Μεγάλη εισαγγελική έρευνα για την επιβολή των capital control στη χώρα τον Ιούνιο του 2015 διενεργεί-εδώ και μήνες-με άκρα μυστικότητα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Η έρευνα άρχισε μετά από αναφορές πολιτών για την οικονομική δυσπραγία που περιήλθαν και για το γεγονός ότι εξαιτίας των περιορισμών έφτασαν στο σημείο να μην μπορουν να εξυπηρετήσουν βασικές ανάγκες τους όπως είναι η αγορά φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.
Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται η διάπραξη ποινικών αδικημάτων μεταξύ των οποίων κι αυτό της έσχατης προδοσίας. Ουσιαστικά στο "στόχαστρο" της έρευνας βρίσκεται η περίοδος που ακολούθησε του διαγγέλματος του πρωθυπουργού και έφτασε στην επιβολή των τραπεζικών περιορισμών με απόφαση του τότε υπουργού Γιαννη Βαρουφάκη και του Διοικητή της τραπέζης Ελλαδος, Γιαννη Στουρνάρα.
Ο εισαγγελικός λειτουργός που διενεργει την έρευνα έχει εξετάσει τουλάχιστον δέκα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πολίτες αλλά και οικονομολόγους , προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι περιορισμοί «επιβλήθηκαν εξ ανάγκης». Μάλιστα ηδη συλλέγονται και έγραφα από αρμόδιες αρχές για να ξεκαθαριστεί το τοπίο με όλα τα στοιχεία.
Στην περίπτωση που ο εισαγγελέας με βάση τις αναφορές αλλά και οσα καταθέτουν οι μάρτυρες προσκρουσει σύντομα σε τυχόν ευθύνες μελών των κυβέρνησης , τότε η έρευνα με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών συνεπώς θα πρέπει να σταματήσει και για αυτό το σκελος η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή η οποία είναι αρμόδια να διερευνήσει περαιτέρω την υποθεση.
Εκεί, με την αντιπολίτευση να έχει κατ επανάληψη μιλήσει για ανάγκη διερεύνησης της υποθεσης, επαφίεται πλεον στην κυβέρνηση αν θα προχωρήσει σε εξεταστική ή προανακριτή επιτροπή , ή θα επιλέξει να οδηγήσει την υποθεση στο αρχείο.
Πηγή: newsit.gr
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Από το 2010 έχουν υποβληθεί τουλάχιστον 50 μηνύσεις με βάση το άρθρο 120 παράγραφος 03 του Συντάγματος (σφετερισμός της λαικής κυριαρχίας) και με βάση το άρθρο 134, παράγραφος 02 του Ποινικού Κώδικα (εσχάτη προδοσία, από πρόθεση παράβαση του Συντάγματος και απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας), αλλά ουδείς δικαστής ασχολήθηκε σοβαρά.
Ούτε τώρα θα ασχοληθεί κάποιος δικαστής σοβαρά, διότι αν ανοίξει η υπόθεση της εσχάτης... ΣΥΝΕΧΕΙΑ προδοσίας του άρθρου 134, παράγραφος 02 του Ποινικού Κώδικα και του άρθρου 120 παράγραφος 03 του Συντάγματος τότε δεν θα παρελάσουν μόνο οι ΣΥΡΙΖΑίοι από τον ανακριτή και δεν θα παρελάσουν μόνο πολιτικοί παράγοντες
Αυτά έπρεπε να τα γνωρίζει ο κάθε Έλληνας. ΆΛΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΛΕΊΝΟΥΝ ΣΤΩΜΑΤΑ - ΜΑΤΙΑ - ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ.
ΑΠΟ ΤΟ 1998 ΟΝΟΙΡΕΥΟΜΑΙ ΚΑΓΚΕΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΥΡΕΣ ΣΕ ΠΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Μπάρκουλης 21.