Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ο πρώτος 100άρης του Εργοτέλη

Μεγάλο κεφάλαιο για την καριέρα του χαρακτήρισε τον Εργοτέλη ο Παναγιώτης Κορδονούρης που στο ματς με τον Ατρόμητο συμπλήρωσε 100 συμμετοχές, φορώντας την «κιτρινόμαυρη» φανέλα


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

O Παναγιώτης Κορδονούρης, ο οποίος στην αναμέτρηση του Εργοτέλη με τον Ατρόμητο την Κυριακή, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του κρητικού συλλόγου που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές, φορώντας την φανέλα της ομάδας, δήλωσε πως επιθυμεί να κλείσει την καριέρα του στον κρητικό σύλλογο. Ο έμπειρος αμυντικός υποστήριξε πως ο Εργοτέλης με το υλικό που διαθέτει, του χρόνου θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα, ενώ για φέτος τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να μάχεται μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, προκειμένου να μην μπει σε «περιπέτειες» της ουράς.

Η συνέντευξη του Παναγιώτη Κορδονούρη στο «www.sport-fm.gr»:

Είσαι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Εργοτέλη που συμπληρώνει 100 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας. Έχεις τιμήσει με την παρουσία σου πολλούς συλλόγους. Θεωρείς ότι στην Κρήτη -υπό μία έννοια- βρήκες την ποδοσφαιρική σου Ιθάκη;

«Ο Εργοτέλης αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για μένα. Αγωνίζομαι πέντε χρόνια σε αυτή την ομάδα, όσα βρισκόμουν και στην Παναχαϊκή. Σίγουρα νιώθω πολύ όμορφα για το ότι συμπλήρωσα 100 συμμετοχές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου γι΄ αυτό, το προπονητικό τιμ που με στηρίζει, τη διοίκηση του Εργοτέλη και τον κόσμο αυτής της ομάδας. Βέβαια, θα προτιμούσα να συνδυαστεί αυτό το γεγονός και με νίκη απέναντι στον Ατρόμητο».

Η φανέλα του Εργοτέλη θα είναι η τελευταία που θα φορέσεις στην καριέρα σου;

«Το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται με τη λήξη της φετινής περιόδου και στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Δεν έχει έρθει ακόμα η στιγμή να συζητήσουμε για την επόμενη μέρα στην καριέρα μου. Έχω ζήσει πολλά γι' αυτή την ομάδα και σίγουρα θα ήθελα να κλείσω εδώ την καριέρα μου».

Ποιος είναι ο λόγος που οι περισσότεροι Έλληνες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, θεωρούν τον Εργοτέλη ομάδα-πρότυπο και «κόσμημα» της Σούπερ Λίγκας;

«Ο Εργοτέλης είναι μία ήρεμη δύναμη. Πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αισθάνεται άνετα ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε αυτό το σύλλογο. Είναι μία ομάδα που αποτελείται από άτομα που ο καθένας εργάζεται στο πόστο του και δεν επηρεάζει τους υπόλοιπους. Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις υπόλοιπες της Σούπερ Λίγκας. Όταν θα ολοκληρωθεί και το προπονητικό κέντρο που έχει υποσχεθεί ο κ. Παπουτσάκης, θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Είναι μία οικογένεια ο Εργοτέλης που δεν αντιμετωπίζει κανένα εσωτερικό πρόβλημα και είναι ευχάριστο για όλους που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο Εργοτέλης, ειδικά στον πρώτο γύρο, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και όλοι έσπευσαν να τον χρίσουν φαβορί για την «έξοδο» στην Ευρώπη. Τι μεσολάβησε; Πότε πιστεύεις ότι θα είναι έτοιμος ο Εργοτέλης για την υπέρβαση;

«Εμείς προσπαθούμε να καταφέρουμε κάποια στιγμή να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και αυτό να συνδυαστεί με την επίτευξη των στόχων της ομάδας. Φέτος έχουν έρθει πάρα πολλοί καλοί παίκτες στον Εργοτέλη, οι οποίοι είναι εγνωσμένης αξίας. Χρειάζονται όμως το χρόνο τους για να προσαρμοστούν. Την επόμενη σεζόν, με αυτό υλικό που έχουμε και με μερικές προσθήκες, θα μπορούμε να διεκδικήσουμε κι άλλα πράγματα στη Σούπερ Λίγκα».

Μήπως είναι άδικο που το Παγκρήτιο δεν είναι γεμάτο κάθε Σαββατοκύριακο, με βάση όσα έχει καταφέρει ο Εργοτέλης;

«Είναι λυπηρό ειδικά για τους ποδοσφαιριστές που χρειάζονται τον κόσμο δίπλα τους. Ο κόσμος του Εργοτέλη δεν έχει την ίδια δυναμική που είχε την πρώτη χρονιά που ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα. Αυτό προβληματίζει κι εμάς τους ποδοσφαιριστές αλλά και την διοίκηση. Νομίζω ότι θα έπρεπε ο κόσμος να στηρίξει περισσότερο αυτή την προσπάθεια».

Στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Ατρόμητο, ο Εργοτέλης είχε την υπεροχή, αλλά βρήκε απέναντί του έναν εξαιρετικό Χρυσόστομο Μιχαηλίδη. Θεωρείς ότι αξίζατε το «τρίποντο» στη συγκεκριμένη αναμέτρηση;

«Δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Νομίζω πως δεν αξίζαμε κάτι παραπάνω. Το μόνο που μας αφήνει μία πικρία, είναι ότι δεχτήκαμε το γκολ στις καθυστερήσεις. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο 20λεπτο που είχαμε την υπεροχή, δεν αξίζαμε να πάρουμε τη νίκη απέναντι σε μία ομάδα που και αυτή είχε ευκαιρίες».

Μετά την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο «ξέσπασες» με δηλώσεις σου στην τηλεόραση κατά της διαιτησίας του κ. Κωνσταντινέα. Αυτό οφείλεται στην ένταση του αγώνα ή πιστεύεις όντως ότι αδικηθήκατε;

«Όταν τελειώνει ένα παιχνίδι η ένταση είναι μεγάλη και ίσως ξεφύγεις και πεις μερικά πράγματα παραπάνω. Έχει γίνει κουραστικό να αναφερόμαστε συνεχώς στη διαιτησία, όταν οι πρωταγωνιστές του αθλήματος είμαστε εμείς οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Νομίζω όμως ότι αυτοί που απαρτίζουν την ΚΕΔ-όπως είπα και μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ- θα έπρεπε να αναλύουν τα πράγματα με περισσότερη λεπτομέρια. Είναι κρίμα, με κάποια λάθος σφυρίγματα, να πάνε στράφι οι προσπάθειες που κάνουν ορισμένες ομάδες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω. Αυτοί που πρέπει, καταλαβαίνουν.»

Υπάρχει ακόμη λόγος να αγχώνεστε για την παραμονή σας στην κατηγορία;

«Δεν πρέπει να εφησυχαστούμε. Θα γίνει μία μάχη μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Τώρα πλέον, κοιτάμε το παιχνίδι με τη Λάρισα. Έχουμε πέντε παιχνίδια ακόμη και θα πρέπει να προετοιμαστούμε για να δώσουμε την ψυχή και το σώμα μας μέσα στο γήπεδο».




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ