Το Wikileaks, όπως είχε… υποσχεθεί, δημοσίευσε e-mail του επιτελάρχη της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον σε μία κίνηση που φαίνεται πως θα έχει συνέχεια. Οι Δημοκρατικοί, που είχαν ήδη δει «ρωσικό δάκτυλο» πίσω από το χακάρισμα, καταδικάζουν τη δημοσίευση ως «πράξη της Ρωσίας ώστε να βοηθήσει τον Τραμπ».
Τα e-mail περιορίζονται, μέχρι στιγμής, στην σκιαγράφηση εσωτερικών τους διαφωνιών -κάποιες φορές, μέχρι και για την... «κακομαθημένη Τσέλσι»- αλλά και σε... UFO.
Τα περίπου 2.000 e-mail που ανάρτησε το Wikileaks προέρχονται από τον ηλεκτρονικό λογαριασμό του Τζον Ποντέστα, επικεφαλής της εκστρατείας της Κλίντον.
Σε αυτά, ο Ποντέστα εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, να προτείνει πέρυσι στην Κλίντον να εξετάσει να πάρει θέση υπέρ επιστροφής στο παλιότερο πλαίσιο για διαχωρισμό των πιο «επικίνδυνων» επενδυτικών τραπεζικών δραστηριοτήτων από τις εμπορικές (το Glass-Steagall).
Στόχος ήταν να μην αποξενωθεί το στρατόπεδο των Δημοκρατικών που θα μπορούσε, αντιθέτως, να πάει με τον Μπέρνι Σάντερς. Σύμφωνα με τα e-mail, κύρια πηγή «ανησυχίας» του Ποντέστα ήταν με ποιον θα συντασσόταν συγκεκριμένα η Ελίζαμπεθ Γουόρεν.
Σε άλλο σημείο, ο πρώην σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον, Νταγκ Μπαντ, φέρεται να έχει χαρακτηρίσει την Τσέλσι Κλίντον «κακομαθημένο κολεγιόπαιδο» σχετικά με τις διαμάχες για τα οικονομικά του ιδρύματος Κλίντον.
Οι Δημοκρατικοί, και πρόσφατα και επίσημα η αμερικανική κυβέρνηση, κατηγόρησε την Ρωσία ως αυτουργό της υποκλοπής ηλεκτρονικών συνομιλιών από τα κομματικά γραφεία.
Μετά τη διαρροή στα Wikileas, η εκστρατεία της Κλίντον ανέφερε ότι «πρέπει να ανησυχεί κάθε Αμερικανό το ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε τέτοιες εχθρικές ενέργειες ώστε να βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ να γίνει πρόεδρος».
Η απάντηση του ρεπουμπλικανού υποψηφίου ήταν να ρίξει σκιές. «Η Κλίντον δεν ξέρει αν οι Ρώσοι έκαναν το χακάρισμα, ίσως και να μην υπάρχει χακάρισμα» είπε, «αλλά πάντα τα ρίχνουν στη Ρωσία».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
