BUNDESLIGA- 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΧΕΡΤΑ-ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: 0-1
Γήπεδο: Ολυμπιακό στάδιο Βερολίνου
Έδαφος στο κυνήγι του τίτλου έχασε η Χέρτα που γνώρισε την ήττα με 1-0 στο Βερολίνο από τη Βέρντερ.
Χωρίς πολλές φάσεις τα πρώτο μέρος αλλά στο 41’ η Βέρντερ έφτασε στο γκολ. Ο Σταρκ έκανε απίστευτο λάθος και ο Κρούζε από κοντά έγραψε το 0-1.
Στο 77’ η Χέρτα έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Ντρόμπνι είπε όχι σε σουτ του Βάιζερ.
ΧΕΡΤΑ: Γιαρστάιν, Λάνγκαμπ (20’ Στόκερ), Πέκαρικ (71’ Πέκαρικ), Λουστενμπέργκερ, Σταρκ, Εσβάιν (57’ Βάιζερ), Νταριντά, Σκιέλμπρεντ, Καλού, Ιμπίσεβιτς
ΒΕΡΝΤΕΡ: Ντρόμπνι, Μπάουερ, Μοϊσάντερ, Σανέ, Γκαρθία (78’ Γκέμπρε Σελάσι), Φριτζ, Μπαργκφρέντε, Κρούζε (84’ Βελίκοβιτς), Γκνάμπρι (90+3' Γιουνούζοβιτς), Πισάρο,
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 5-0
ΓΗΠΕΔΟ: ALLIANZ ARENA
Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να σκοράρει δυο φορές, τον Μίλερ να πετυχαίνει γκολ μετά τις 30 Απριλίου και τον Ρόμπεν να βάζει γκολάρα, η Μπάγερν Μονάχου δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να επικρατήσει 5-0 της Βόλφσμπουργκ.
Ο Κάρλο Αντσελότι παρέταξε την ομάδα του με τέσσερις αλλαγές, συγκριτικά με το ματς κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, και στο 18’ η Μπάγερν άνοιξε το σκορ με γκολ-σήμα κατατεθέν του Άριεν Ρόμπεν. Ο Ολλανδός έπιασε, από πολύ δύσκολη γωνία, ένα απίθανο φαλτσαριστό σουτ και εκτέλεσε τον Μπενάλιο για το 1-0.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, η “AllianzArena” σηκώθηκε ξανά στο πόδι. Ο Βιδάλ σούταρε, η μπάλα κόντραρε, οι αμυντικοί της Βόλφσμπουργκ έμειναν απαθείς και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ανενόχλητος, έκανε κοντρόλ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Δυο λεπτά πριν το ημίχρονο η Βόλφσμπουργκ απείλησε, για πρώτη φορά, με πλασέ του Γκέρχαρντ και τον Νόιερ να μπλοκάρει.
Η Μπάγερν δεν κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο και στο 58’ ήρθε το 3-0. Ο Μίλερ σούταρε, ο Λεβαντόφσκι έβαλε το πόδι του στη μπάλα και αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 11ο γκολ του Πολωνού στο πρωτάθλημα. Στο 61’ ο Γκόμεζ από πλεονεκτική θέση αστόχησε και στο 76ο λεπτό ο Ρόμπεν βρήκε τον ξεμαρκάριστο Μίλερ και ο Γερμανός διεθνής σκόραρε, για το 4-0, βρίσκοντας δίχτυα για πρώτη φορά από τις 30 Απριλίου.
Ο κεραυνός του Ντούγκλας Κόστα στο 86’ διαμόρφωσε το τελικό 5-0 με τη Βόλφσμπουργκ να έχει δοκάρι με τον Καλιγκιούρι στο 79’.
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Λαμ, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Μπερνάτ, Βιδάλ (71' Αλόνσο), Τιάγκο Αλκάνταρα (81' Ραφίνια), Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί (77' Ντούγκλας Κόστα), Λεβαντόφσκι
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Κνόχε, Μπρούμα, Ροντρίγκες, Γκιλαβογκί, Μπλαστσικόφσκι (83' Βιεϊρίνια), Καλιγκιούρι, Γκέρχαρντ, Σέφερ (22' Χορν), Γκόμεζ, Μαγιοράλ (61' Μοέμπιους)
ΚΟΛΩΝΙΑ-ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 1-1
ΓΗΠΕΔΟ: RHEIN ENERGIE STADION
Γκέλα για τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει την Κολωνία εκτός έδρας και μάλιστα πήρε τον βαθμό στο 90’.
Η ομάδα του Τούχελ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Η Κολωνία, έχοντας χάσει μια καλή ευκαιρία στο 3’ με τον Οζκάν, έκανε το 1-0 στο 28ο λεπτό όταν από εκτέλεση φάουλ του Χέκτορ ο Ρούντνεβς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της νέας του ομάδας.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0, αλλά ο Μοντέστ δεν βρήκε στόχο με τη Ντόρτμουντ να πιέζει για την ισοφάριση. Στο 75’ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έγινε αναγκαστική αλλαγή, έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα που του έγινε και τελικά η Ντόρτμουντ έφτασε στην ισοφάριση στο 90’ με σουτ στη γωνία του Μάρκο Ρόις, που σκόραρε για πρώτη φορά φέτος.
Λίγες μέρες μετά την επιστροφή από 0-2 στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” και το 2-2 με τη Ρεάλ, που σήμαινε και πρωτιά στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχασε άλλους δυο βαθμούς και πλέον είναι στο -8 από την κορυφή.
ΚΟΛΩΝΙΑ: Κέσλερ, Σόρενσεν, Μαβράι, Χάιντς, Ολκόφσκι, Χέκτορ, Χόγκερ, Οζκάν, Οζάκο, Ρούντνεβς (76' Ράους), Μοντέστ (87' Γκιρασί)
ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ (27' Μπάρτρα), Παπασταθόπουλος (75' Ράμος), Γκίντερ, Ντουρμ, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Ντεμπελέ, Κάστρο (53' Ρόντε), Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ
ΙΝΓΚΟΛΣΤΑΝΤ-ΛΕΙΨΙΑ 1-0
ΓΗΠΕΔΟ: AUDI-SPORTPARK
Μετά από 13 αγωνιστικές, η νεοφώτιστη Λειψία γνώρισε την... κρυάδα της ήττας, αφού έχασε για πρώτη φορά στο πρωταθλημα και μάλιστα από την ουραγό Ίνγκολσταντ, 1-0.
Η Λειψία ήταν επιθετική, αλλά η Ίνγκολσταντ αποδείχτηκε πιο αποτελεσματική στο 12ο λεπτό. Ο Γιουνγκ εκτέλεσε φάουλ, ο Ρότζερ κέρδισε στον αέρα τον Ιλσάνκερ και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στην επανάληψη, η Λειψία πίεσε για την ισοφάριση, είχε μια καλή στιγμή με τον Σάμπιτζερ αλλά τελικά το αήττητο σερί των 8 αγώνων, με ισάριθμες νίκες, έλαβε τέλος και πλέον η Λειψία ισοβαθμεί στην κορυφή με τη Μπάγερν.
Η Ίνγκολσταντ, που πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λέκι στο 90’+4.
ΙΝΓΚΟΛΣΤΑΝΤ: Χάνσεν (54' Νίλαντ), Χαντεργκιονάι, Ματίπ, Τίσεραντ, Γιουνγκ, Ρότζερ, Κοέν, Λέκι, Γκρος (86' Χίντερσερ), Μοράλες, Λεζκάνο (64' Χάρτμαν)
ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσκι, Σμιτς, Ιλσάνκερ, Όρμπαν, Χάλστενμπεργκ, Ντέμε, Κεϊτά, Σάμπιτζερ, Φόρσμπεργκ, Πόουλσεν (55' Μπερκ), Βέρνερ (70' Σέλκε)
ΑΜΒΟΥΡΓΟ-ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ 1-0
ΓΗΠΕΔΟ: VOLKSPARKSTADION
Πήρε μπρος το Αμβούργο, που μετά τη πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα την περασμένη αγωνιστική, έφτασε σε δεύτερο τρίποντο, αυτή τη φορά επί της Άουγκσμπουργκ, 1-0.
Ένα λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου, τα πράγματα έγιναν δύσκολα για το Αμβούργο αφού έμεινε με δέκα παίκτες όταν ο Χόλτμπι αντίκρισε απευθείας τη κόκκινη κάρτα, με το σκορ στο 0-0. Στην επανάληψη, η Άουγκσμπουργκ όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα, αλλά μέσα σε δυο λεπτά έπαθε το κακό. Στο 66’ έμεινε με δέκα παίκτες, δεύτερη κίτρινη ο Κορ, και στο 68’ ο Κόστιτς βρήκε δίχτυα για το 1-0 του Αμβούργου που ελπίζει σε ακόμα καλύτερη συνέχεια.
ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Ματένια, Ντικμάιερ, Τζουρού, Γιουνγκ, Ντούγκλας Σάντος, Σακάι, Οστρζόλεκ, Μίλερ (89' Σπάχιτς), Χόλτμπι, Κόστιτς (85' Έκνταλ), Γκρέγκοριτς (67' Γουντ)
ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Χιτζ, Φερχάεγκ, Γιάνκερ, Χιντερέγκερ, Σταφυλίδης (82' Κου), Κορ, Μπάιερ, Σμιντ, Άλτιντοπ (69' Κάτσαρ), Μαξ (69' Ουσάμι), Γι
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ-ΝΤΑΡΜΣΤΑΝΤ 1-0
ΓΗΠΕΔΟ: SCHWARZWALD STADION
Ένα πέναλτι στο 86ο λεπτό χρειάστηκε η Φράιμπουργκ για να κάμψει την αντίσταση της Ντάρμσταντ και να πάρει τη νίκη με 1-0. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν τη καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους όταν ο Φεντέτσκι σημάδεψε το δοκάρι.
Η λύτρωση για τη Φράιμπουργκ ήρθε τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε με τον Πέτερσεν να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και με το 1-0 η Φράιμπουργκ ανέβηκε στην όγδοη θέση.
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Σουόλοου, Κούμπλερ (46' Χόφλερ), Γούλντε, Σογιούντσου, Γκίντερ, Σούστερ, Φραντς, Στένζελ, Γκρίφο, Χάμπερερ (63’ Πέτερσεν), Νιντερλέχνερ (90’ Νίλσεν)
ΝΤΑΡΜΣΤΑΝΤ: Έσερ, Φεντέτσκι, Νιεμάιερ, Σούλου, Χόλαντ (88’ Στρο-Ένγκελ), Βράνσιτς, Γκόντορφ, Σιρίγκου, Ρόσενταλ (72’ Κλαϊνχάισλερ), Χέλερ, Σίπλοκ (81’ Μπέζτσακ)
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
