Νέο χτύπημα δέχονται οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ και μάλιστα μέσα στο Βερολίνο, καθώς σύμφωνα με τα exit poll το κόμμα παρουσιάζει ποσοστά σε ιστορικό χαμηλό, ενώ παράλληλα η ξενοφοβική Εναλλακτική για τη Γερμανία (Afd) εισέρχεται για πρώτη φορά στην κρατιδιακή Συνέλευση και μάλιστα με διψήφιο ποσοστό (11,5%)!
Πρώτο κόμμα παραμένουν οι Σοσιαλδημοκράτες με 23%, μόλις στο 18% το μπλοκ Μέρκελ που όλα δείχνουν θα εκπαραθυρωθεί από τη συγκυβέρνηση στη γερμανική πρωτεύουσα.
Μετά το πρώτο εκλογικό σοκ στις κάλπες της Δυτικής Πομερανίας-Μακλεμβούργου, οι Χριστιανοδημοκρακή Ένωση (CDU) καταγράφει τα χαμηλότερα ποσοστά της μετά την Επανένωση, με την ακροδεξιά να καρπώνεται ξανά την ανησυχία και την εναντίωση για την πολιτική ανοιχτών θυρών στο προσφυγικό.
Με «σημαία» το «εθνικό συμφέρον» σε μία εκστρατεία επικεντρωμένη κατά της πολιτικής της Γερμανίδας καγκελαρίου στο προσφυγικό «που έφερε το χάος», η Εναλλακτική για τη Γερμανία αποσπά ποσοστό της τάξεως του 11,5% και κατορθώνει να εξασφαλίσει εκπροσώπωη στο δέκατο από τα 16 τοπικά Κοινοβούλια της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το exit poll του δικτύου ARD.
Οι Χριστιανοδημοκράτες συγκεντρώνουν 18% από 23,3% στις προηγούμενες εκλογές του 2011, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με 23%. Οι Σοσιαλδημοκράτες προσανατολίζονται πλεόν στη διάσπαση της μεγάλης συμμαχίας με τους Χριστιανοδημοκράτες στην τοπική κυβέρνηση της γερμανικής πρωτεύουσας.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Ψηφοφόροι του CDU (Χριστιανοδημοκράτες) είναι αυτοί που ψηφίζουν το ξενοφοβικό AfD. Είναι αυτοί που κάνουν εσωκομματική κριτική στη Μέρκελ & την αποκαλούν κομμουνίστρια. Τελικά είχε δίκιο εκείνος ο πολιτικός του CSU (αδερφό κόμμα του CDU στη Βαυαρία) που είχε πει πως πιο δεξιά απ' το CDU είναι μόνο ο τοίχος.
Η δεκαετία του 30 στις μέρες μας. Μαύρα και επικίνδυνα τα χρόνια που έρχονται.