Στις 25 Νοεμβρίου 2005, ο Τζορτζ Μπεστ βύθισε στο πένθος τους Βρετανούς αφού ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής του Νησιού έχανε τη μάχη για τη ζωή σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου στο Λονδίνο.
Ο οργανισμός του δεν άντεξε, από τη στιγμή που για τέσσερις δεκαετίες, ο Μπεστ είχε κάνει φίλο του το ποτό. Τελικά, μια λοίμωξη στους πνεύμονες οδήγησε σε εσωτερική αιμορραγία και στον θάνατο.
Ο Τζορτζ Μπεστ υπήρξε, αναμφισβήτητα, ο πιο ταλαντούχος παίκτης που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και, παρότι κέρδισε μόλις τρία τρόπαια σε έντεκα χρόνια, αγαπήθηκε όσο λίγοι στο Μάντσεστερ.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 11 χρόνων θυμηθείτε 7+1 ατάκες του Μπεστ που δεν θα σβηστούν ποτέ:
Για το αλκοόλ και την άστατη ζωή του:
1. "Έχω σταματήσει να πίνω, αλλά μόνο όταν κοιμάμαι."
2. "Το 1969 εγκατέλειψα τις γυναίκες και το αλκοόλ. Ήταν τα χειρότερα 20 λεπτά τις ζωής μου."
3. "Ίσως πάω στους Ανώνυμους Αλκοολικούς, αλλά νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο να παραμείνω ανώνυμος."
4. "Ξόδεψα το 90% των χρημάτων μου σε ποτά, κορίτσια και γρήγορα αυτοκίνητα. Τα υπόλοιπα απλώς τα σπατάλησα."
Για τον Ερίκ Καντονά:
5. "Θα έδινα όλη την σαμπάνια που έχω πιει στη ζωή μου για να έπαιζα μαζί του σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό αγώνα στο Ολντ Τράφορντ."
Για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ:
6. "Δεν έχει καλό αριστερό πόδι, δεν έχει καλή κεφαλιά, δεν μαρκάρει και δεν σκοράρει συχνά. Κατά τα άλλα είναι καλός παίκτης."
Για τον Πολ Γκασκόιν:
7. "Είχα πει κάποτε ότι ο δείκτης νοημοσύνης του Γκασκόιν ήταν μικρότερος από τον αριθμό της φανέλας του και αυτός με ρώτησε: "Τι είναι δείκτης νοημοσύνης;"
Μυθική ήταν και η ατάκα του για τον Πελέ: "Αν είχα γεννηθεί άσχημος, κανείς δεν θα ήξερε τον Πελέ."
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

respect!!!
δυστυχως δεν εζησε την εποχη του ote tv και της nova..η της ακρατης τηλεμανιας...οποιος δει στο youtube τι εκανε ,χαζευει..2 ποδια,κεφαλι,ασιστ,σκορερ...και παντα gentleman....ωραιος τυπος γενικα..οχι απο ακαδημιες,οχι τυποποιημενος..κυριλε αλανι..και ποτε δεν το εκρυψε..υποστηριζε την wolves....για πολλους οτι πιο sofistique στο ποδοσφαιρο..