισε τέταρτη (λογικά την ίδια θέση θα έχει και φέτος), με 8 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο (ουσιαστικά ένας βαθμός διαφορά στην ειδική βαθμολογία από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό). Τότε όλοι θυμόμαστε πως όχι μόνο καλύφθηκε αυτό το «χάντικαπ» αλλά η Ένωση είχε την τύχη στα χέρια της μέχρι τελευταία αγωνιστική, όταν και με νίκη επί του Παναθηναϊκού, έπαιρνε αυτή την δεύτερη θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια σοβαρή ΑΕΚ, δεν μπορεί να βλέπει ως... βουνό την δεύτερη θέση.

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ