Η άρνηση του μαθητή του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας να ανταλλάξει χειραψία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οφείλεται κυρίως στη θρησκευτική του ευσέβεια και τις αντιλήψεις του για τον θεσμό του γάμου και της οικογένειας γενικότερα, όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πηγές του «Εθνικού Κήρυκα».
Ο μαθητής που αρνήθηκε τη χειραψία είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ελλάδα και είναι ένας από τους πενήντα μαθητές που έχουν έρθει τα δύο τελευταία χρόνια στην Αστόρια και έχουν εγγραφεί στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου.
Διασταυρωμένες πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» φέρουν τον λεπτοκαμωμένο και ευθυτενή μαθητή του Λυκείου να προέρχεται από μια εξαιρετική οικογένεια, η οποία πρεσβεύει τις αξίες και τα πιστεύω τα οποία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της υπόστασης της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.
Η αντίδραση του μαθητή, όπως αναφέρουν οι πηγές του Εθνικού Κήρυκα, «δεν ήταν εκ προμελέτης, αλλά αυθόρμητη» και οφειλόταν «κυρίως στη στάση του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του σχετικά με τα θρησκευτικά». Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η αντίδραση του μαθητή συν τοις άλλοις οφείλεται και στο γεγονός ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν πιστεύει στο γάμο και στη θρησκεία».
Ο Νίκος Ανδριώτης, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Λυκείου, μιλώντας στον «Ε.Κ.» τόνισε ότι το βίντεο και η πράξη του ομογενή συζητήθηκε ευρέως στην Κοινότητα και στην Ομογένεια και ότι καπηλεύτηκε από τους πολιτικοποιημένους και από τους παθιασμένους υπέρ του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και εκείνων που πιστεύουν πως είναι δυσαρεστημένοι με την πολιτική τους.
«Το παιδί ήταν διστακτικό και αν παρακολουθήσετε προσεκτικά το βίντεο θα διαπιστώσετε ότι ήταν δίβουλος και ότι την τελευταία στιγμή αρνήθηκε τη χειραψία. Θέλω να πιστεύω ότι ένας αμερικανογεννημένος μαθητής δεν θα προέβαινε σε μια τέτοια χειρονομία, διότι δεν συνάδει με την ελληνοαμερικανική παράδοση και κουλτούρα με τη γενικότερη έννοια του όρου. Εμείς βλέπουμε τους επισκέπτες από τη γενέτειρα ως εκπροσώπους της γενέτειρας και τηρούμε στο ακέραιο το πρωτόκολλο», επεσήμανε ο κ. Ανδριώτης.
«Και για να βάλω τα πράγματα στην πραγματική διάσταση καλώ τους πάντες να επισκεφθούν το Πολιτιστικό Κέντρο ‘Πέτρος Γ. Πατρίδης’ για να δουν ότι για την Ομογένεια και για την Αστόρια, το προπύργιο του Ελληνισμού της Αμερικής, προέχουν δύο σύμβολα, η Αγία Σοφία και ο Παρθενώνας, που εκπροσωπούν την πίστη μας, την Εκκλησία και την Ιστορία, τον Πολιτισμό της Ελλάδας», πρόσθεσε ο κ. Ανδριώτης.
Οσον αφορά το βίντεο με την μαθήτρια που αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά την υποδοχή του κ. Τσίπρα, επεσήμανε ότι «δεν οφείλεται στις πολύωρες πρόβες της χορωδίας για την υποδοχή του κ. Τσίπρα».
«Η χορωδία μας δεν χρειάζεται να κάνει πρόβες είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να εκπλήξει τους επισκέπτες στο σχολείο μας», πρόσθεσε ο κ. Ανδριώτης.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

AN KAI ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΚΑΛΑ ΟΣΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ !!!
Ντροπή, όχι τόσο στο παιδί αλλά στην οικογένειά του, που το γαλουχεί με τόσο επιφανειακές και επιπόλαιες αντιλήψεις. Δηλαδή η διδασκαλία των θρησκευτικών στο σχολείο συμβάλλει στη διαμόρφωση καλύτερων ανθρώπων; Καλύτερων πιστών μήπως; Ο ρόλος του σχολείου είναι κατηχητικός; Η πίστη στο θεό αποστηθίζεται μέσα από διδακτικά εγχειρίδια; Επιβάλλεται με υποχρεωτική παρακολούθηση και τυπικές γραπτές και προφορικές εξετάσεις; Επίσης, μήπως θα έπρεπε να μάθουν οι γονείς του παιδιού... ΣΥΝΕΧΕΙΑ αυτού ότι ο δημοκρατικά εκλεγμένος Πρωθυπουργός της χώρας εκπροσωπεί ένα θεσμό και όχι το κόμμα από το οποίο προέρχεται και αν σέβεται την πατρίδα του θα πρέπει να δείχνει σεβασμό απέναντί του, ΙΔΙΩΣ εκτός της χώρας. Εντός της χώρας υπάρχουν οι στιγμές για να εκφράσει κανείς τις αντιλήψεις του, χωρίς να καταπατά ιδεώδη και ιδέες της χώρας και των συμπατριωτών του. Προσωπικά ούτε ποτέ ψήφισα, ούτε φυσικά πρόκειται να ψηφίσω αυτό το μόρφωμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Αυτο όμως είναι άσχετο με το σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε στους θεσμούς. Λυπάμαι για τους γονείς που έφτασαν το παιδί σε μια τέτοια σύγκρουση κινήτρων, όπως φαίνεται από τις κινήσεις του στο βίντεο.
Συγχαρητήρια στο παιδί και την οικογένειά του για τις αρχές τους.
Συγχαρητήρια στο παιδί και την οικογένειά του.